PARTNER SERWISU
clohyqhb
bedyn69

bedyn69

Ostatnie 10 wpisów
U mnie też się pojawiła kasa około 1,5 % nominału obligacji serii A

Witam
Analizowałem dziś kapitalizacje 4 największych spółek z branży.Od ostatniej analizy którą robił Invista (w czasie emisji obligacji Zortrax chyba kwiecień 2014) wszystkie spadły o od 2,8 - 3,2 razy)
Porównałem też ich przychody z 2014 roku bo takie miałem dane do obecnej kapitalizacji i w przypadku spółek notowanych w USA wychodzi średnio 4-krotność , jedynie ska notowana w Niemczech- 9 krotność.
Jak to się ma do Zortraxu. Przychody w 1 kwartale /2015 - 7,7 mln czyli rocznie niech będzie 32 mln.
Czyli wycena analizując na podstawie przychodów 32*4 krotnośc= 128 mln
A oni się wycenili na 226 mln.
Chyba jakiś żart.I to nie chcą jeszcze udostępnić żadnej analizy (dzwoniłem dziś do nich z prośbą o porównanie wyceny z innymi s-kami z branży)
Według mnie szukają jeleni a miało być dyskonto dla obligatariuszy.
Poza tym nie widziałem żadnych prognoz na 2015 rok
Moim zdaniem żaden duży inwestor w to nie wejdzie (powinni wycenić akcje na max 10 PLN )
Może macie jakieś inne analizy lub przemyślenia?
Ja w to chyba nie wchodze chociaż miałem dużą ochote. Liczby mówią same za siebie.

No to sprawa jasna,załatwili nas na cacy !

Witam
Dziś zakończenie sprawy Posport Group
Sprawa była w sądzie (pozostały nie wypłacone odsetki) , zaproponowali ugodę.
Wypłacili zaległe odsetki , koszty sądowe oraz zastępstwa procesowego.
Warto było nie odpuszczać !!!

Mnie się udało odzyskać całą kasę z serii A (wraz z odsetkami) ale nie podpisałem ugody i w moim imieniu sprawę do sądu skierował administrator zastawu na akcjach (chyba akcjonariusz przycisnął s-kę żeby zapłaciła).Zapłacili jeszcze przed rozprawą w sądzie.
Niestety seria B jest zabezpieczona na akcjach , które nie są notowane i ciężko będzie je sprzedać w razie potrzeba

Witam
Mamy sukces
Dziś sąd wydał nakaz zapłaty i dziwnym zbiegiem okoliczności wpłynęła cała brakująca suma czyli 8% na konto maklerskie
Pozostały jeszcze odsetki ustawowe
love4

Napisz na mojego meila :tomekbedynski@poczta.onet.pl to dam kontakt do mecenas która składała pozew,
wszystko można załatwić drogą elektroniczną a opłata sądowa w moim przypadku 30 PLN.
Jak będzie wyrok dam znać

Witam
Właśnie złożyłem pozew do e-sądu.Moja kwota roszczenia to ok 2100 PLN
O efektach dam znać
Działajcie i Wy , bo myśle że Prezes liczy ,że jak większość zadłużenia spłacił (92 % kwoty głównej )
to nie będzie się ludziom chciało dochodzić drobnych sum
pozdrawiam

Witam
Jestem również posiadaczem obligacji polsport group
Według mnie najlepiej byłoby zebrać się w kilka osób i oddać sprawę do firmy windykacyjnej lub do komornika

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 15 listopada 2021 23:07:57
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,198 sek.

yseuhmww
jydebkjz
vhqqjtdj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zuckfcuc
xvrkacgx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat