siekoo: jak juz pisalem irfy'emu,wiem,gdzie szukac infa o zawartych transakcjach na krotko,ale jeszcze nigdy nie widzialem tam petrola(przyznaje,ze nieczesto tam zagladam).Ty widziales?pozdrawiam! p.s.ja trzymam akcje,a ostatni raport kwartalny przekonal mnie,ze spolka podaza w dobrym kierunku,a na finansowanie ciagle sa chetni,co oczywiscie skutkuje tez rozwadnianiem.shyrak wyglada dobrze,spolka caly czas ma duze dochody z gazu.osobiscie uwazam,ze P.Krauze zbiera po niskich cenach akcje z rynku,a jesli nie on,to ktos inny duzo,bo leszcze i dt nie generuja takich obrotow(to tez opinia,bo pewne dane to ma pewnie tylko knf).pozdrawiam!
|
szamot-kb - skad wiesz,ze graja na swoich akcjach?procz tego,ze masz taki poglad?(dosc czesto wystepujacy). jaki mechanizm musieliby uruchomic,zeby brac po 10,wywalac w rynek ponizej i na tym zarabiac? irfy proponowal tu nam jako jedno ze zdarzen,ktore maja miejsce krotka,ale tez nie podal zrodla wiedzy. pozdrawiam!
|
dzieki,znam to zrodlo i ilekroc tam zagladam to na petrolu nic nie ma.widziales cos tam kiedys?pozdrawiam!
|
irfy, mozesz nam przyblizyc,skad czerpiesz wiedze o krotkiej na petrolu? pozdrawiam!
|
Temat:
CORMAY
witam!
v3nom,ja widzialem orgr z dolkiem na 4,8:) jesli tak jest,to minimalny zasieg formacji juz sie zrealizowal, przy drugiej probie forsowania bardzo waznej luki spadkowej.istnienie tej formacji potwierdzaja ksiazkowe obroty. obecnie kurs slizga sie po wsparciu sredniego terminu,ktory sie zaczal po dolku na 4,8. uwazam,ze na tak malo plynnej spolce nie uwzglednia sie przy trendach cieni,dlatego mysle,ze wlasnie testujemy wsparcie i najblizsze 2-3dni beda kluczowe.jesli sie nie obroni moga zrobic podwojne dno ,znow na 4,8. jestem dobrej mysli,bo:spolka rozwija sie dynamicznie,przeplywy pieniezne sa ok,biznes dochodowy i przyszlosciowy,przejecie orphee,plany(pytanie na ile to prawda) przejecia spolki amerykanskiej(ktos wie jakiej??), dynamiczna 4.fala spadkowa ze zniesieniem 0,62 poprzedniej,czyli korekta spora,ostatnie swiece wzrostowe na duzych obrotach,obsuwanie na malych a zlej,bo: cena/zysk wysoko,c/wk tez,papier zrobil 1000% od dolka.
no i wig.na nim,mym zdaniem zaczynamy piatke,ktora moga pociagnac fundy na zasadzie"hello,juz po kryzysie,zielone swiatlo swieci dla mas".mysle,ze 50000na wigu lub moze i 57000-58000 jest realne.idealnie byloby zrobic podwojny szczyt ze stanem z hossy2007,a potem dwa lata przecen i od nowa:P.przeciez w UE jeszcze troche kasy do rozdania zostalo,a potem niech sie eurosocjalizm wali:P.
pozdrawiam! slawek p.s.dla zwolennikow Fibonacciego:kurs slizga sie pieknie po dolnej linii wachlarza. jesli faktycznie bedzie 5.fala ,to powinna wyniesc kurs na 11,5zl. niektorzy twierdza tez,ze papier gdy spada po debiucie,a pozniej odrabia,to powinien przebyc droge taka sama w gore,co daloby 12,5.
|