Temat:
OPONEO.PL
Oponeo nic nie przegra, nic nie zapłaci nic się nie wydarzy.. zobaczycie na 100%
p.s. co znaczy, ze oponeo wykiwalo akcjonariuszy marketeo :)? ciekawe sądy :)
|
|
z tego co się orientuję to raport jeszcze się nie zbliża..
2011-08-25 Publikacja skonsolidowanego raportu za I półrocze 2011 roku.
co do odczuć to nie liczyłbym na jakieś rewelacje..
|
|
Wywiad -> www.tvncnbc.pl/9381381,37363,0...Troche spsuli szukajke na tvncnbc bo teraz jakby w ogóle jej nie była odnośnie wideo na stronie, chyba, ze ja nic nie widze ;/
|
|
Wierzę wierzę.. :)
Tylko nie wiem dlaczego nie chcesz podac jaki to sklep, juz z samej ciekawosci, to jakas tajemnica :) ?
|
|
@plynacyzrynkiem..
Mówisz, ze Oponeo miało znacznie droższe opony i kupiłeś je kilkaset złotych taniej w innej firmie.. hmm a to ciekawe bo poświęciłem trochę czasu i znalazłem taką ofertę, którą pokazujesz na FV i okazuje się, że na 99.9% kupiłeś opony w sklepie Motostrada.pl Zapewne wiesz do kogo ten portal należy :) Więc jak dobrze wiesz, kupiłeś w Oponeo a to, że PORTAL Oponeo ma ceny wyższe niż inne portale tego samego właściciela to już inna rzecz :)
P.S co do dłuższych dostaw opon do klientów to po prostu są braki na samym rynku w dostępności nie tylko w sklepach w ich magazynach ale same koncerny produkujące opony wyprodukowały w niektórych rozmiarach lub konkretnych modelach znacznie mniej opon niż jeszcze rok temu. Po prostu przełożenie miał kryzys, który był w roku 08/09r i koncerny mniej produkowały lub rozłożyły swoją produkcję w taki sposób aby nie zostać z towarem.. później nagle nastąpił wielki popyt (zeszła zima) i nie odrobiły produkcji na odpowiednim poziomie np z 07r.
Tak luty/marzec był bardzo problematyczny - powody tego j.w. producenci znacznie mniej produkowali i występował brak w wielu rozmiarach i modelach.
Co do ceny w serwisach stacjonarnych - oczywiscie są i tacy, którzy także mają bdb źródła na rynku i mogą konkurować z cenami z internetu ale takich serwisów jest bardzo mało.
P.S 2. pisząc, że Oponeo znowu miało najdroższe chyba piszesz, ze portal Oponeo bo jako firma to już inna sprawa :)
lajkonik@
ta najdroższa pozycja to pozycja cenowa, która jest aktualna dla Klienta jeśli produkt nie jest do zdobycia na magazynie sklepu lub w Pl w innych zródłach i produkt trzeba sprowadzac np z zagranicy lub jeszcze innych miejsc. Po prostu oferta ostateczna jesli klient koniecznie chce dany model opony mimo trudnej dostepnosci. Tak zostalo mi to kiedys wytlumaczone..
|
|
Oczywiście macie racje, nie ma zadnego naparzania. Jak pisalem wczesniej zawsze cos moze pojsc nie tak, po prostu zycie ale wg mojego odczucia Oponeo traktuje klientów naprawde dobrze ja zawsze tak sie czulem.
plynacyzrynkiem to tylko wymiana zdań wg mnie miła :)
Pozdraiwam wszystkich i dalej jedziemy do 16 spowrotem :)
|
|
1. Dokladnie jak piszesz, Oponeo jest tylko dostawcą nie produkuje opon i jeśli produkt jest deficytowy (a i taki zdarza się w oponach) to może być problem z jego zdobyciem chociazby za granicą kraju.
2. Prosze Cię ale nie uwierzę, że jakis produkt ze strony Oponeo jest 100 lub 200zl drozej w stosunku do konkurencji. Jest to niemozliwe chyba ze porównujesz nowe opony z Oponeo do jakiś używek/nalewek z allegro lub innego magicznego miejsca. Rozumiem 50zł okey moze sie zdarzyc ale nie taka przebita. No chyba, ze mówimy od 18'' w górę to już ceny są zupełnie inne.. mówisz wlasnie o takim rozmiarze ?
3. Klient napisał o 3 tygodnia ale nie dodał jakie kroki podejmowal w tym czasie sklep i jak kontaktowal sie z klientem. Jesli czegos nie ma u producenta i termin sie wydluza to niby co ma zrobic Oponeo? wyprodukować opony u siebie w magazynie? Klient na 100% byl informowany o przedluzajacej sie dostawie i za kazdym razem na pewno mogl zrezygnowac z zakupu bo takie jest prawo wiec tu kitu nikt mi nie wcisnie. Uwazasz, ze w dzisiejszych czasach jakiegos produktu moze nie brakowac? Są wieksze firmy, które maja braki na magazynach i w fabrykach...
4. Co znaczy, ze sugeruja? W 90% produktów przedstawionych na stronie/sklepie jest informacja o terminie dostawy - jesli nie ma to i tak produkt mozna kupic i za niego zaplacic karta lub przelewem ale moze zdarzy sie ze czegos zabraknie i pieniadze zostana zwrócone, zostanie zaproponowane co innego itp etc.
Co mogę jeszcze Tobie wyjaśnić :)?
|
|
W każdym sklepie jest tak, że może znaleźć się produkt, którego akurat nie ma a Klient jest napalony. Z doświadczenia wiem, że w Oponeo jest tak, że jeśli czegoś nie ma to proponuje się szereg alternatyw bez żadnego nacisku na Klienta żeby cokolwiek wybrał. Jeśli zapłacone jest z góry to pieniądze zwracane są na karte lub rachunek. W tak szerokim asortymencie może czegoś brakować lub być do ściągnięcia od producenta czy innych źródeł. Zawsze idzie się porozumieć i tutaj Oponeo jest za to cenione przynajmniej przeze mnie. Zdarzało się i mi trafiać na produkt, którego nie było ale zawsze doszło do finalizacji transakcji bo albo zaproponowano mi dłuższy termin dostawy z powodu ściągania opon od producenta albo od ręki zaproponowano mi inny model opon. Nigdy nie byłem naciskany ze strony sklepu - pełna kultura i informacja.
P.S plynacyzrynkiem jeśli uważasz, że Oponeo jest drogie bo zależy Ci na najniższej cenie i zwracasz uwagę na różnicę w cenie w wysokości kilku złotych to Twój wybór. Dla mnie liczy się kontakt z klientem, szybkość działania, pewna informacja a już po zakupie także pomoc posprzedażna i tu Oponeo bryluje. Dba o Klienta przed i po zakupach i to się ceni. Nie zawsze najniższa cena.
P.S dlaczego uważasz, że Oponeo z czym kolwiek się nie wyrabia? Jakiś argument? Tamten Klient napisał, że nie dostał wybranego modelu, który chciał. Jak wiadomo nie wiesz do końca jak było, jak został obsłużony, co zostało zaproponowane w celu rozwiązania sprawy jakie kroki zostały podjęte przez sklep - tego nie wiemy i się pewnie nie dowiemy.
Na setki tysięcy Klientów zawsze zdarzą się i tacy, którym się coś nie spodoba lub poczują się źle obsłużeni. Prowadzę działalność i wiem jak jest, po prostu ludzie są różni.
Kupiłem już jakieś 30 opon do floty i będę kupował dalej.
|
|