ok,czyli kredyty na rachunkach biezacych jesli dobrze czytam, no to pieknie..
|
witam,
czy którys z kolegów mógłby mi wyjaśnić kwestie środków pieniężnych w rachunku przepływów pienięznych. Konkretnie pytam o znak minus. Środki pieniężne na koniec okresu minus 76 mln zł .
Co to oznacza bo się nie spotkałem jeszcze z ujemnym stanem środków pienięznych
pozdr
|
Temat:
PULAWY
witam,
a ja mam pytanie na jakie krótkoterminowe aktywa finansowe w jednostkach pozostałych poszło 305 mln zł w 2 kw. ? nie bardzo mogę znaleźć
|
Temat:
GRENEVIA
WatchDog napisał(a):Myślałem o tych górnikach kawał czasu. W sumie Famur i Kopex to ewidentnie konkurenci, tacy bezpośredni, jak Era, Plus i Orange. Resztę, produkującą osprzęt i elementy, zostawiają wielkością daleko w tyle: Apatora, MOJa, ZEGa. Obsługują ten sam rynek odbiorców i trzeba przyznać, że ta branża ładnie ze sobą kooperuje, bo nie ma innego wyjścia jeśli chce coś zarobić poza Polską.
......
Szybka wycena metodą szwajcarską wskazuje na takie wartości: Famur 1,93 zł na akcję, Kopex 11,17 zł na akcję. Rynek krąży gdzieś niedaleko tych wartości. O ile trendy się nie poplączą, to Famur jest obecnie nieco niedowartościowany, a Kopex wyceniony w punkt. Jeśli wierzysz w górnictwo światowe i polski sukces, najlepiej trzymaj trochę kapitału w jednym i w drugim. Ale jeśli szukasz spółki do DT, to nie metodą AF. Jednak miło, że dobrnąłeś aż do końca tej małej analizy :blackeye: witam, Możesz podać wartości jakich uzyles przy obliczeniu wyceny kopexu, bo mi wychodzi około 15zł więc pewnie sie pomyliłem? dzięki z góry
|