PARTNER SERWISU
icqprfyc
hansik

hansik

Ostatnie 10 wpisów
Takie pytanko czy cala ta transakcja wplynie jakos na raport roczny. oznacza to, ze od dzisiaj firma zaczyna zarabiac pieniądze z wydobycia w Nigerii. Jesli tak to na jakim poziomie

to znaczy po debiucie na AIM lub ????czy jest jakas inna mozliwosc zeby spłacic zadłuzenie dla KI

tak dla wyluzowania atmosfery proponuje obejrzec filmik O DELCIE NIGRU www.youtube.com/watch?v=bq2TBO...

www.youtube.com/watch?v=ejym4m...

Cheed napisał(a):
Dochody z giełdy rozliczasz na odrębnym zeznaniu (PIT38, 19% od dochodu) i nie łączą się one z dochodami z np stosunku o pracę (PIT37). W związku z tym nie obchodzą Cię progi podatkowe. Jako iż mieszkasz w Irlandii (rozumiem, że powyżej 183 dni) to jesteś irlandzkim rezydentem podatkowym i w Polsce rozliczasz się jedynie z dochodów osiągniętych na terytorium RP. W Twoim przypadku będą to dochody z giełdy. Z dochodów irlandzkich rozliczasz się w Irlandii. Zorientuj się tylko czy musisz rozliczać się w Irlandii z dochodów giełdowych osiąganych w Polsce. Poczytaj konkretną umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania. Powodzenia!

wielkie dzieki za pomoc ;)

Zorientuje sie co i jak w Irlandii.
A mam jeszcze jedno pytanie czy biuro maklerskie przysle mi jakies sprwozdanie lub rozliczenie z mioch zyskow i strat na gieldzie czy sam musze sobie to wyliczyc i przedstawic???????

tak mieszkam w irlandii wiec unikne podwojnego opodatkowania ale czy moge uniknac wykazania moich dochodow z irlandii aby byc na nizszym progu podatkowym lub rozlicac sie ryczaltowo

mam takie pytanie jak nie mieszkam i nie rozliczam sie z podatku w polsce, natomiast mam dochody z gpw to w jaki sposob powinien sie rozliczyc aby nie wykazywac moich zarobkow czy jest jakis sposob na to???????????

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 16 lutego 2012 13:27:38
Liczba wpisów: 22
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,233 sek.

ssjqfhap
genyuucj
nbzrnagm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 227,49 zł +381,14% 96 227,49 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
paeryvyp
gdjbnjbd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat