Temat:
SERINUS
Jakieś skojarzenia? kontrakty.pb.pl/2309120,72738,...Cytat:Orlen sprowadzi gaz z Ukrainy (...)— Partnerzy przedstawili nam propozycje dotyczące projektów poszukiwawczo-wydobywczych. Obecnie analizujemy, na którym z nich warto się skoncentrować. Jedna z tych firm nie tylko poszukuje ropy i gazu, ale ma już także niewielkie własne wydobycie — wyjaśnia Wiesław Prugar, prezes Orlen Upstream.(...)
|
|
Temat:
SERINUS
onochi napisał(a):Wczoraj 31 m obrót. Dziś do tej pory 11 m Obrót, 3 m wolumen i taka kaszana  . Kolega Maximusminimus ma bardzo dobre oko jeśli chodzi o prognozowanie tej spółki. Zaczynam wierzyć w tezę o 10 sesyjnej zwałce. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnic co właściwie się dzisiaj dzieje na tym papierze  . Jakąś krótką analizę proszę bo ciężko w to po prostu uwierzyć. Jeżeli wierzysz w prognozy Kolegi Maximusminimus to dobrze. Pisał o wczorajszym dniu przyrównując go do sesji z 30 września zakończonej na 1,52. Zobacz, że potem w 9 dni doszliśmy do 1,80 (po drodze jedna zerowa i dwie spadkowe sesje).
|
|
Temat:
SERINUS
Exar napisał(a):www.pb.pl/a/2010/12/07/DM_BZ_W...Dzisiaj było o petrolu, że rośnie i 'failure'. Jutro artykuł o kov? Mam nadzieję, że nie zwałkowy :) No i KOV na bank pojawi się w rekomendacji 3 spółek które wzrosną :) Na "znamienity" portal, do którego dajesz link powyżej, można liczyć w temacie KOV jak zawsze. Rekomendacja 3 spółek już jest. To jednak bez znaczenia bo charakter wczorajszych transakcji i pierwsze 30 minut dzisiejszych notowań, wydaje się wskazywać na wchodzenie w spółkę większego kapitału. Owszem jest trochę nerwów i pojawia się realizacja zysków ale lekkie chłodzenie też jest potrzebne. Ten dzień może być bardzo ciekawy.
|
|
Temat:
MCI
Cytat:MCI MANAGEMENT SA wykonanie znaczącej umowy podpisanej w dniu 31 października 2010 roku z głównym akcjonariuszem link
|
|
Temat:
SERINUS
discopolo napisał(a):@ Redface
/ciach/ Mam kilka pytań: /ciach/
Pytania rzeczowe i nurtujące chyba wszystkich. Dołączam się do nich z naciskiem na pkt. 6 czyli: "Co kurs robi poniżej ceny emisyjnej skoro na Ukrainie idzie świetnie, w Brunei nadspodziewanie dobrze, a na giełdzie hossa?"
|
|