Temat:
SERINUS
Kolejna plotka o Nigerii? Źródło to samo co poprzednio, czyli http://www.africaintelligence.com Data publikacji 6 kwiecień "As for OML 42, Conoil bid USD 675 million but was pipped at the post by Kulczyk Oil Ventures owned by Polish tycoon Jan Kulczyk, which offered EUR 800 million (the bid was revealed exclusively by Africa Energy Intelligence in its last issue, no. 648) in association with the Nigerian concern Nestoil. Among Nestoil's directors is Olaiya Orlando Ojo, former head of Shell Nigeria Gas. Kulczyk also offered to hand 10% of his stake to local communities, an initiative that gave him the edge over Conoil."
|
Temat:
SERINUS
Witam wszystkich. Po prawie roku śledzenia wątku o KOV na forum Stockwatch (zaglądałem środnio kilka razy w tygodniu)zdecydowałem sie w ostatni piątek dołączyć do grona akcjonariuszy - zakupy po 1.74. Chciałem tylko napisać, że akurat w moim przypadku, jednym z powodów decyzji o ulokowaniu środków akurat tutaj, była polityka informacyjna (tylko konkretne fakty), która jest tutaj dość często krytykowana. Na razie mam tu 1/5 kapitału, ale w miarę wycofywania środków z innych spółek, a także dalszych pozytywnych wiadomości i utrzymującej się atrakcyjnej ceny, mam zamiar zwiększać zaangażowanie w KOV. Wypada mi jeszcze podziękować uczestnikom tego wątku, za wiedzę, którą tu zdobywałem. Pozdrawiam. Kod:[mod: i od razu pierwszy post łamiący regulamin. Proszę się zapoznać przed napisaniem nastepnego. Post do usunięcia]
|