Temat:
CEZ
Witam,
powyżej pisałem że zawsze miałem terminowo zaksięgowaną dywidendę z akcji CEZ jednak w tym roku zerkam od 1 sierpnia i na razie nic nie ma również na moim koncie z powyższej spółki...
|
|
Witam,
jak pisałem przed miesiącem -osobiści ciągle wchodzę z wolnymi środkami w obligacje Banków Spółdzielczych - Sanok, Kraków - zyski większe niż na lokacie - a jako że to inwestycja długoterminowa to i te 3% powyżej ceny wykupu nie jest takie straszne.
Nie znalazłem innych obligacji, które po odliczeniu ceny zakupu za jednostkę byłyby w miarę bezpieczne i dawały wyższe %
Sytuacja bankowa może się zachwiać trochę ale mam nadzieję iż wykup tych obligacji będzie... bo stracę oszczędności życia :(
pozdrawiam
|
|
Podobny stosunek mam co przedmówcy odnośnie działu na forum Catalyst.
Chociaż jestem młodym inwestorem jeżeli chodzi o rynek obligacji to od pewnego czasu gdy otwieram przeglądarkę internetową z rana - to pierwsza rzeczą jest sprawdzanie informacji Catalyst ze strony StockWatch.
Wg mnie liczba interesantów niniejszym tematem będzie coraz większa i informacje tu zamieszczane będą coraz bardziej potrzebne.
|
|
Dzięki za radę - wszystko co znalazłem na temat obligacji to już przeczytałem - zawsze taki jestem że staram się uzyskać jak najwięcej informacji przed zakupem "czegokolwiek" posprawdzałem nawet wyniki tych banków spółdzielczych, z ostatnich kilku lat których obligacje kupowałem.
Oprócz konta inwestycyjnego mam zakupione obligacje spółdzielcze na IKE.
PS a tak na marginesie to spora wymiana dziś była na PBS0720.
pozdrawiam
|
|
Witam,
chciałem się przywitać - jako nowy inwestor wchodzący ze swoimi skromnymi oszczędnościami w obligacje - postawiłem na obligacje Banków Spółdzielczych.
Obligacje w moim portfelu to:
BPS 0720
PBS 0720
SBK 1020
Wg mnie wyglądają dość ciekawie (przy dłuższym ich trzymaniu oczywiście).
|
|
Temat:
CEZ
Witaj,
nie ma problemu - dywidenda zawsze wpływała na moje konto tak jak powinna :)
pozdrawiam
|
|