Patrząc na kwiecień i maj to mamy tak:
2011r
5 298 678 zł - maj 6 651 134 zł - kwiecień
2010r
4 762 767 zł - maj 4 236 122 zł - kwiecień
Patrząc na sumę dwóch miesięcy to r/r mamy wzrost przychodów o niecałe 25% (24,694)
|
|
Cytat:Zarzad jest upowazniony do podwyzszania kapitału zakładowego Spółki przez emisje nowych akcji, o sume nie wieksza niz 1.800.000 zł (słownie: jeden milion osiemset tysiecy złotych), w drodze jednego lub kilku podwyzszen kapitału zakładowego w granicach okreslonych powyzej A ja chciałbym zapytać się czy dobrze interpretuję tę informację. W drodze nowej emisji jej wartość nie może przekroczyć kwoty 1,8mln? czyli jak napisał kolega wyżej emisja maksymalnie może przybrać rozmiary 35mln akcji po 0,05zł lub 7mln (minimalny wymóg FF) akcji po 0,25gr ?
|
|
I jak to tam na kreskach wygląda? chyba wyjście dołem z tego trójkąta?
|
|
Nigdzie nie napisałem, że jest przewartościowana. Również uważam, że jest niedowartościowana, ale powodów do spekulacyjnej gry to się kilka znajdzie choćby wejście na GPW czy nowym pomysł z ciepłowniami. W każdym razie fundamenty na najwyższym poziomie, ważne, że da zarobić :)
|
|
no tak, ale głównie rozchodzi się o parametry emisji czy Krawczyki nie odwalą znowu jakiegoś numeru, osobiście liczę, że nie. Pozdrawiam ;)
|
|
Wydaję mi się, że tutaj jest spekulacyjna gra pod walne i dywidendę. Do 20 czerwca powinnyśmy koło 2zł chodzić, a później wszystko zależy od walnego i parametrów emisji.
|
|
Temat:
ZYWIEC
19r20 napisał(a):czy ja dobrze rozumiem - jeśli jutro kupię ich akcje i potrzymam do 6 maja to otrzymam dywidendę 45 zł - podatek czy tak? bo nie wiem jak jest z tą zaliczką... Właśnie chciałem o to samo zapytać jak z tą dywidendą? nie było czasem tak że 20zł było już wypłacone? a teraz tylko 25zł będzie? ktoś mnie oświeci?
|
|
Mam pytanie odnośnie tych lock up'ów, wg infa:
"Akcjonariusz Dom Inwestycyjny Platinum Capital S.A (dalej: Platinum, Akcjonariusz), złożył zobowiązanie w sprawie czasowego wyłączenia zbywalności wszystkich posiadanych akcji Spółki w liczbie 40.885.000 szt. Na mocy wspomnianej umowy czasowego wyłączenia zbywalności akcji, Platinum zobowiązał się, iż w okresie do 30 czerwca 2012 roku nie sprzeda Akcji Emitenta na rynku NewConnect. "
Czyli jeśli spółka wejdzie na GPW to lock upy nie będą obowiązywały?
|
|
Witam,
Jestem początkującym inwestorem (więc jeśli gdzieś zrobię błąd proszę się nie denerwować tylko wytłumaczyć gdzie go zrobiłem) ale ciekawi mnie jedna rzecz skoro aby spółka dostała się do GPW musi mieć freefloat na poziomie 25% to dlaczego nie zrobi emisji dla funduszy (np. z 3 letnimi lock-upami) skoro GRUPA PSW fundamentalnie wygląda naprawdę solidnie + wypłata dywidendy. Tak jak kolega wyżej napisał wszystkie koszty spółka przenosi na drobych. Jednak póki co nie są znane warunki emisji więc trudno cokolwiek przewidzieć, a co do samej AT to chyba na tej spółce się nie sprawdzi. No cóż zobaczymy pożyjemy, póki co mam mały kontrolny pakiet i czekamy na raport roczny,
Pozdrawiam.
|
|