PARTNER SERWISU
omnudahy
Siwy246

Siwy246

Ostatnie 10 wpisów
Cytat:
Czytałem prospekt emisyjny i pieniądze z emisji mają iść między innymi na zakup nowej floty dla przedstawicieli (ja im aut kupować nie będę)

Pardi, czy mógłbyś wskazać konkretny fragment prospektu na podstawie któego wysnułeś swoją teorię?

Cytat:
Celem oferty publicznej emisji Akcji Serii C jest pozyskanie środków pieniężnych, które przeznaczone zostaną na dokończenie bieżącej inwestycji Emitenta, polegającej na budowie hali magazynowo-produkcyjnej z niezbędną infrastrukturą techniczną i urządzeniami budowlanymi o powierzchni 2,5 tys. m2 oraz budową automatycznej linii technologicznej do produkcji gotowych mas budowlanych.
1. Automatyzacja podawania opakowań linii produktów gotowych oraz wzrost jej wydajność z 40 do 80 T/h: 3.200.000,- zł
18
2. System regałów wysokiego składowania w hali nr 2 zwiększający możliwości magazynowania z 2200 do 3600 palet: 500.000,- zł
3. Rozbudowa hali nr.1 z 800 do 1100 m2 zwiększająca możliwości magazynowe z 430 do 790 palet: 400.000,- zł
4. Transporter rolkowy do palet łączący halę nr 1 i 2: 300.000,- zł[quote]
Cytat:

Czyli cechą wspólną PGE i ING ma być fakt notowania walorów tych spółek na giełdzie?
Patrząc na spółki fundamentalnie łatwo zauważyć różnicę.
Czemu zatem nie porównać PGE do PGNIG (pokrewna branża i stosunkowo niedawny debiut)?
Lub do PKO BP jeśli w gre mają wchodzić banki?

Czy jest jakiś głębszy klucz w Twoim rozumowaniu?

afro87 napisał(a):
tak jak wcześniej ja ta emisję porównywałbym do banku śląskiego i ing ... radze spojrzeć jak zachowywał się kurs to też była mega nagonka - "wspaniały papier na longa"

Czy zasadne jest porównanie spółki energetycznej z bankiem?

Bobass napisał(a):
...ze względu na wczorajszą gorszą sesję.

Wczorajsza gorsza sesja była rezultatem sygnału sprzedaży wygenerowanym przez dzienny Stochastic (STS).
Uważam, że w świetle ostanich podpisanych umów spółka ma pewien potencjał binky

marczyslaw napisał(a):
Czy ktoś wie jak może zakończyć się dla spółki sprawa 'wiszących' opcji walutowych ?

Czy wiesz możę jak barbzo 'toksyczne' są posiadane przez nich opcje?
W sensie jak duża spodziewana strata?

Ja oczekiwałbym jakiegoś zdrowego układu z Bankiem na mocy kótrego spłata ewentualnej straty byłaby odroczona lub zapadała w kilku rozsądnych ratach - tak aby nie narazić spółki na utratę płynności.

markuz12 napisał(a):

ostatnio do komornikow trafia coraz wiecej wierzytelnosci przeciwko techmexowi (zaslyszane na miescie)

Ja też zasłyszałem podobnie - tych wierzytelności może być kilka ładnych milionów, co gorsza do aktualnej egzekucji...

Alexey napisał(a):

tu wszyscy znawcy wyskoczyli po 6,5 - 6,8 juz 3 tygodnie temu, zostal tylko Bosman, TomAl i ja).

Płynę razem z Wami wave
Nie zamierzam szybko opuszczać okrętu binky

kui3a napisał(a):
kolejna tradycyjna sesja w wykonaniu tex-a start na plusie po czym systematyczny zjazd przez cały dzień... ciekawe czego potrzeba żeby sytuacja się odmieniła...

Dobrej informacji...
Cierpliwie czekam...

Osobiście nie sądze aby zarządowi zależało na tym by pozbyć się wszystkich udziałów w SCOR. Pamiętajmy, że to dzięki SCOR spółka może pozyskiwać dane, które umożliwiają rozwój w obszarze GIS.
Prawdopdobnie zarząd będzie musiał znaleźć złoty środek między zastrzykiem gotówki (ze sprzedaży udziałów SCOR) a utrzymaniem możliwości korzystania z narzędzi SCOR.

Analizując rynek GIS (nawiązując do wypowiedzi Bosmana) warto zauważyć, że przełomowym zdażeniem było podpisanie przez rząd tzw. Karty Działań w kwietniu 2008, która uruchamia fundusze w ramach projektu PECS (Program for European Cooperating States). Program ten jest przedsionkiem do ESA (Europejska Agencja Kosmiczna), do której wstąpimy w 2012r.
W kolejnych latach po podpisaniu Karty działań wielkość środków przeznaczanych na program PECS będzie systematycznie wzrastać aż do roku 2012, w którym to osiągnie kwotę 16 mln PLN/rok.

Podaję źródło: www.techmex.com.pl/images.uni/...

Patrząc na perspektywy segmentu GIS warto pamiętać o dyrektywie Unijnej, która nakazuje aby każde miasto (nie znam dokładnych kryteriów) posiadało tzw. mapę akustyczną.
Z raportu widać, że za Białystok TEX zainkasował ponad 800 tys.
Myślę, że będzie już tylko lepiej binky

Chcąc przewidzieć wyniki raportu...
Na pewno rynek IT w konsekwencji 'kryzysu' uległ zmniejszeniu zatem przychody mają prawo być mnijesze...
Jak sądzicie, czy TEX poprawił marżę?
Osobiście mam nadzieję, że wyniki będą lepsze niż oczekiwania rynku.

Wiem, że to nie będzie konstruktywna opinia, ale coś mówi mi że najbliższe dni przyniosą pozytywne zaskoczenie dla akcjonariuszy TEXa...

owner napisał(a):
Siwy246 napisał(a):
Ktoś już tu pisał, że widzi na wykresie odwróconego RGRa z ramionami na wysokości 6,38 PLN
Formacja rzeczywiście coraz bardziej widoczna na wykresie dziennym obserwowanym od połowy 2008 roku.

pewny jesteś że od połowy 2008? mógłbym się tego dopatrzeć ale od stycznia bądź lutego tego roku Think

edit: mi edit działa Angel jutro siedze w okolicach 6,50 ktoś pomoże? Angel

Nieprecyzyjnie się wyraziłem, przepraszam.
Miałem na myśli fakt że najlepiej tą formację dostrzec na wykresie za ostatni rok (albo z jeszcze odleglejszym horyzontem).

Ktoś już tu pisał, że widzi na wykresie odwróconego RGRa z ramionami na wysokości 6,38 PLN
Formacja rzeczywiście coraz bardziej widoczna na wykresie dziennym obserwowanym od połowy 2008 roku.

Nie załącze wykresu, ponieważ nie wiedzieć czemu guziki do edycji posta są nieaktywne.

Stochastic i MACD na wykresie 10-min pokazują sygnały kupna...

Czy obecna sytuacja to przysłowiowe "odleszczanie" ? Anxious

Mam trochę akcji Millennium.
Kupiłem powyżej 2 PLN Anxious
Obserwując kurs zastanawiam się czy nie szykuje się przypadkiem jakieś przejęcie...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 lutego 2017 17:16:20
Liczba wpisów: 18
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,374 sek.

bmdefqfh
oakrlnuc
yiknshei
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 430,89 zł +382,15% 96 430,89 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qngjtcha
jipzjfrn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat