Witam,
Stanąłem przed problemem obliczenia benchmarku dla funduszu. W tym przypadku ING subfundusz akcji. Na początku działalności benchmark wyglądał tak: 90%WIG + 10%TB26. W takim razie jak policzyć jego wartość? Czy brać tu wartość bezwzględną WIGu i oprocentowanie bonów. Czy % zwrotu z WIGu od startu funduszu i oprocentowanie bonów? Czy może jeszcze jakoś inaczej ;) Pytanie może i proste ale wolę zadać niż poprawiać ;)
|
|
No ok, rozumiem. Skąd w takim razie brać informacje o datach wypłaty odsetek? na stronie catalyst tego nie znalazłem :/
|
|
Dzięki :) Czyli wychodzi na to, że jedyny sposób żeby na catalyst zarobić to kupić przy emisji i trzymać do końca ;)?
|
|
Ok, to mam pytanie odnośnie WDK0911 właśnie. Wykup jest 2011-09-13, więc załóżmy scenariusz: Kupuje za 10szt. po 102% za sztukę. Wartość nominalna 1 000zł. Oprocentowanie jest 11.65. Czy dobrze rozumiem, że dostanę 116,5zł za każde 1 000zł? minus podatek to daje 94,37 zł zysku, minus te 2% za cenę rynkową to daje 74,37zł Dobrze liczę? :>
|
|
To ciekawe jak będzie ze mną bo ja wysłałem reklamację chyba dzień po Tobie :)
|
|
U mnie dokładnie to samo. Tylko, że ja pisałem do mBanku. Dostałem odp. że przekazują do DI BRE i mają 30 dni na odpowiedź.
Natomiast w rozmowie telefonicznej twierdzili, że spółki / fundusze same płacą ten podatek zanim wypłacą dywidendę.
|
|