Wygląda na to, że mimo 3-letniego konta to mój pierwszy post, więc witam forumowiczów SW. Jakiś miesiąc temu ponownie zainteresowałem się giełdą, zajrzałem też tutaj i muszę przyznać, że głównie ten blog przykuł moją uwagę. Bardzo podoba mi się taka strategia inwestowania i widać, że daje efekty. Trochę liznąłem już AT przez ten miesiąc, ale na własną rękę już nie tak łatwo o wybór spółki (plus listopad to nie był zbyt dobry miesiąc na wejście). Coś tam sobie już jednak od niedawna inwestuję za drobne i zobaczymy czy pokonam słomiany zapał. Widzę, że chętnie odpowiadasz na pytania o spółki, więc i ja się zapytam ;) Co sądzisz o obecnej sytuacji na Sygnity? Oto moje bohomazy na wykresie tygodniowym (pierwszy obrazek strasznie się zmniejszył, więc przerysowałem to też na mniejszym oknie czasowym):  kliknij, aby powiększyć  kliknij, aby powiększyćWygląda mi to na trend wzrostowy. Biały korpus z połowy października i późniejsze drobne spadki aż do znacznego odbicia z poprzedniego tygodnia przypominają mi "rozjechaną" trójkę hossy. Z tą niestety różnicą, że nie został pokonany szczyt 21,60zł, co budzi moje obawy. Wsparcie na 20zł się broni i przełamanie wspomnianego wcześniej szczytu pewnie będzie sygnałem wzrostów. Czy zamiast czekania warto próbować kupić SGN w okolicach 20zł czy to czysta spekulacja?
|