PARTNER SERWISU
dmvnkqou
mbu

mbu

Ostatnie 10 wpisów
Chciałbym prosić o analizę FORTE. Papier pod koniec maja odbił się od psychologicznej bariery 50zł i jeszcze kilkakrotnie próbował ja przebić. Niestety od tygodnia leci kilka ładnych procent w dół. Widać jakieś wsparcie w okolicach 42 zł. Jak dalej według Ciebie może się to potoczyć?

Jeszcze ENERGA. Jakiś czas temu pisałeś, że na razie zbyt krótko żeby analizować te akcje. Od tamtej pory mamy pewną korektę. Może da się powiedzieć coś więcej na temat tego papieru?

Wojetek,
czy posiadasz jeszcze w swoim portfelu (wirtualnym, realnym) Zetkamę? Jak rokujesz po sporych wachnięciach kursu na tej spółce w ostatnich tygodniach?

Chciałbym jeszcze prosić o krótką ocenę Midasa, czy to jest tendencja spadkowa czy raczej w dalszym ciągu konsolidacja?

Obserwuję również portfel użytkowników SW, gdzie całość nie specjalnie zachwyca. Podobnie myślałem o Sonelu, ale ostatnich kilka sesji potwierdziło jednak trafność dobrej analizy technicznej. Szacun :)

10 lat walki z polskim państwem. Wygrana! ale czy firma stanie jeszcze na nogi?
Ludzie zdążyli się postarzeć, niektórzy odeszli. Firma musiała wyprzedać majątek, otarła się o bankructwo, zapożyczyła się, wyemitowała obligacje...
Skoro dali radę, to myślę że jeszcze pokażą na co ich stać :)

"Wygraliśmy po 10 latach walki w sądzie i po 20 latach od zdarzenia gospodarczego, ale to Pyrrusowe zwycięstwo, okupione ogromnymi stratami" - cytuję prezesa Ideonu, Ireneusza Króla

wielka szkoda.
Czy będzie można gdzieś podpatrywać Twoje inwestycje?
Bo prawdę mówiąc wiele skorzystałem z Twoich uwag i komentarzy, a inwestując w spółki podobne do Twojego portfela i w moim portfelu działo się lepiej niż zazwyczaj :)

pozdrowienia

czy uważasz, że po ostatniej korekcie na FORTE warto teraz wejść w ten papier?

czy to sygnał aby i samemu zejść z pokładu?
Pozbywanie się dużych ilości akcji przez ważny akcjonariat zazwyczaj nie oznacza nic dobrego.
Ktoś coś wie czego my nie wiemy?

czy ktoś może wyjaśnić co się dzieje z kursem?

Dzięki za krótką analizę. Trudno mi przebić się przez gąszcz tylu spółek, szczególnie że nie znam się na analizie technicznej. Patrzę jedynie na fundamenty, ale jak często się okazuje, fundamenty to tylko jeden z wielu czynników, które decydują o ruchu w górę lub w dół.
Przed tygodniem sprzedałem Hawe, fundamenty średnie, jakieś tam perspektywy i obietnice, a od miesięcy niewiele działo się na spółce, i tu nagle jakaś dziwna rekomendacja, i uciekło mi ponad 20% :(
Odnośnie EEX piszesz:
...obecnie na pewno bym tego nie kupował z racji dużego ryzyka znacznej korekty, tylko poszukał czegoś lepszego
Pytanie: Czego lepszego?
Tutaj też czekam na korektę, już od kilku tygodni :)
dzięki

Co sądzicie na temat spółki EkoExport? Niedawno nabyłem i szykuję się na więcej, czekam jednak na jakąś korektę. Niektórzy analitycy zapowiadali takową już przy poziomie ok 32 zł. Od tego poziomu spółka jest już 8% wyżej i głębszej korekty nie widać.
Mam jeszcze pytanie odnośnie spółek odzieżowych (np Monnari). Przyspieszona publikacja, wyniki b.dobre, ale w dniu publikacji kurs jakby się zatrzymał. Warto kupić czy odczekać?

witam,
Od jakiegoś czasu obserwuję Twój wątek i zamierzałem również zainwestować w Kanię, jednak chyba się spóźniłem bo spółka zdążyła już odskoczyć kilkanaście procent :(
Ja mam w swoim portfelu m.in. Midasa, Ursus i Hawe. Masz jakieś zdanie na ich temat? W przypadku Midasa wydaje się że to jakaś konsolidacja, ale wybicia nie widać, wręcz odwrotnie. Zastanawiam się jakimi spółkami mógłbym zastąpić te wymienione.
W przypadku Kani jestem pod wrażeniem jak przewidziałeś wzrosty z ostatnich dni. Może masz jeszcze jakąś spółkę w zanadrzu?

pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 lipca 2014 01:28:45
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,265 sek.

lsuutdkw
ihzmbcrl
ipptivqz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
htiniyxm
tzdmczen
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat