PARTNER SERWISU
rdcrkusp
kylos

kylos

Ostatnie 10 wpisów
Odnośnie KNP ,a głównie Pana Mikke i jego popularności tutaj to mam zapytanie czy tylko ja po głębszej analizie jego działalności doszedłem do poniższych wniosków ?

tj. Pan Korwin Mikke jak sam przyznaje żyje z publicystyki ,a więc te całe szopki od lat z kandydowaniem na wszelakie stanowiska mają na celu jedynie robienie szumu wokół własne osoby by na tej właśnie publicystyce mógł zarabiać.

siekoo napisał(a):
'ludzie nie powinni widziec jak robi sie dwie rzeczy: kielbase i polityke' W.Churchill blackeye

nie kiełbasę ,a parówki i nie Churchill ,a Otto von Bismarck poza tym się zgadzathumbright

Założyłem wczoraj konto na tej platformie przyciągnięty reklamami o bonusach tj.
75 zł bez depozytu i ewentualny bonus od pierwszego depozytu.
Obiecane 75 zł faktyczne otrzymałem ,a ponad to rejestracja była szybka i sprawna czas założenia rachunku około 5 min.

Powyższy tekst może wyglądać jak reklama ale nie taka jest moja intencja ... bo jak można być tak naiwnym by po takim początku uwierzyć ,że zakończenie będzie równie miłe d'oh!
Żadnych pieniędzy tam nie wpłacę bo to ,że uda się je wypłacić jest jeszcze mniej prawdopodobne niż to ,że będzie do tego okazja Eh?

kylos - OIL

hmmm logicznego uzasadnienia brak... po prostu z przyzwyczajenia ale może teraz wynik będzie lepszy niż w listopadzie ;)

Zakładam wątek dla spółki bo raz ,że ciekawa ,a dwa to trochę się w ostatnich dniach na niej dzieje.

Spółka zajmuje się z grubsza tym samym co MWTrade

"Podstawowym przedmiotem działalności Remedis S.A. jest świadczenie usług w zakresie restrukturyzacji finansowej zakładów opieki zdrowotnej, w szczególności poprzez udzielanie pożyczek dla ZOZ-ów, doradztwo w zarządzaniu szpitalami, tworzenie analiz ekonomicznych i programów naprawczych (restrukturyzacyjnych) prowadzących do przekształceń publicznych ZOZ-ów w spółki prawa handlowego oraz wykup wierzytelności ZOZ-ów na własny rachunek z jednoczesnym rozłożeniem ich spłaty w czasie." Puls Biznesu

oczywiście skala działalności dużo mniejsza ale jak myślicie czy jest tu szansa na taki rozwój jak w MWtrade ,a co za tym idzie wzrost wartości ?
Zapraszam do dyskusji.

kylos - OIL

Kurs znajduje się przy silnym wsparciu w okolicach 10 zł i myślę ,że jeżeli się obroni to
powinien mocno odbić.

Pieniędzy bym na to nie postawił bo przebicie 10 i podążanie w stałym dla petrola kierunku jest dla mnie bardziej realne ale tutaj nic mnie to nie kosztuje ;)
Poza tym chyba najwyższa pora na jakieś informacje o współpracy (bądź nie) z Totalem i finansowaniu z Eboir więc może to ruszy kurs.

Popyt(jak na tą spółkę) się już pojawił ale razem z nim podaż więc stoimy w miejscu ale przynajmniej są jakieś obroty:)

Raport za wrzesień pokazuje już ładne przychody ,a biorąc pod uwagę sezonowość w tej branży to chyba idzie ku dobremu:) hmmm tylko ,że na NC fundamenty rzadko mają odbicie w cenie ;(

Kylos - KOV 7 OIL 3

KOV, ponieważ w tym miesiącu powinniśmy poznać wyniki testów na bloku L ,a i info z odwiertu z Ukrainy ,a nuż będą to dobre info ...
,a OIL ... hmmm nie wiem... z sentymentu ;)

Z tego co pamiętam to w czerwcu ruszyło ostro dopiero po artykule w pb lub parkiecie tak ,że pewnie jak coś dziś naskrobią to będzie jeszcze ciekawie Angel potem pewnie znów zjazd i oczekiwanie na wyniki testów!?

newconnect.pb.pl/2192345,48385...

Może się trochę wygłupie... no ale o co chodzi??? sprawdziłem na stockwatch,bankierze i pb
i wszędzie struktura akcjonariatu wygląda : ATLANTIS SA 12,8 % ,a reszta ff ,a tu cytat z artykułu z linku powyżej

'Strony posiadają łącznie 35.022.838 akcji zwykłych na okaziciela Spółki Atlantis Energy S.A ,stanowiących łącznie 83,35% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na WZA z czego: Atlantis S.A posiada 21.600.000 akcji zwykłych na okaziciela Spółki Atlantis Energy S.A stanowiących 51,40% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na WZA ,Urlopy.pl S.A posiada 4.000.000 akcji zwykłych na okaziciela Spółki Atlantis Energy S.A stanowiących 9,52% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na WZA,Stark Development S.A posiada 1.200.000 akcji zwykłych na okaziciela Spółki Atlantis Energy S.A stanowiących 2,86% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na WZA,Fon Ecology S.A posiada 8.222.838 akcji zwykłych na okaziciela Spółki Atlantis Energy S.A stanowiących 19,57% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na WZA.
Porozumienie powyższe zawarte zostało na czas nieokreślony '

Pamięta może ktoś co wywołało wzrost do ok 30 zł w listopadzie 2009 ?
Nie mogę znaleźć odpowiedzi, a zbyt długo szukałem żeby się nie dowiedzieć ;)

nocnygracz napisał(a):
Paweł Gricuk twierdził kiedyś, że jeden odwiert na głębokość 6 km (tak głęboko są położone złoża w Kazachstanie) kosztuje ich 40-60 milionów dolarów.

Koszt 4-kilometrowego odwiertu w Polsce to ok. 30 milionów złotych (wzmianka o tym jest tu: www.dziennik.krakow.pl/pl/regi...)

Manipulujesz Shame on you ... jeżeli chcesz tak porównywać to to przemnóż te 40-60 mln USD przez
kurs USD-PLN w okresie tej wypowiedzi.

A poza tym koszt i czas odwiertu przypuszczam w dużej mierze zależy od stosowanej technologi,przeznaczenia odwiertu (średnica,uzbrojenie) i tego 'w czym' się wierci- więc te porównania są bezcelowe(no chyba, że miałeś w tym wiadomy celEh? ).

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 15 listopada 2018 17:52:11
Liczba wpisów: 12
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,324 sek.

yoaowgtu
pubsmjiu
mlnqpbqn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
forcovds
gabwmfep
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat