U mnie też się pojawiła kasa około 1,5 % nominału obligacji serii A
|
|
Witam Analizowałem dziś kapitalizacje 4 największych spółek z branży.Od ostatniej analizy którą robił Invista (w czasie emisji obligacji Zortrax chyba kwiecień 2014) wszystkie spadły o od 2,8 - 3,2 razy) Porównałem też ich przychody z 2014 roku bo takie miałem dane do obecnej kapitalizacji i w przypadku spółek notowanych w USA wychodzi średnio 4-krotność , jedynie ska notowana w Niemczech- 9 krotność. Jak to się ma do Zortraxu. Przychody w 1 kwartale /2015 - 7,7 mln czyli rocznie niech będzie 32 mln. Czyli wycena analizując na podstawie przychodów 32*4 krotnośc= 128 mln A oni się wycenili na 226 mln. Chyba jakiś żart.I to nie chcą jeszcze udostępnić żadnej analizy (dzwoniłem dziś do nich z prośbą o porównanie wyceny z innymi s-kami z branży) Według mnie szukają jeleni a miało być dyskonto dla obligatariuszy. Poza tym nie widziałem żadnych prognoz na 2015 rok Moim zdaniem żaden duży inwestor w to nie wejdzie (powinni wycenić akcje na max 10 PLN ) Może macie jakieś inne analizy lub przemyślenia? Ja w to chyba nie wchodze chociaż miałem dużą ochote. Liczby mówią same za siebie.
|
|
No to sprawa jasna,załatwili nas na cacy !
|
|
Witam Dziś zakończenie sprawy Posport Group Sprawa była w sądzie (pozostały nie wypłacone odsetki) , zaproponowali ugodę. Wypłacili zaległe odsetki , koszty sądowe oraz zastępstwa procesowego. Warto było nie odpuszczać !!!
|
|
Mnie się udało odzyskać całą kasę z serii A (wraz z odsetkami) ale nie podpisałem ugody i w moim imieniu sprawę do sądu skierował administrator zastawu na akcjach (chyba akcjonariusz przycisnął s-kę żeby zapłaciła).Zapłacili jeszcze przed rozprawą w sądzie. Niestety seria B jest zabezpieczona na akcjach , które nie są notowane i ciężko będzie je sprzedać w razie potrzeba
|
|
Witam Mamy sukces Dziś sąd wydał nakaz zapłaty i dziwnym zbiegiem okoliczności wpłynęła cała brakująca suma czyli 8% na konto maklerskie Pozostały jeszcze odsetki ustawowe
|
|
Napisz na mojego meila :tomekbedynski@poczta.onet.pl to dam kontakt do mecenas która składała pozew, wszystko można załatwić drogą elektroniczną a opłata sądowa w moim przypadku 30 PLN. Jak będzie wyrok dam znać
|
|
Witam Właśnie złożyłem pozew do e-sądu.Moja kwota roszczenia to ok 2100 PLN O efektach dam znać Działajcie i Wy , bo myśle że Prezes liczy ,że jak większość zadłużenia spłacił (92 % kwoty głównej ) to nie będzie się ludziom chciało dochodzić drobnych sum pozdrawiam
|
|
Witam Jestem również posiadaczem obligacji polsport group Według mnie najlepiej byłoby zebrać się w kilka osób i oddać sprawę do firmy windykacyjnej lub do komornika
|
|