Temat:
HERKULES
A ja zauważyłem , że na Żurawiach jest powolne opadanie kursu w czasie korekt, a szybkie wystrzały do góry w czasie wzrostów, patrząc średnioterminowo, więc może warto sie uzbroić w cierpliwość
|
|
morfeusz napisał(a):Pamiętacie listopadową promocję wRodzinie i Naszego Dziennika? Ponoć odniosła ona spory sukces i stanowiła przełomowy punkt dla operatora -- teraz ma on już 50 tys. klientów, a codziennie przybywa kolejny tysiąc. Pomogła też obniżka cen: od miesiąca połączenia poza siecią kosztują 27 gr za minutę (oprócz Play i Polsatu), a wewnątrz sieci i na numery stacjonarne 19 gr za minutę. Jak mówi Dziennikowi Gazecie Prawnej Arkadiusz Sugier, prezes spółki CenterNet, która wprowadza wRodzinie na rynek, "Po pięciu miesiącach działalności sieć wRodzinie ma kilkadziesiąt tysięcy klientów. Większość kart SIM była co najmniej raz doładowana".
dlaczego mam nie kupować akcji midasa skoro ich biznes działa coraz lepiej? Midas w tej chwili jest w trendzie spadkowym,oprócz pozytywnych wskazań oscylatorów widzisz mozliwość odwrócenia trendu?
|
|
Temat:
DEVELIA
mino napisał(a):No cóż jednak kanał wzrostowy został przebity, niby na małych obrotach ale jednak. Aby wybicie było wiarygodne potrzebne jest potwierdzenie wybicia i zamknięcie w poniedziałek poniezej trendu wzrostowego. Miejmy nadzieje z po weekendzie wracamy na odpowiednie tory A jednak potwierdził się mój czarny scenariusz i SL się uruchomił....no nic poczekam niżej
|
|
Temat:
DEVELIA
No cóż jednak kanał wzrostowy został przebity, niby na małych obrotach ale jednak. Aby wybicie było wiarygodne potrzebne jest potwierdzenie wybicia i zamknięcie w poniedziałek poniezej trendu wzrostowego. Miejmy nadzieje z po weekendzie wracamy na odpowiednie tory
|
|
Temat:
TECHMEX
Śmieszny jest ten artykuł w PB tak jak i cały portal.Pani w sądzie powiedziala ze wyrok ogłoszona o 13.00. A to że Tony jest lepiej poinformowany od PB to świadczy o tym jak marny jest ten portal PB. Posiedzenie moze było jawne ale ogłoszenie nie, więc o 13:01 mozna było się tego dowiedzieć. A ze w PB pracują gamonie to juz ich sprawa i teraz bedą zwalać na przeciek. Tony jesteś  SZACUNEK
|
|
Temat:
TECHMEX
Dziękuje wszystkim tym co są tu od początku za merytoryczne wypowiedzi, gratuluje tym co zarobili i odrobili straty chciaz po części,a bardzo współczuję tym którzy nie dali rady dzisiaj wyjść i muszą przespać noc ze świadomością patrząc na TKO
|
|
Temat:
TECHMEX
Vox napisał(a):wydaje mi się że 5-6 zł jest rozsądne do ogłoszenia informacji o układzie. i w tym przedziale sprzedaję. taki mam plan. Żeby sie nie okazało ze po ogłoszeniu info o ukladzie pare dni pozniej pojawi sie info że jest inwestor na pokładzie(przeciez ktoś zbiera).Albo jakieś inne cuda. Zazwyczaj na jednym dobrym info sie nie kończy. Tak samo jak były złe infa to leciały lawinowo jak i kurs. Tak samo dobre winduja kurs, a tak na dobrą sprawe tu zadnego infa jeszcze nie było.  Także żebyś za wczesnie nie wyskoczył  Mam przeczucie że to będzie spekuła roku
|
|
Temat:
TECHMEX
andrzej-moto napisał(a):mir_oslaw napisał(a):Pomyliłeś się giełda to nie loteria. Biorac pod uwage, ze Techmex jest w powaznych tarapatach finansowych, w ostatnim raporcie znaczaco parametry finansowe sie pogorszyly, jakies plotki kraza ze pracownicy przechodza do konkurencji, mamy sprawe w sadzie i niewiadomo czy wogole firma dalej bedzie istniala, a nawet jesli sie dogadaja to niewiadomo na jakich warunkach, to mysle tak: w ostatnich 12 miesiacach kurs oscylowal miedzy 4,50 w marcu a 10,50 w sierpniu; teraz biorac te wszystkie niepewnosci i ryzyko, to cena 3,80 nie wydaje mi sie niska. Raczej wysoka. Zdecydowanie jest tu tyle niewiadomych, ze porownanie z loteria jest jak najbardziej na miejscu. Proponuje zajrzeć do raportu i sprawdzić wartość księgową a pozniej cene akcji. Spółka nadal jest niedowartościowana
|
|
Temat:
TECHMEX
No cóz spasc w ciagu jednej sesji 35% to pozwolili ale wzrosnąć to juz nie pozwolą
|
|
Temat:
TECHMEX
Cóż za wolumen...jakoś dziwnie jest trzymany blisko górnych wideł już drugi dzień z rzędu.Jest tu moze ktoś ze stałych bywalców?? Proszę o opinie
|
|
Temat:
TECHMEX
aabbcc napisał(a):(..) na giełdzie mieliśmy dwa przypadki upadlości układowej: 1. odlewnie odbiły z 60 gr na 1,60 =150% zarobku 2. pronox odbił z 1,50 na 3 zł. =100% zarobku
Trzeba przyznać że: 1. co do odlewni to techmex ma lepszą branżę 2. pronox był mimowszystko mniej fundamentalny - gorsza c/wk (ujemna), gorsza działalność itd. Tylko Pronox był w o tyle lepszej sytuacji ze miał asa w rękawie w postaci dokapitalizowania ze strony centrozapu......konkretnie asa wynoszącego 50 baniek
|
|
Temat:
TECHMEX
Coś w tym może być ale to jest drugoplanowa sprawa. Tutaj wszyscy czekają na decyzję sądu a co pozniej się bedzie działo wydaje mi sie że malo istotne dla obecnych tu na forum
|
|
Temat:
TECHMEX
Panowie ja mam pomysł.  Może złożymy sie po kilkadziesiąt złotych, wybierzemy jednego wiarygodnego uczestnika tego forum np enforces bądz aaabbbccc lub kogoś innego i poszukajmy jakiegoś bardzo dobrego prawnika od spraw gospodarczych , prześlijmy lub dostarczmy mu wszelkie dane i niech oceni jakie jest prawdopodobieństwo zachowania sądu w tej sprawie...wtedy będziemy mieli obraz specjalisty, jeżeli ktoś taki pomysł popiera ja jstem chętny  kilkadziesiąt zł można poświęcić dla sprawy:) a tak poważnie to wydaje mi się ze będzie widać jakieś wyraziste ruchy na kursie po ogłoszeniu decyzji. Niestety nie my pierwsi się o decyzji dowiemy
|
|
Temat:
TECHMEX
Moje odczucie jest takie że wszyscy drobni którzy tu przyszli na ,,strzał,, będą teraz wychodzić co moze zanizyć kurs
|
|
Temat:
TECHMEX
|
|
Temat:
TECHMEX
A ja podejrzewam znając prezia że najpierw on i jego świta zajmią odpowiednią pozycje i dopiero pozniej ukaze się info. Nie zdziwie sie jak dopiero po sesji
|
|
Temat:
TECHMEX
aabbcc napisał(a):na orco tez wszyscy panikowali a dzis same straty c/wk=0.5 i brak perspektyw. Sytuacja texa o wiele lepsza. Texa mam 100% portfela i zaczynam sie wkurzac, ale mowie sobie ze do jutra ;)
Patrzcie na to na zimno. c/wk=0.15 Wartosc likwidacyjna wg stocka 1,70 - wart ksiegowa 16 zł. Jak dla mnie moga likwidowac choc w to nie wierze. Oczywiscie ryby tadeusze i tomy na bankierze naganiaja, niezle z nich matki teresy. Ja nie wymiekam, bylbym idiota gdybym wychodzil. Wierze ze do 25.11 bedzie mozna zarobic ponad 100% - potem moze byc roznie. tylko frajerzy wychodza teraz pod wplywem jakis plotek. Tak naprawde nie widzialem na tej spolce zadnego wiarygodnego infa od 2 miesiecy ani ze strony wierzycieli ani ze strony zarzadu. Kto normalny daje ogloszenie sprzedazy wierzytelnosci w parkiecie? Nie bede tworzyl kolejnych teorii spiskowych bo po co? wszystko wydarzy sie jutro. Jesli bedzie zaoranie to sprzedam i odkupie nizej 2 razy wiecej. literki z całym szacunkiem do Ciebie ale ja redukowałem przy 2,70 zł i myśle że przy dobrym infie da sie wskoczyć.Nie ma tak ze pociąg odjezdza a ty nie wsiadasz - to są mity
|
|
Temat:
TECHMEX
Myślicie ze studencki mógłby zwlekać z podaniem komunikatu o rozstrzygnięciu?W sumie poprosił GPW o zawieszenie notowań do czasu podania oficjalnego komunikatu spółkiI mógłby tego w tymsamym dniu nie zrobić, ale z drugiej strony nie utrzymałoby sie to w tajemnicy - Tak rozważam już każdy spisek:) szczególnie dlatego ze po zarządzie można się wszytkiego spodziewać. Nic by im to nie dało ale nam serca do nastepnego dnia mogą nie wytrzymać
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam ja przy 2,7 zredukowałem a jestem tu od 4,2 zł, przyznam się że mam wielką stratę i wole mniej odrobić i wejść po decyzji (ewentualnie) pozytywnej niż zostać z bezwartościowym papierkiem. Łatwo sobie policzyć jaką stratę musze odrobić i to nie będzie łatwe....niestety. Cóż życie
|
|
Temat:
TECHMEX
Widzisz kolego ,i tu się mylisz bo nikt rozsądny tu w ruletke nie gra - proponuje przestudiować forum 4 tygodnie wstecz to może rozróżnisz ruletkę do podejmowania decyzji na rzeczowych podstawach. Fakt nie ukrywam ryzyko jest ogromne ale ruletką tego nazwać nie można
|
|
Temat:
TECHMEX
I tym sposobem 95147 wpuścił na forum troche świeżego powietrza , ponieważ troche się tu zasmrodziło.....potwierdzam - są tutaj ludzie którzy mają do powiedzenia RZECZOWE zdanie z jakimikolwiek PODSTAWAMI, a są ludzie którzy tylko rzucają hasła ,, bankrut,, ,,ruletka,, ,, a nie mowiłem,, Szkoda że Was nie ma tu od początku tylko jakimś dziwnym trafem kilka dni przed rozstrzygnięciem wielu doradców się znalazło nagle
|
|
Temat:
TECHMEX
Tupet to za mało bo prawdopodobnie za SCOR z rąk COWI wzięli się byli pracownicy Pana Jacka
|
|
Temat:
TECHMEX
aabbcc napisał(a):www.parkiet.com/artykul/7,8688...myślę że ten artykuł to bardzo dobry znak - jego wydźwięk jest negatywny - oznacza to że przed decyzją sądu będą chcieli dokupywać. Czyli wyniki rozmów piątkowych są zadowalające. Gdyby miała być likwidacja - pisaliby że wyniki rozmów są świetne. Tak było na krośnie. Na vistuli i dudzie pisali że negocjacje idą kiepsko. Niestety tak to jest z tą gazetą. Dzisiejszy wydzwięk był pozytywny...co myślicie??
|
|
Temat:
TECHMEX
Panowie ja mam wrazenie ze ten artykuł jest zlepiony z kilku artykułów które ukazały się w ostatnim czasie w sieci.Wygląda, ze był robiony na szybko bo jest w nim wszystko o czym wiemy ,a nie wnosi nic nowego. Wątpie zeby miał jakikolwiek wpływ na kurs bo obecny akcjonariat śledzi bardzo uważnie każde info pojawiające się na temat texa.A akcjonariuszy którzy są tu od ,,wczoraj,, i nie mają pojęcia o spółce jest raczej niewiele
|
|
Temat:
TECHMEX
Nie wydaje wam sie ze ktoś dziś sypał z ukrytego i to spore ilości?? proszę o opinie....
|
|
Temat:
TECHMEX
Moim zdaniem żadnych cudów do końca tygodnia nie będzie dlatego ,że nawet sam Studencki nie wie jak potoczą sie piątkowe rozmowy.Nawet gdyby były już jakieś ustalenia z bankami ,a piątkowe spotkanie byłoby tylko pod publiczkę to cuda już dawno by się działy.Ciekawy jest wolumen bo widać ze są jakieś przetasowania. Myślę że w piątek po sesji info albo w poniedziałek rano w PB. Na początku tygodnia sytuacja powinna trochę się rozjaśnić.
|
|
Temat:
TECHMEX
Co do raportu to jeżeli sie ukaże w terminie to myśle ze jak odpiszą sobie należności to będzie masakra, wydaje mi sie że nic dobrego nie można się spodziewać po raporcie...Czy ktoś ma inne zdanie??
|
|
Temat:
TECHMEX
enforces napisał(a):a spójrzcie na to z innej strony. Studencki to nieudolny prezes ktory doprowadził dobrze działającą firmę na skraj upadłości. Bank zabiera mu udziało bo i tak taki ktoś nic ciekawego nie zrobi jeżeli do tej pory nie zrobił. odstawiają go na bok i biorą sprawy we własne recę. Na dudzie zabrali, na beefsanie chyba też (nie pamiętam dokładnie), więc wychodzi na to że jest to normalna kolej rzeczy w takich sytuacjach. Tak ale na dudzie zabrali i nie zaczeli sypać jeżeli sie nie myle. Tutaj ING zabrał 29.10 450 tys akcji a pare dni pożniej miał juz ponad 300 tyś, więc pościli akcje w rynek...chyba nie zależy im na tej działalności
|
|
Temat:
TECHMEX
Jeżeli Studencki stracił tyle udziałów to komu jeszcze może zależeć na ratowaniu spółki??Chyba likwidacja jest prawdopodobna....
|
|
Temat:
TECHMEX
to nie jest pisanie że ktoś zbiera bo pisać to można wiele rzeczy - a tu faktycznie coś sie dzieje.Mi to wygląda na przejęcie
|
|
Temat:
TECHMEX
Nie wydaje mi sie, przeciez wszyscy sie spodziewają marnych wyników,ludzie są ostrożni,a w tym momencie ryzyko ogromne. Dodatkowo cisza ze spółki, ja myśle że może być przejęcie
|
|
Temat:
TECHMEX
topol2 napisał(a):Ciągle wydaje mi się, że w wynikach za 3 kwartał będą złe informacje. Do tego czasu wskazana jest ostrożność. Tak, tylko wyraznie ktoś skupuje cały czas akcje, więc dlaczego tego nie zrobi po wynikach jak maiałby być takie złe...zaoszczędziłby na pewno??
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam
Jak myślicie na ile prawdopodobny jest taki scenariusz aby Prezes obiecał objęcie bankom akcji np po 1 zł?? Taka możliwość jest ale chciałbym żeby ktoś się wypowiedział nad prawdopodobieństwem takiego scenariusza
Zaznaczam że posiadam akcje TEX i zależy mi tylko na obiektywnej opinii inwestorów
|
|
Temat:
IDEON
Ja licze na to że mogą być wzrosty,technicznie pięknie wyrysowała nam sie cała korektai wygląda na to ,że powinno być odbicie  ,
|
|