gsbogfln
Advertisement
PARTNER SERWISU
dcwrobnf
killbert

killbert

Ostatnie 10 wpisów
ciagle mowicie o tej jutrzejszej podazy, a policzcie po ile byly kupywane PP i odpowiedzcie mi kto jutro bedzie tak sypal ze strata? chcecie mi powiedziec, że praktycznie 99% inwestorów weszło w nowa emisje tylko po to, żeby na debiucie PDA sypnac i umoczyc kase?.

osobiscie nei wierze, zeby zepchneli kurs jeszcze nizej. jesli fajtycznie to zrobiaa to dla mnie to nic innego jak spekulacyjna przecena spółki przynoszacej duze zyski, przejmujacej kolejne podmioty z branzy automotive.

jest taka teoria, że jak wszyscy wieszcza mega spadki to prawdopodobnie beda wzrosty :) mam nadzieje, że tak bedzie i tym razem i ten wodospad był celowo zagrany przed wejsciem PDA do obrotu. pozdro

dobrym prognostykiem jest poprawa nastrojów na swiatowych giełdach. niestety dzisiaj cały parkiet powstał z podłogi a borek ugina si epod własnym cieżarem i co chwila dostaje cios za ciosem w postaci batona PKC na S. JAk dzisiaj zamkniemy sie ponizej 0,8 to czarno widze jutrzejsze notowania PDA.

pytanie do osób analizujacych technicznie notowania borka:

Jak wg Was borek moze sie zachowywac w krótkim terminie przy równoleglym notowaniu PDA? pytam o Wasze typy.

pozdro

gniewqo napisał(a):
30.000 akcji posiad ktoś "duzy"? hmmm urosłemhello1 a

to był tylko przykład :) choc tez dajacy do myslenia skoro nawet taka ilosc akcji potrafi sie na kilkanascie innych zlecen rozlozyc.

ja tylko teoretyzuje Panowie wiec nie naskakujcie na mnie za bardzo hehhe

z 1,72 podciagneli troche do 1,75, momentami nawet 1,76. Czyzby lekki przystanek przed dalszym zjazdem czy moze podaz sie juz troche wystrzelala i bedzie odreagowanie?

pozdro

na K stoi 58 zleceń po 1,72 na łączna ilość 123k akcji :) to 2120 akcji na "osobe". chcecie mi powiedziec, że fundusze bądź instytucje składaja naście-dziesiat zlecen po średnio 3500 pln? jakos trudno mi uwierzyc...

a jesli to tzw "kupowanie z ukrytego" to dlaczego kurs spada i kto sprzedaje? :)

np po tym, że w danym momencie ktos wrzuca 30.000 akcji i rozkłada to sie na kilkanascie albo i wiecej tranzakcji :) dla mnie jest to oczywiste ze gdy jedno zlecenie zaspokaja spora ilośc innych zlecen to duzy sprzedaje małemu lub odwrotnie.

taka moja teoria.

witam wszystkich

na borku siedze od około roku i nigdy nie robiłem nerwowych ruchów na tym papierze. komunikaty płynące ze spółki utwierdzały mnie w przekonaniu ze Boryszew idzie w dobrym kierunku. Ostatnio nie obserwowałem kursu, jednak ku mojemu zdziwieniu dosłownie w kilkanascie dni kurs zjechal o 20%.

Co panowie radzicie, siedziec i dobierac czy moze warto jednak redukowac i realizowac kurczące sie zyski? Do walnego jeszcze troche czasu jest i niewiadomo co sie jeszcze moze stac. Generalnie to widze ze sprzedaje jakis wiekszy podmiot lub podmioty bo zlecenia leca głownie PKC. Patrzac na arkusz tranzakcji widac wyraznie ze kupna dokonuje raczej rzesza drobnych inwestorów. Czy to was nie zastanawia?

Czy wg Was porazka w przetargu na SG oznacza jeszcze wiekszy zjazd? zaczyna tu sie robic rosyjska ruletka niestety :/

pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 2 sierpnia 2011 12:01:40
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,324 sek.

slajspsu
cbypkfkb
nilhegiy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uzkqgiwr
dhpqwmie
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat