PARTNER SERWISU
xqkwoovv
olesss

olesss

Ostatnie 10 wpisów
ja to mam taką teorię - jeśli poszukuje się spółek ze wskaźnikiem c/z na poziomie 10 to tylko kwestią czasu jest dostrzeżenie czegoś co jest na poziomie 5 i nie wierze w to ze rynek tego nie zauważy, bo spółki niemieckie się spłacą a działalność którą spółka prowadzi jak by na to nie patrzeć jest dochodowa, wiec nie popieram Twojego sceptycyzmu. Gdyby w maju nie nastąpiła korekta na rynkach to spółka byłaby dużo wyżej a teraz znowu problem z poderwaniem kursu bo po co się wychylać z kupowaniem jak ludziska same oddadzą po niższych cenach. Dodatkowym plusem jest obrona marcowych dołków i jeśli sie uda to myślę ze będzie test 3,9

ja się nie pocieszam a jedynie prowadzę z Tobą polemikę. Osobiście uważam ze spółka nie jest trendy i nie ma gospodarza stad tez takie wskaźniki c/z-5, c/wk-0,7. Ogólnie jest tania co nie znaczy ze nie może być tańsza, ale myślę ze warto się przyglądać bo euro znacznie droższe a to jednak może wpływać na wyniki
Pzd

twierdziłeś ze nawis podażowy jest w przedziale 3,5-3,7 a tymczasem kurs bez większego problemu doszedł do 3,9, wiec uważałem ze ten nawis gdzieś zniknął a ze teraz ktoś dusi kurs to już zupełnie inna sprawa.

"Spadkiem poniżej 3 zł po wynikach za Q1 2010"

"Tak czy owak cieszę się że na chwilę obecną nie mam ergisu tym bardziej ,że w okolicy 3,5-3,7 jest ogromny jak na ergis nawis podazowy około miliona akcji.A skąd to wim to juz nie bedę zdradzał."

-lechsie coś ten nawis podażowy chwilowo zniknął, albo nigdy go tam nie było

ciekawe jest to co piszesz...
to ile musi euro kosztować żeby spółka była po 10 zł a już była po tyle ?

czyli jednym słowem uważasz ze wskaźniki c/wk-0,8 i c/z-4 są dla Ciebie niesatysfakcjonujące, przy euro na poziomie 3,9 ?
Ja tak patrząc na szeroki rynek i to jak inne spółki rosną i jak napompowane maja już wyceny to bacznie obserwuje Ergis bo ta sytuacja nie będzie trwać wiecznie, a jak się tu coś ruszy to przy tej płynności może być ciężko o jakieś większe zakupy. Myślę ze takich obserwujących jest więcej.
Jeszcze co do kursu euro to jednak spółka nie stosuje opcji wiec widocznie uważa ze nie musi, no zobaczymy co pokaże pierwszy kwartał
pzd

ok cena euro jest istotna, ale nie jest kluczowa ponieważ spółka ma naturalny hedging bo surowce do produkcji nabywa w euro jak również kredyt ma nominowany w euro wiec to akurat trochę amortyzuje straty ponoszone na exporcie.

20 sesji stania w miejscu i wyraźnie widać ze ktoś jednak wychodzi ze spółki. Jakis tam popyt się pojawia, ale podaż jednak nie chce puścić kursu, czym to się skończy ?

Spółka faktycznie bardzo słabo zachowuje się na tle szerokiego rynku choć widać konsolidacje na poziomie 3,5 i bliskość średniej 200 sesyjnej chyba zaczyna tu działać. Spadek z 4,4 na 3,5 chyba jest wystarczającą karą za raport z IV kwartału ?

a powiedzcie mi czy przy obecnym kursie warto się zainteresować ? Spolka jest tania (pod względem wskaźników w stosunku do szerokiego rynku i sektora), poprzedni rok był bardzo udany, trochę nie widać na horyzoncie żadnych nowych informacji pod które może grac rynek no ale może dlatego właśnie cena jest taka a nie inna.
Pzd

I jak tam, odpisali coś czy cisza ?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 1 września 2010 17:52:48
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,202 sek.

kgetrpwf
icjzckoh
iobvfxlt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
soswhekh
hcmaewlx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat