bardzo ciekawe dywagacje nt nowych funduszy, ich nazw, zakresu inwestycji itp. Tak o tym rozmawiamy jakby temat FreeFund'a już poszedł w zapomnienie. Ja się poważnie dziwie jak można takim ludzim jeszcze zaufać. Czekam aż wrocławska Prokuratura temat zbada i wyjaśni do końca. Jednak nawet jeżeli nie będzie zarzutów prokuratorskich to przecież i tak od strony etycznej biznesu zapytałbym czy w/w projekt nie był zwykłym wyłudzeniem i gwałtem na akcjonariuszach.
|
Temat:
FASTFIN
jakie jest wasze zdanie nt zachowania kursu po zatwierdzeniu prospektu przez KNF? Teoria rynków giełdowych mówi, że kurs jest zawsze najwyższy przed "skonsumowaniem" danego oczekiwanego wydarzenia, pod które gra rynek (a gra bardzo agresywnie - chyba ponad 150 % wzrost w 3-4 miesiące). Zatem należałoby się spodziewać znaczącego spadku po zatwierdzeniu prospektu. Z drugiej strony jest też perspektywa samego debiutu na GPW, która może być tym punktem kulminacyjnym, po którym dopiero pojawią się spadki. Ciekawe jest też, że debiut może być bardzo blisko publikacji raportu kwartalnego - gdybym był prezesem i wiedział, że mam dobre wyniki, to chyba poczekałbym z debiutem na okres po 15 kwietnia. Ciekaw jestem waszego zdania....
|