PARTNER SERWISU
nstjojfs
Niklocen

Niklocen

Ostatnie 10 wpisów
Gwiazda nie spadła, popyt nadal przeważa. To nieźle prognozuje na przyszły tydzień pewnie jest sporo osób, które czekają na zatwierdzenie przez NWZA całego planu przebudowy grupy, lub na przebicie znaczących oporów. Myślę że w przyszłym tygodniu sporo się wyjaśni także co do objęcia akcji nowej emisji. Sam też się zastanawiałem nad sprzedażą części w okolicach NWZA ale póki co nie widzę przesłanek, które by mnie do tego przekonały. Po tak spektakularnych wzrostach korekta była minimalna co pokazuje niewątpliwy potencjał.

A jeszcze wyczytałem że fundusze zarejestrowały na walne 3,5 kk akcji, jak się popatrzy na wolumeny przed 26.03 to całkiem zabawnie to wygląda.

tylko akcje zakupione przed 26.02 mogą być reprezentowane na walnym a jakoś wzrosty były też później i to duże więc jak widać nie to jest motorem w tej chwili.

Nie no nie będzie żadnej dywidendy, bo z czego niby:) a kupić to owszem kupią ale huty itp. od Złomrexu żeby było z czego spłacać zadłużenie. Mam nadzieje że dzieki temu wreszcie staniemy sie akcjonariuszami bardziej Złomrexu niż jakiejś spółki od niego zależnej tak jak to miało być przed zmiana z CSG na COG, miało powstać ZSS jako owoc konsolidacji całej grupy ale jak widać się nie udało. Liczę że tym razem się uda może na mniejsza skale bo bez sieci dystrybucji ale zawsze lepsze to niż nic.

No dobra czas podyskutować, walne nadciąga. Jak sądzicie czy nastąpi realizacja zysków w pt/pon czy silny popyt widoczny zwykle po południu będzie nas dalej ciągnął przez kolejne opory? Jeśli walne zatwierdzi nowy kształt grupy złomrex, a nie wiem czy może się tak nie stać, to obecne wzrosty znajda konkretne uzasadnienie, ale czy da to też podstawy do dalszych wzrostów? Interesuje sie tą spółką od czasów jak jeszcze była Centrostalem Gd. i nie takie rzeczy już tu widziałem dlatego moje obserwacje zamieniają się w coraz to większa liczbę pytań. :) Akcje posiadałem juz kilkukrotnie, obecnie zakupiłem po 3,24, bo wczesnej nie miałem wolnych środków, i planowałem puścić w okolicach walnego, ale tak ładnie się zachowuje ze jakoś mi szkoda :) Czekam na jakiś ciekawy i konkretny odzew...

A jakich czynności oczekujesz od KNF w takiej sytuacji?

No tak jak czegoś nie rozumiemy to jest to z pewnością spisek z KNF w roli głównej... Na spotkaniu zarząd pewnie przekonywał instytucjonalnych do inwestycji w spółkę żeby wiedzieć czy uda mu się pozyskać od nich pieniądze na spłatę zadłużenia i dalszy rozwój. A sytuacja wygląda teraz tak jakby większość dnia drobni miotali się w ogóle nie wiedząc co się dzieje a po 14 pojawiał się kapitał który i tak zrobi zawsze co zechce..

No ale żeby dostać te nowe akcje, trzeba było posiadać 10k starych do 26 II z tego co wiem. Teraz to już trzeba mieć zablokowane na walne raczej.

Ważniejsze jest teraz chyba, co się stanie jutro? :P Mam nadzieje ze cykl z ostatnich lat się nie powtórzy. stooq.com/q/?s=cog&c=3y&am...
Obroty większe i podstawy też lepsze tym razem.

Wreszcie wszystko zaczyna nabierać kolorów i sensu:P

www.parkiet.com/artykul/102167...

40 kk PLN dziś pękło. Co Ty na to Afro? Generalnie tez myślę ze tak duże obroty wróża stagnację w najbliższym czasie, ale patrząc na inne chemiczne spółki to sam nie wiem co o tym myśleć.

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

COGNOR SA w Katowicach [Emitent] informuje, że w dniu 06.12.2010 roku zawarł z voestalpine
Stahl GmbH z siedzibą w Linz [Sprzedający] Warunkową Umowę Sprzedaży na mocy, której nabędzie
udział wynoszący 25 % w kapitale zakładowym spółki COGNOR Stahlhandel GmbH z siedzibą w Lizn w
Austrii [Umowa].

A co powiecie o tej informacji?
www.money.pl/gielda/wiadomosci...

Co powiecie o ostatnich 2 dniach? Czy jest szansa na kontynuacje wzrostów w niedługim czasie czy raczej realizacja zysków póki co?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 czerwca 2011 17:08:24
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,245 sek.

ogkrmnqa
zozekylj
hildnzxh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
utmglwwk
bnipdipz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat