Promotor powiedział że bardzo dobry temat na prace magisterską ale trzeba znaleść jakiś fajny rynek.
|
|
Witam. Zamierzam się z napisaniem pracy magisterskiej z analizą wybranego rynku oraz opisaniem jakiegoś ciekawego przedsiębiorstwa. Sam nie znam się za bardzo na tym jaki rynek byłby w miare ciekawy do opisania oraz byłoby o nim dużo informacji. Myślę że jako specjaliści moglibyście mi coś podpowiedzieć:)
|
|
Temat:
ZYWIEC
Dzięki za poprawienie:) moja pomyłka:) chodziło mi o 0,37:) a co do postu to jestem tu od wczoraj i jeszcze nie wiem jakie panują tu zasady:) także przepraszam za kłopot:) to dało by rade żeby ktoś poratował tymi wskaźnikami? z kolei chyba na stronie notowania.pb.pl/instrument/PLZ... beta jest podana 0,40
|
|
Temat:
ZYWIEC
No i mi właśnie taka beta potrzebna jak w raportach analitycznych:) a tą bete na CDMPEKAO widziałem w wskaźnikach spółek i gdy wybrałem Zywiec s.a. dokładnie z tego linku www.analizy.pekao.com.pl/index...
|
|
Temat:
ZYWIEC
Posłuchaj robie wycene spółki żywiec s.a.:) i do obliczenia WACC potrzebna mi jest beta:) a WACC do obliczenia EVA. I tylko tyle wiem z konkretów:) Patrzyłem na stronie CDMPEKAO że beta na teraz jest 3,7 dla 1Y. Potrzebuje coś takiego dla lat poprzednich:) Znalazłem w raporcie analitycznym spółki Puławy obliczoną dla nich bete:) a raportu Żywca nigdzie nie ma:)
|
|
Temat:
ZYWIEC
Nie dzień po dniu:) na rok:) na 2006 2007 2008 2009 i 2010:) myśle że pewnie chodzi o dzień zamknięcia bilansu albo średnią z roku:)
|
|
Temat:
ZYWIEC
Witam wszystkich. Potrzebuje pilnie jednej rzeczy:) mianowicie współczynnika beta spółki ostatnich 5 lat:) nigdzie nie moge znaleść:) prosze o pomoc:) potrzebne mi do obliczeń WACC:)
|
|