Na początku powiem, iż jestem młodym inwestorem i to mój pierwszy wykres. Prosiłbym doświadczonych o krytykę lub wskazówki dotyczące mojej twórczości. Według mnie odbiliśmy się od oporu w granicach 9,85 i wygenerowaliśmy ruch w kierunku 10,55 zł, co przy mocnym rosnącym PVI ( a już jest niemal zrównany z długoterminowym trendem ) pozwoli przebić się w granice 11 zł.  kliknij, aby powiększyćNie będę komentował aktualnej sytuacji na spółce, bowiem znana jest ona wszystkim. Chodzi mi tylko o wasze potwierdzenie lub zanegowanie mojej pierwszej analizy :). Specjalnie nie wykasowałem okna z opcjami programu Power Trader, z którego korzystam, gdyż mam cichą nadzieję, że podpowiecie mi jakieś ciekawe funkcje, które mogły by pomóc mi szybciej i precyzyjniej dokonywać analiz.. Czekam na wasze opinie. Q
|
m_ikolaj napisał(a):
Ewentualnie czy korzystniejsza dla kursu jest sytuacja większego dofinansowania ,ale po niskiej cenie emitowanych akcji (dużo tanich akcji) , czy mniejsze dofinansowanie , ale wysoka cena akcji.
Pozdrawiam :)
Większe dofinansowanie po niższej cenie " ściągnie " kurs w początkowej fazie w dół, natomiast wrzucenie mniejszej ilości po wyższej cenie spowoduje, że staną się one bardziej wartościowe dla akcjonariuszy i przynajmniej w teorii powinny podbić kurs. Pozdrawiam
|