Wyprzedaż na CD Projekt potrwa co najmniej kilka lat ,za rok dodatek do gry (nic szczególnego) a w 2021 Cyberpunk -a to wielka niewiadoma....i to potężne przewartościowanie spółki (patrz analiza porównawcza ze spółkami typu Ubisoft)
|
Temat:
BRASTER
Zapytałem o dystrybucję urządzenia ma rynku Irlandzkim (relacje inwestorskie) - oto odpowiedź : Szanowny Panie, niestety na tą chwilę nie mamy informacji na temat wprowadzona dystrybucja urządzenia Braster na rynek Irlandzki. W planach jest wprowadzenie wkrótce Brastera w Irlandii, trudno jednak powiedzieć kiedy dokładnie. O dostępności Brastera w UK na pewno będziemy informować na naszej stronie internetowej.
W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań lub wątpliwości zachęcam do ponownego kontaktu.
Z serdecznymi pozdrowieniami,
Agnes Lubuku
|
Temat:
BRASTER
Natomiast co do małej sprzedaży urządzenia na krajowym rynku - nasz rynek od początku działalności spółki nie był traktowany priorytetowo. Przypominam wyrywek z czatu z Prezesem : "Marcin Halicki Od początku polski rynek był przez nas traktowany jako testowy i nie był naszym priorytetem. Jest on mały i nierozwinięty w obszarze telemedycyny, która została uregulowana prawnie dopiero dwa lata temu. Wielkość Brastera zbudujemy na znacznie większych, bardziej rozwiniętych i bogatszych rynkach zagranicznych (głównie USA, kraje azjatyckie i arabskie). Efektywność naszych działań za granicą będzie znacznie większa niż w Polsce, co nie zmienia faktu, że w naszym kraju osiągniemy break even".
ps. Osobiście również uważam ,że nie ma się co nadmiernie przejmować rynkiem polskim i lepiej skupić się na rynkach zagranicznych (choćby ze względu na cenę urządzenia 299 euro - która dla wielu Polek będzie zaporowa).
|
Temat:
BRASTER
Spółka posiada unikatowy produkt w skali świata - rak piersi stał się światową epidemią (co 60 sekund umiera z tego powodu kobieta).Obecnie rozpoczęła się ekspansja urządzenia na rynki zagraniczne i jestem spokojny co do sukcesu firmy. W Polsce gdzie 75% kobiet nie korzysta nawet raz do roku z mammografii i społeczeństwo tkwi w średniowiecznych wierzeniach (mam koleżanki które mówiły mi : "Janek ja się modlę więc rak mi nie grozi") sprzedaż tego urządzenia nie mogła się udać. Sam Prezes Halicki po wstępnych rozmowach na temat sprzedaży urządzeń deklarowanych przez poszczególnych dystrybutorów jest optymistą. Takie urządzenie i telemedycyna to na obecne czasy strzał w dziesiątkę.
Realizacja strategii rozwoju BRASTER w zakresie ekspansji zagranicznej i rozwoju działalności w obszarze telemedycyny (z raportu z 14 listopada 2017 - w dużym skrócie)
W 3 kwartale Zespół BRASTER prowadził rozmowy z zewnętrznymi potencjalnymi partnerami m.in. w Irlandii, Japonii, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Chinach, Włoszech, Portugalii, Indiach, Argentynie, Malezji, Arabii Saudyjskiej. Rozmowy z zagranicznymi dystrybutorami zaowocowały podpisaniem m.in. umów na przeprowadzenie pilotażu na rynkach zagranicznych w Dubaju, Japonii czy Irlandii Zawarcie przedmiotowych umów wiązało się z przygotowaniem niezbędnej infrastruktury (technicznej oraz prawnej) w związku z planami Emitenta dotyczącymi sprzedaży Systemu BRASTER na rynkach zagranicznych, Spółka pracowała nad uruchomieniem nowego e-sklepu, który będzie dostosowany do międzynarodowych standardów. Z przebudową e-sklepu wiązała się również zmiana strategii cenowej. Celem wspomnianej zmiany jest ujednolicenie cen za System BRASTER z cenami obowiązującymi na rynkach UE Spółka podjęła decyzję o ograniczeniu wydatków na marketing konsumencki w Polsce Rejestracja Systemu BRASTER Zgodnie z przyjętą aktualizacją strategii rozwoju BRASTER, Spółka prowadzi procesy rejestracji Systemu BRASTER (dalej: „System”) na wyselekcjonowanych wcześniej rynkach. Proces ten rozpoczął się m.in. w Japonii, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Brazylii czy Stanach Zjednoczonych. W czerwcu br. został złożony wniosek do Food and Drug Administration (dalej: „FDA”) o dopuszczenie Systemu do sprzedaży na jednym z najbardziej wymagających pod względem procedur rynków na świecie. Irlandia - na dzień publikacji niniejszego raportu, trwa finalizacja ostatecznej umowy, która musi uwzględniać międzynarodowe uwarunkowania prawne, związane z transgranicznym świadczeniem innowacyjnych usług telemedycznych. Trwają rozmowy mające na celu dookreślenie zasad dalszej współpracy na wejście na rynek japoński w tym przygotowanie i przeprowadzenie pilotaży.
|