Temat:
Onesano
Zmiana fundamentów, nowe projekty, wykreowany wykres, który wygląda wzorowo do pokonania wszelkich oporów, skupowanie przez zarząd, przez Krezusa, najtańsza spółka w stajni Karkosika więc wzmacnianie kapitalizacji itp itd. To tylko moje obserwacje, a gdzie się kończy obecny wzrost to tego nikt nie wie. Na pewno mocnym oporem będzie 3.65, jak było 3.25. Jeśli będzie złamany to następne opory to już psychologiczne granice typu pełna kwota np. 4 zł za akcję i szklana kula
|
|
Temat:
Onesano
Moim skromnym zdaniem, na obecnym poziome zostaniemy trochę dłużej. Poziom 2.50 to dobre miejsce na konsolidację. Jej długość będzie zależała od czynników zewnętrznych, ale nie będzie ona długotrwała jak miało to miejsce w październiku i w listopadzie czyli na poziomie 1.70-1.80. Raczej będzie podobna do tej na poziomie 2 zł. Jeśli na szerokim będzie odbicie już od początku przyszłego roku to jestem przekonany, że Skotan podąży za szerokim. Zresztą jeśli się śledzi notowania w ciągu dnia to można zauważyć zmianę zachowania inwestorów. Tradycyjnie było wcześniej tak, że po ostrym wzroście w ciągu dnia lub dwóch to następował spadek i wysyp akcji na wysokich obrotach, a teraz jest inaczej. Po gwałtownym wzroście jest lekkie obsunięcie i uspokojenie obrotów. Podobnie było z Krezusem jak ruszał z poziomu 2 zł. Oczywiście mogę się mylić, rynek bywa nieprzewidywalny, szczególnie jeśli jest podatny na zewnętrzną sytuację
|
|
Temat:
Onesano
drożdże to nie wszystko, pozostaje umowa z ZA Tarnów na budowę elektrowni z wodoru otrzymywanego z procesu produkcyjnego. Jak widać jest dywersyfikacja działań
|
|
Temat:
Onesano
No i jak tam? Idziemy pod górne ograniczenie SMA200? W końcu jak widać mimo dużej nieufności sporej grupy inwestorów wejście na poziomie 2 zł to jednak było opłacalne ryzyko, a A/D rośnie od tamtego momentu ;) a ostatnie infa o nabyciu w sumie ok 1 mln akcji przez któregoś z członków zarządu to nie w kij dmuchał :D
|
|
Temat:
KGHM
hmm Z rynkiem się nie dyskutuje, z rynkiem się płynie. Jak w pon będzie up to reszta dołączy bo będzie uciekał. Zwykła psychologia tłumu
|
|
matmat napisał(a):lazybera napisał(a): Najpierw muszą oszacować złoże. Ropa tam jest co już RK potwierdził. Nie wiedzą dokładnie ile. Na razie przygotowują się do próbnego wydobycia, w tym celu zacementowali odwiert żeby go zabezpieczyć.
A widziałeś komunikat na ESPI, bo ja nie. To co podali to są przypuszczenia, marzenia itd. Nie podaje się niepełnych informacji przez ESPI. Dlatego nie ma jeszcze oficjalnego. Co to za info z treścią "Jest ropa"?
|
|
matmat napisał(a):Tak na marginesie gdyby RK miał faktycznie rope to ogłosił by to najszybcie jak tylko mozna. Nie ma najmniejszego sensu zbijanie kursu (tym bardziej, że walczy jak lew aby utrzymac kurs koło 10 zł na walne) bo i po co, jak po infie o ropie kurs poszybował by w okolice conajmnie 100 zł i zebrał by z ulicy nie drobna a grube. Na petrolu nic sie nie zmieniło szukają i maja nadzieję, że znajdą i tak jest od lat i od lat ludzie maja nadzieję że zarobią i snuja różne teorie, ale jak na razie to generalnie wieszość traci i tak jeszcze będzie. Najpierw muszą oszacować złoże. Ropa tam jest co już RK potwierdził. Nie wiedzą dokładnie ile. Na razie przygotowują się do próbnego wydobycia, w tym celu zacementowali odwiert żeby go zabezpieczyć.
|
|
Temat:
Onesano
No i jak tam wrażenia po dzisiejszym dniu? Ja dostałem mocno w dupala hehe Zakup rano po 2.30, Ustawienie SL na 2.19 i idę robić kawkę. Wracam a tu ktoś się zesrał na 2.18! Kto by pomyślał  No, nic widzę, że znowu rośnie, ktoś chciał leszczyć gawiedź czyli mnie i dawaj po 2.25. No i ch.. cały bombki szczelił
|
|
Temat:
Onesano
owner napisał(a):lazybera napisał(a):Co tu tak cicho? Wsparcie przełamane na 2.26 i teraz nic tylko w górę :) z tego co widziałem to kurs urósł. to jak mogło być przełamane wsparcie? źle to ująłem, pomyłka wynikająca z ciągłych spadków w ostatnim czasie
|
|
Temat:
Onesano
danek197 napisał(a):lazybera napisał(a):Co tu tak cicho? Wsparcie przełamane na 2.26 i teraz nic tylko w górę :) chyba o oporek Ci chodzi heh dokładnie
|
|
Temat:
Onesano
Co tu tak cicho? Wsparcie przełamane na 2.26 i teraz nic tylko w górę :)
|
|
Temat:
TVN
Zobaczymy jak dzień się zakończy. Jeśli na + to raczej wg mnie będzie zapowiedzią dalszej niewielkiej zwyżki na przyszły tydzień. Po niedzieli na pewno przekroczymy 13 zł
Tutaj ciekawa rekomendacja
Za "PB": Anality Espirito Santo Investment wznowili wydawanie rekomendacji dla akcji dwóch giełdowych spółek z branży mediów - Agory i TVN. Zdaniem autorki raportu, Adrianny Kociędy, z dwójki blue chipów z branży mediów atrakcyjniejsze (ale też bardziej ryzykowne) są akcje TVN. Rekomenduje ich kupno z ceną docelową 16,31 zł. Zalecenie dla Agory brzmi "sprzedaj" (średnie ryzyko) z ceną docelową 20,30 zł.
W każdym bądź razie widać wyraźnie kształtowanie się formacji trójkąta, gdzie dolna linia przesuwa się w górę
|
|
Temat:
TVN
Jak myślicie? Te info da lekkiego kopa w górę?
|
|
Temat:
TVN
No i co myślicie o dzisiejszych notowaniach? Zwalacz kursu jak zwykle stał na straży i nie pozwalał na mocniejszy ruch w górę, ale za to ciekawa sytuacja się rysuje jesli chodzi o AT. TVN po wybiciu linii trendu spadkowego porusza się w konsolidacji która wg mnie przyjęła formę trójkąta z zamknięciem w okolicy 12.90-12.95. Oczekuję na wybicie górą z tej formacji. Jeśli ono nastąpi to przewiduję ruch w okolicę 14 zł.
|
|
Temat:
TVN
Co myślicie o tym info? Dzisiejszy kurs ładnie wygląda
Obligacje TVN trafią do notowań w Luksemburgu
Według Wojciecha Kostrzewy (na zdjęciu), prezesa Grupy ITI , największego akcjonariusza spółki ma to nastąpić w grudniu.
TVN sprzedał w listopadzie za 399,72 mln euro obligacji senior notes o wartości nominalnej 405 mln euro. Ich oprocentowanie wynosi 10,75 proc., z odsetkami płatnymi w półrocznych okresach 15 maja i 15 listopada. Temin wykupu ustalono na 15 listopada 2017 roku.
Obligacje będą gwarantowane łącznie i przez każdą z osobna z pięciu spółek z Grupy TVN: TVN SA, Grupę Onet.pl, Grupę Onet Holding BV, ITI Neovision oraz Neovision Holding BV.
TVN informował wcześniej, że środki netto pozyskane z emisji obligacji przeznaczy na umorzenie całości obligacji senior notes o wartości 215 mln euro zapadalnych w 2013 roku, spłatę linii kredytowej TVN w kwocie 26,1 mln euro, podniesienie płynności dostępnej dla TVN z przeznaczeniem na rozwój Grupy TVN, w tym na rozwój platformy cyfrowej n.
Grupa TVN zamierza wyemitować drugą transzę obligacji senior notes o wartości nominalnej 188 mln euro, która zostanie przeznaczona na sfinansowanie zakupu przez TVN od ITI 49 proc. udziałów w platformie cyfrowej n.
|
|
Temat:
TVN
czyli uciekać z tej spółki? trochę to dziwne, w sumie to obecnie jest najlepsza na rynku mediów komercyjnych, jesli chodzi o długi to która spółka ich nie ma, nie mówię tutaj o kghm czy innych potentatach
|
|
Temat:
TECHMEX
konik napisał(a):lazybera napisał(a):Rafał Hirsch z CNBC nagania na papier i obiecuje widzom, że po likwidacji zostanie coś dla akcjonariuszy. ładnie to tak? dziwne, ogladam od rana i nic takiego nie slyszalem. powiedzial ze kupujacy licza na to ze cos zostanie, prosze na tym forum nie wypisywac bzdur i klamstw. dwa razy to zrobił, niecałą godzinę temu i jakieś 20 min temu na prośbę jednego z widzów powtórzył swoje wyliczenia. no chyba, ze ja nie rozumiem co mówi
|
|
Temat:
TECHMEX
Rafał Hirsch z CNBC nagania na papier i obiecuje widzom, że po likwidacji zostanie coś dla akcjonariuszy. ładnie to tak?
|
|
Temat:
TVN
Witam. To mój pierwszy watek na tym forum No więc, co z tym TVN? Początek zapowiadał się świetnie, przed otwarciem pojawiła się biała świeca, natomiast wciągu dnia, ktoś usilnie starał się nie dopuścić do wygenerowania sygnału kupna na MACD i długo utrzymywał kurs, wcześniej obniżając skromnymi ilościami akcji do poziomu 12.75 jako średniej. No i przyszedł moment dużej wyprzedaży na poziomie 12.47 gdzie wyglądało to na typową dystrybucje po tej cenie. Jak myślicie spekuła czy kroi sie coś większego? Jak rysuje się waszym zdaniem ten tydzień dla notowań tej spółki? Pytanie może naiwne, bo wszystkie wykresy AT do piątku przedstawiały trend wzrostowy, a tu przyszedł poniedziałek i cyrk. Pozdrawiam
|
|