Temat:
WASKO
z regulaminu kdpw wynika, że SPONSOR EMISJI to rodzaj uczestnictwa w KDPW. Nie wchodząc w jakieś prawne niuanse chodzi o to, że rejestracje akcji przy nowej/(pierwotnej) emisji nie może przeprowadzić sama spółka, tylko musi być reprezentowana przez uczestnika KDPW. Nie powinno to mieć żadnego wpływu na notowania spółki bo to są raczej techniczno-prawne aspekty rejestracji akcji.
W info jest napisane, że USTAJE(a nie zostaje rozwiązana, zerwana etc) co może oznaczać, że DOM MAKLERSKI BDM S.A. przekwalifikował swoje uczestnictwo ze ''sponsora emisji' na 'dom maklerski', albo że reprezentacja akcji WASKO ustaje z mocy prawa (czyli, że już nie jest do niczego potrzebna, bo akcje są notowane na GPW i rozliczane przez KDPW)
tak ja to widzę.
|
|
Temat:
WASKO
ktoś coś wie o przetargu na dowody?
|
|
Temat:
WASKO
Ja tam widzę koniec korekty 3ciej fali (bo zniosła prawie 61,8%)i zaczynającą się 4. po przebiciu maksimów, sygnał do sprzedaży. Co sądzicie?  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
WASKO
ja bym jeszcze dodał, że korekta zniosła 50% ostatniej fali wzrostowej więc powinna się już powoli kończyć. (dopiero zaczynam się bawić eliotem i fibo więc jak coś źle mówię, to mnie prostować proszę;) )
|
|
Temat:
WASKO
hmmm, może zrezygnowali bo całe środki chcą przeznaczyć na ewentualnie wygrany przetarg na dowody?
|
|
INSTAL KRAKÓW SA zmiana znaczącej umowy 18.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 6/2011 Zarząd Instal Kraków S.A. informuje, że w dniu 17.02.2011 roku podpisał aneks do Umowy Ramowej o Udzielanie Gwarancji zawartej z Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski S.A. (PKO BP SA) z siedzibą w Warszawie, Regionalny Oddział Korporacyjny w Krakowie, na mocy którego posiadany limit na gwarancje bankowe udzielane przez PKO BP SA podwyższony został z 45 mln zł do 65 mln zł, a okres jego obowiązywania przedłużony został do dnia 16.02.2012 roku. kom espi zdz www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...a co z tym mailem?
|
|
Temat:
WASKO
Właśnie nie mogę nigdzie znaleźć. wiem tylko, że przywrócili jednego oferenta po odwołaniu: "KIO nakazała przywrócić Gildię do przetargu na nowe dowody osobiste 16.02. Warszawa (PAP) - Krajowa Izba Odwoławcza uwzględniła odwołanie Gildii od decyzji CPI MSWiA o wykluczeniu jej z postępowania przetargowego na dostawę niespersonalizowanych blankietów dowodów osobistych wyposażonych w mikroprocesor wraz z oprogramowaniem. KIO stwierdziła, że wykluczenie Gildii nie było zasadne i nakazała przywrócenie jej do postępowania. KIO oddaliła natomiast odwołanie złożone przez PWPW - poinformowało PAP biuro prasowe KIO. CPI MSWiA w październiku ogłosiło przetarg na dostawę niespersonalizowanych blankietów dowodów osobistych wyposażonych w mikroprocesor. Wnioski o dopuszczenie do udziału w przetargu złożyło sześciu oferentów. Warunki formalne spełniły: Sygnity, Wasko, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych oraz konsorcjum Consortia, On Track Innovations Ltd., ASEC i Trusted Information Consulting. CPI MSWiA z przetargu wykluczyło natomiast spółkę Gildia i konsorcjum DGT. Gildia oraz Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych wniosły odwołania od decyzji zamawiającego do KIO. Nowy, elektroniczny dowód osobisty jest produktem projektu pl.ID - polska ID karta dofinansowanego ze środków 7. osi Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka. Według wcześniejszych informacji budżet całego projektu PL.ID to 370 mln zł, z czego 314,5 mln zł to środki z UE.(PAP)" link
|
|