Spółka zaprezentowała świetne wyniki finansowe za rok 2012. Cytat:MAKRUM SA Raport okresowy roczny skonsolidowany za 2012 RS Raport okresowy roczny skonsolidowany za 2012 RS źródło: biznes.pap.pl/NSE2/pl/index/ne...Bardzo cieszy duży zysk z działalności operacyjnej. Mam nadzieję, że to zmiana tego długookresowego trendu spadkowego i akcjonariusze będą mogli w końcu być zadowoleni. Może jakaś dywidenda z tego będzie? Jak myślicie?
|
|
Temat:
IMMOBILE
Trochę przycichło na forum o MAKRUM. Tymczasem ukazały się bardzo ciekawe informacje: Cytat:9 października 2012r. została zawarta przez nią w formie aktu notarialnego przedwstępna umowa ustanowienia odrębnej własności lokalu i jego sprzedaży oraz przedwstępna umowa sprzedaży udziału w prawie użytkowania wieczystego (dalej Umowa) z LEROY MERLIN - INWESTYCJE Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (Kupujący) źródło: biznes.pap.pl/NSE2/pl/index/ne...a wcześniej, równie ciekawe... Cytat:MAKRUM S.A. z siedzibą w Bydgoszczy (Spółka) zawiadamia, iż zawarła "Umowę obsługi skupu akcji własnych" z Domem Maklerskim Banku BPS S. A. źródło: biznes.pap.pl/NSE2/pl/index/ne...Zatem trochę się dzieje. Kurs ostatnimi czasy zleciał poniżej złotówki, ale po ostatnich informacjach powraca na wyższe poziomy. Ciekawe, jak w praktyce będzie wyglądał skup.
|
|
Temat:
IMMOBILE
Zgodnie z pkt 12 uchwały, o której zostaliśmy poinformowani w dniu 12.04.2012: Cytat:12. Określa się, że termin zawarcia umowy o objęcie Akcji serii I nie może być dłuższy niż do dnia 27.04.2012r. Wzór Oferty oraz Umowy Objęcia Akcji zostanie określony przez Zarząd w odrębnej uchwale. źródło kilka 2 posty wyżej Zarząd informuje: Cytat:w dniu dzisiejszym zawarte pomiędzy Spółką oraz Panem Rafałem Jerzym dwie umowy: Umowa objęcia akcji serii I oraz Umowa przeniesienia własności udziałów IMMOBILE Sp. z o.o źródło: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...Mój (subiektywny) komentarz: Komuś się wyraźnie spieszy. Wczoraj i dziś wpłynęły informacje od osób związanych z radą nadzorczą o nabyciu akcji, w tym m.in. sam Pan prezes Rafał Jerzy. Czyżby szykowała się dywidenda?
|
|
Temat:
IMMOBILE
Cytat:Podwyższenie kapitału zakładowego w granicach kapitału docelowego. źródło: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...Czy jest ktoś w stanie zinterpretować to na chłopski rozum? Im dłużej to czytam, tym bardziej jestem zakręcony :/. Przy cenie nominalnej 0,25gr akcje rozwodnią kapitał?
|
|
Słusznie, tylko zauważ, że w zasadzie problem pustych galerii w Carrefour-Glinki istnieje od dłuższego czasu, a nie widziałem, żeby w pozostałych galeriach handlowych w Bydgoszczy była taka sytuacja. Ogólnie Galeria Makrum będzie w bardzo dogodnej lokalizacji jeśli chodzi o mieszkańców "luksusowej" podmiejskiej aglomeracji jakimi są Osielsko i Niemcz. Zakładając, że Galeria Makrum ma być architektoniczną i prestiżową perełką wszystko chyba jednak zmierza w dobrym kierunku.
|
|
Jest pozwolenie na budowę Galerii Makrum. To będzie nowy rozdział w historii tej spółki, przynajmniej mam taką nadzieję. źródło: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...Cytat:(...)Prezydent Miasta Bydgoszczy dnia 20.02.2012 r. wydał dla MAKRUM DEVELOPMENT Sp. z o.o. decyzję nr 170/2012 w sprawie zatwierdzenia projektu budowlanego i udzielenia pozwolenia na budowę Makrum – Centrum Handlowo-Usługowego(...)
|
|
Temat:
WINVEST
Niestety: Cytat:Sąd Okręgowy w Warszawie (...) uchylił Postanowienie i zniósł postępowanie w zakresie rozprawy w sądzie upadłościowym z dnia 16 listopada 2011 r. w przedmiocie zatwierdzenia układu i przekazał sprawę do ponownego rozpoznania przez Sąd Upadłościowy. Zarząd Spółki informuje ponadto, iż sąd odwoławczy nie sporządził dotychczas uzasadnienia orzeczenia, o którym mowa wyżej. źródło: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
Temat:
WINVEST
Kolejny dość ważny termin 15 lutego 2012r. Cytat:Sąd Okręgowy w Warszawie, XXIII Wydział Gospodarczy Odwoławczy, wyznaczył na dzień 15 lutego 2012 r. termin posiedzenia niejawnego w przedmiocie rozpatrzenia zażalenia Syndyka Masy Upadłości Ad.Net S.A. w upadłości likwidacyjnej na postanowienie o zatwierdzeniu układu przyjętego w postępowaniu upadłościowym dotyczącym Spółki, wydane w dniu 16 listopada 2011 r. przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy ds. upadłościowych i naprawczych
Źródło: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
|
|
Temat:
WINVEST
Odrzucenie zażalenia OM sp. z o. o. na postanowienie o zatwierdzeniu układu w postępowaniu upadłościowym dotyczącym Spółki. www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...Cytat:Zarząd Internet Group S.A. w upadłości układowej (dalej: Spółka), działając na podstawie normy art. 56 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. dnia 24 stycznia 2012 r., powziął wiadomość o wydaniu w dniu 23 stycznia 2012 r. przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy ds. upadłościowych i naprawczych (dalej: Sąd), postanowienia o odrzuceniu zażalenia OM sp. z o. o. na postanowienie Sądu o zatwierdzeniu układu przyjętego w postępowaniu upadłościowym dotyczącym Spółki.
|
|
Temat:
PBG
Czy ktoś ze starych "wyjadaczy" giełdowych mógłby skomentować transakcję prezesa Wiśniewskiego? Podpucha, inwestycja bardzo długoterminowa, czy faktycznie liczy na wzrost w niedługim czasie? Wg mnie sytuacja na rynku szerokim jeszcze nie jest za ciekawa. www.pbg-sa.pl/relacje-inwestor...
|
|
Temat:
LUBAWA
Jak tak się skończy, to chyba linia wsparcia przełamana. Były dobre infa m.in. zakup przez członków RN przy cenie pow. 1,40zł/akcję i Armenia. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów jest w stanie choć trochę trafić w sedno obecnych spadków? Zamierzam w niedługim czasie powiększyć portfel Lubawy, ale obawiam się, że to jeszcze nie dołek i nie ten czas. Pozdrawiam.
|
|
Temat:
TAURONPE
Jak myślicie ile jeszcze może zejść ten nasz Tauron? Coraz mocniej zastanawiam się nad sprzedażą, kurs spada i spada, z drobnymi przystankami na korektę spadków. Coś jest nie tak. Choć mocno trzyma mnie jeszcze wskaźnik C/Wk, który sugerowałby spore niedowartościowanie spółki przez rynek. Tylko obawiam się jednak, że kurs podąża za całym rynkiem. PS: To jest mój pierwszy post na STOCKWATCH, zatem chciałem się przywitać i pogratulować świetnego forum. Zaglądam już tutaj od jakiegoś czasu i podoba mi się tzw. brak chamstwa, jaki obszernie można zaobserwować na bankierze i money oraz przede wszystkim profesjonalizm autorów wątków.
|
|