jytdijxp
Advertisement
PARTNER SERWISU
dvwpolxr
nexus75

nexus75

Ostatnie 10 wpisów
Kamil napisał(a):
Vox napisał(a):
no tak, ale warunkiem wejścia PGE do indeksu była kapitalizacja tak?
a ona codziennie spada, więc czy PGE spełni warunki wejścia do w20
jak przyjdzie czas?

Heh Voksiu, uwielbiam te twoje prowokacje. Żeby PGE nie weszło do W20, jego giełdowa kapitalizacja musi być mniejsza niż najmniejszej spółki z W20 czyli BIO. Aby ten warunek był spełniony cena PGE musi spaść do 2,30zł lub Biotonu podskoczyć do 1,60zł.. w miesiąc :D Bez science fiction proszęSpeak to the hand

PGE będzie jedną z największych spółek w W20 ( z kapitalizacją w okolicach TPS).

z WIGu20 wypada AGORA, nie BIOTON.

sportback napisał(a):
Ja kupiłem po 23 zł ale wiekszy pakiet. załapałem sie po lewarowaniu majac nadzieję na cos sam nie wiem na co.
W tej chwili posiadam około 20 000 akcji kawa na łąwę ,nie zebym panikował bo nie mam w zwyczaju ale dyskomfort lekki odczuwam nie przeczę.
Dlatego chłonę informację o dywidendzie i kazdej innej wzmience o PGE.
Chłonę no i czekam, nie mam w zwyczaju tracic czy sprzedawaqc ponizej zakupu.
dzis mielismy 0,20 zł na plusie w piatek 1 zł na minusie zatem czekam na marzec czyli wejscie do wigu co, innego mi pozostaje.

fundamenty mocne, inwestorzy z grubym portfelem - jestem przekonany, że przy poprawie klimatu na szerokim rynku, kurs pge będzie się zachowywał lepiej od wigu 20. ostatnio na rynku widać jednak sporą nerwowość. ja też trochę tego trzymam w portfelu, bo jestem przekonany, że w dłuższej perspektywie to jeden z pewniejszych papierów. nawet jeśli nie będzie spektakularnego wzrostu, to dużej wtopy też nie zaliczę ;-)

W mojej ocenie odwrócenie długoterminowego trednu spadkowego jest tylko kwestią czasu. Pytanie czy dzisiaj jest właściwy moment na zakup akcji LC Corp pozostaje jednak otwarte. Techniczna sytuacja nie wygląda dobrze, ale fundamenty są raczej mocne.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 10 stycznia 2019 13:58:54
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,299 sek.

mplzexwm
blfpchdn
ucvkurrl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yhauuxph
npisfwyx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat