Temat:
IDMSA
pablo_tg napisał(a):Wszyscy trąbią(...) A konkretnie kto?
|
|
Temat:
GRAAL
sebastian76 napisał(a):W dniu 25 czerwca 2009 redakcja "Życia Handlowego" wyłoniła zwycięzców konkursu "Przeboje FMCG 2009". Z ogromną przyjemnością chcielibyśmy poinformować, iż Szprot w sosie pomidorowym marki Graal zdobył I-wsze miejsce w kategorii "Ryby w Puszkach". http://www.graal.pl Trzymalem za nich kciuki w kategori "Najlepszy filet parowany w pomidorach" i "Konserwa roku" a tu psiakrew jedynie najmniej prestizowa "Ryba w puszce"  Pozdr :)
|
|
Temat:
IDMSA
No tak ale... w komunikacie z 07/05 czytamy, że od 30/04 do 06/05 IDM skupił ponad 70k akcji po średniej cenie 1.62/szt - a zatem będzie zysk czy nie? :) pozdr.
|
|
StopLoss - nie zgadzam sie. Na forexie (którego nota bene dotyczy artykuł) brak SL to nie najlepszy pomysł, w szczególności z uwagi na tzw. Margin Call - lecz na giełdzie nie stosuję SL, wybierając dobre spółki jestem spokojny, że nawet jeśli spadną mocno w końcu się podniosą. A stąd też drugi wniosek, co do uśredniania: nie uważam by była to zła technika, ryzykiem jest tylko zwiększone zaangażowanie w papier. Jak dotychczas szczęśliwie uśredniałem kilka akcji tylko w górę, ale nie zawahałbym się przy dokupieniu poniżej ceny pierwotnego zakupu :)
Pozdrawiam. gringo
|
|
Witam. Pytanie mam chyba bardziej psychologiczne niż techniczne. Jednym zdaniem: Nie mogę się zdecydować na sprzedaż posiadanych papierów. Przykład z dzisiaj: IDM, wszedłem po średnio .95, o sprzedaży pomyślałem gdzieś miesiąc temu na poziomie 1.8*. Widziałem w wykresach sygnały potencjalnego spadku, [który się czasem się sprawdza a czasem nie]. Papier leci w dół (obecnie 1.5*), lecz zysk ciągle mnie zadowala (nadto nawet) A L E nie mogę się zdecydować na sprzedaż. Spółka IMHO perspektywiczna pomimo uzyskanej straty, wydaje mi się, że ma duży potencjał dlatego pomimo wszystko trzymam A L E przecież mogę wyrzucić i wrócić po spadku etc, etc, dżizzz... Jakie kryteria przyjąć, co traktować jako ostateczny sygnał sprzedaży. Jak Wy decydujecie o sprzedaży? pozdrawiam gringo ps. Co do strategii. Gram tylko długo i tylko średnio/długo terminowo, czasem korci by wyrzucić papier szybko, ale kiedyś podewziąłem określoną strategie i staram się trzymać tych założeń. Rzeczywisty skład mojego portfela można zobaczyć tutaj. Póki co nie mam się czego chyba wstydzić. Jest w tym na pewno łut szczęścia (begginer's luck?), ale również ostrożność i trzymanie się z dala od rynku w razie niepewności. Zainteresowanie giełdą >1.5 roku, aktywnie 3 miesiące.
|
|
Temat:
IDMSA
To z wczoraj. Cytat:Spółka Dom Maklerski IDMSA miała po audycie 102,84 mln zł skonsolidowanego straty netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2008 roku wobec 139,65 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie rocznym w czwartek. Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 83,18 mln zł wobec 157,64 mln zł zysku rok wcześniej Skonsolidowane przychody wyniosły 135,43 mln zł wobec 178,94 mln zł rok wcześniej. We wcześniejszym raporcie kwartalnym podano, że strata netto za cały rok wyniosła 81,77 mln zł. W ujęciu jednostkowym, w 2008 roku spółka miała 108,44 mln zł straty netto wobec 125,59 mln zł zysku rok wcześniej. Wkupilem sie po 81 i dokupilem po 109. Po takim newsie to może polecieć konkretnie. W piątek tylko -~2% - no ale nastroje długo-weekendowe były :) pozdr.
|
|
Temat:
TVN
Wojtek_Z napisał(a):Ja kupiłem w największym dołku - dokładnie co do grosza :) Do końca roku liczę na co najmniej 100% zwrotu. Optymistycznie, biorąc pod uwagę całkowity zakres wahań 79% i zmianę roczną 61% :) Pozdr.
|
|
Temat:
IDMSA
Jakiś tydzień+ temu wzialem małą paczkę po 82/szt i mnie ciągle korciło więc dziś dokupiłem jeszcze 1k [uśr. 91/szt + prow.] więc i tak odrazu kilka stówek do przodu. Generalnie widoki - jak na moje początkujące spojrzenie - pozytywne :]
Przyznaję, że komentarze z "przyszłych gwiazd" mnie trochę (+10% ;] ) zachęciły do zakupów.
Pozdr. gringo
|
|
Ja staram się przeanalizować co i czemu poszło nie tak (wskazało sprzedaż) i jeśli spółka nadal idzie w trendzie to rozważam czy by nie wskoczyć na chwilę. Nie ma się co obrażać ;] Cytat:aż przyjdzie panna hossanna i wszystkich nas ozłoci swoim pięknym warkoczem. Brzmi jak początek dobrze zapowiadającej się przyszłej epopei :] pozdr.
|
|