how's it feel to be alive???...zapytal niedzwiedz byka....
|
|
ni e jest moim celeem obrazic kogos sam oceniajac po sobie doszedlem do takich wnioskow
|
|
gdybyscie przestrzegali prostej zasady z "inteligentny inwestor" i mieli zawwsze chociaz 25% kasy w akcjach to byscie trzezwiej mysleli a jak ktos ma tylko gotowke to marzenia o bessie odejmuja mu 30% IQ
|
|
Scarry napisał(a):wtf napisał(a): juz nie wiesz pod co sie podczepic w szukaniu bessy .kalendarz majow wez rowniez pod uwage.prawdziwy wytrwaly i inteeligentny inwestor potrafi czekac na besse nawet 10 lat .szacun...
znaczy swoje pragnienia bessy i złość że nie nadchodzi projektujesz na mnie? Zamierzasz na coś czekać 10 lat na giełdze? Nie wiem czy śmiac się czy płakać. W naszym zadłużonym po uszy świecie bessy zdarzają się co 2-3 lata. Nie wiem o jakim rynku i jakim świecie piszesz  . Nigdy nie kłócę się z rynkiem. Za to z pełnym luzikiem czekam na odpowiedni moment wejścia na long pozycje i teraz tego momentu nie widzę pamiętam Twoje naganianie na KGHM, było charakterystyczne bardzo, na moim wątku inwestycyjnym. wtf napisał(a):czy nie lepiej dac sobie spokoj z tym calym analizowaniem co sie zdarzy za godzine czy jutro.czy nie lepiej kupic KGHM i miec wszystko w d...?mozliwe ze KGH w tym roku zarobi 50 zeta na akcje a pod postacia dywidendy pewnie ze 30 zeta wyplaci. nie naganiam tylko sam mysle nad takim rozwiazaniem ,a co wy o tym myslicie? 20.X.2011, dał zarobić, nie ? od momentu napisania mojego postu na temat kghm nastapil wzrost kursu o 50% w krotkim terminie ,a potem zarzad przeplacil za miedz w kanadzie i politycy zaczeli grzebac a ja chyba zadzwonie do obserwatorium astronomicznego w toruniu ,bo moze leci meteoryt w kierunku ziemi i bedzie bessa ,no i ten kalendarz majow mnie martwi ...on sie niedlugo konczy...
|
|
Taurus80 napisał(a):WTF o co ci chodzi :) z ta bessa na nią nie musimy czekać 10lat bo ona jest faktem :) od szczytu do dołka zjechało około 30% a aby mówić o bessie wystarczy 20% za to nie widzę aby od dołka wzrosło ponad 20% więc cały czas jesteśmy w bessie dodatkowo popatrz na w20 i konie a zobaczysz ze za chwilę będą spadki w najlepszym wypadku 10-15% jeżeli na tym się skończy i powrocimy do wzrostów to po przebiciu 2450-2500 optymiści będą mogli krzyczeć ze mamy hosse a poki co każdy kto tak twierdzi mija się z prawda albo próbuje wyprzedzić rynek :) chcialbym zebys mial racje i zeby spadki zaczely sie w lutym ale zaczynam w nie watpic
|
|
Scarry napisał(a):Jak pewnie wszyscy wiedzą Facebook wchodzi na giełdę... hm... nie uważacie że to może być "ten" moment dla rynku papierów wartościowych w USA? Dla mnie FB to potęznie przeszacowana wydmuszka, całkowicie zależna od chwilowego nastroju konsumenta. Pochłonie setki miliardów dolarów z giełdy a potem zacznie się zjazd? replay z "kradzieży stulecia" znanej też czasem jako fuzja Warner Bros z AOL ? Panowie - kto dzisiaj pamięta o NK ? A przecież szął na nią był ledwo parę lat temu (osobiście prawie całkowicie zlewam media społecznościowe, nie mam kont na NK, FB i Twitterze, wyjątek zrobiłem dla Google+ bo ma najwygodniejszy sposób na dzielenie się fotkami z rodziną) @mdtraderjeśli masz jakieś wątpliwości na temat WTC i 9/11 polecam doskonały website amerykańskich naukowców-sceptyków, między innymi na ten temat (ale nie tylko) juz nie wiesz pod co sie podczepic w szukaniu bessy .kalendarz majow wez rowniez pod uwage.prawdziwy wytrwaly i inteeligentny inwestor potrafi czekac na besse nawet 10 lat .szacun...
|
|
no baa...szkoda
|
|
a ja czytajac ten watek dochodze do wniosku ze za pisanie kosmicznie glupich prognoz ktore sie nie spawdzaja powinno sie zostac zbanowanym na co najmniej miesiac (w ramach resocjalizacji intelektualnej) poza tym uwazam ze mankomaniak powinien zostac odbanowany,przeproszony i zrobiony krolem tego watku na miesiac
|
|
w kazdym razie dzieki za opinie...
|
|
no dobrze ale czemu rynek nie przewidzial wzrostu zyskow w nastepnym roku (latach) i tej dywidendy za 2010r??przeciez jest taki madry...
|
|
a dlaczego rynek sprowadzil kurs kghm podczas pierwszej fali kryzysu do poziomy (prawie) dywidendy za 2010?
|
|
a minister rostowski pozwoli im nie wyplacic??
rostowski juz podwoil wartosc dywidend za 2011 wlasnie z powodu kryzysu
|
|
w ubieglym roku zarobili 4mld a 3mld wyplacili to jesli w tym zarobia 10mld to czemu maja nie wyplacic 6mld?
|
|
czy nie lepiej dac sobie spokoj z tym calym analizowaniem co sie zdarzy za godzine czy jutro.czy nie lepiej kupic KGHM i miec wszystko w d...?mozliwe ze KGH w tym roku zarobi 50 zeta na akcje a pod postacia dywidendy pewnie ze 30 zeta wyplaci. nie naganiam tylko sam mysle nad takim rozwiazaniem ,a co wy o tym myslicie?
|
|