PARTNER SERWISU
nmuikems
Oczko

Oczko

Ostatnie 10 wpisów
5,89

nic nie rozumiem, kto tak sypie.. dlaczego kurs zostal tak zwalonyd'oh! . Czy ma ktos z was jakies logiczne wytlumaczenie?

no i teraz jeszcze to info;

Cytat:
SUWARY (SUW): Znacząca umowa (raport nr 46/2009)
25.08.2009 12:40

Raport bieżący nr 46/2009
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd Suwary S.A. informuje, że w dniu wczorajszym zostały dostarczone do Spółki podpisane przez Lotos Oil egzemplarze dwóch umów na dostawę opakowań przez Suwary S.A. Umowy obowiązują od 1 lipca 2009 roku.

Zgodnie z szacunkowo podanymi wielkościami zamówień, łączna wartość obu umów wynosi 3 400 000PLN.

Umowy zawarte zostały na okres 2,5 roku.

Umowy zawierają kary umowne, które mogą przekroczyć 10% ich wartości w przypadku:

- zwłoki w dostawie - 1% za każdy dzień liczony od wartości tej dostawy, nie więcej jednak niż 100% jej wartości

- opóźnienia w usunięciu wad - 1% za każdy dzień opóźnienia liczony od wartości wadliwych pojemników

- jeśli wysokość powyższych kar umownych nie pokrywa wysokości szkody, odbiorcy przysługuje prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego na ogólnych zasadach

Kryterium uznania umów za znaczące stanowi wysokość kapitałów własnych Suwary S.A.

Podstawa prawna: §5.1 p. 3 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku W sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawanych za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.
Iwona Menes - Malinowska - Prezes Zarządu

mojeinwestycje.interia.pl/news...

wygląda całkiem obiecująco Think

hmm... wszystko idzie zgodnie z planem;

Cytat:
CENTROZAP (CZP): Projekt Komi (raport nr 103/2009)
25.08.2009 09:50

Raport bieżący nr 103/2009
Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Zarząd Centrozap S.A. informuje, że otrzymał informację od swojej spółki zależnej w 100,0% - WoodinterKom GmbH z siedzibą w Wiedniu o rozpoczęciu przez jej Spółkę zależną CentroWoodKom Sp. z o.o z siedzibą w Syktywkarze technologicznej wycinki lasów na terenie objętym Programem Inwestycji Priorytetowych w dziedzinie zagospodarowania lasów Federacji Rosyjskiej w Republice Komi.

Rozpoczęcie technologicznej wycinki lasów na terenie Republiki Komi stanowi kolejny etap realizacji Projektu inwestycyjnego Grupy Centrozap SA. W okresie do końca 2009 roku planowana jest wycinka lasów w skali od 250 m3 do 350 m3.

O realizacji Projektu inwestycyjnego Grupy Kapitałowej Centrozap SA na terenie Republiki Komi w zakresie budowy Zakładu głębokiej przeróbki drewna w ramach Programu inwestycji priorytetowych Emitent informował m.in. w raportach bieżących 26/2008, 31/2008, 75/2008, 77/2008, 78/2008, 80/2008, 83/2008, 86/2008, 89/2008, 91/2008, 97/2008, 105/2008, 107/2008, 111/2008, 19/2009, 29/2009, 32/2009, 40/2009, 41/2009, 47/2009, 48/2009, 49/2009, 51/2009, 53/2009, 56/2009, 73/2009 oraz 79/2009.
Barbara Konrad - Dziwisz - Wiceprezes Zarządu
Adam Wysocki - Wiceprezes Zarządu

mojeinwestycje.interia.pl/news...

oby tak dalej salute

nie sądzę aby Prezes kupował po 0,92 wiedząc, że będzie musiał taniej sprzedać... wg mnie coś tu jest szyte d'oh!

jedyne co przychodzi mi do głowy to... RYCHŁY ODPAŁ binky hmm... nikt nie ubiera się w takie ilości w ciemno i bez bliskiej perspektywy sprzedaży z dużym zyskiem. Oczywiście mogę się mylić i z chęcią przeczytam inne komentarze na ten temat...

wreszcie dobre info ufff.... www.pb.pl/a/2009/08/12/Zwiazki...

chyba darmozjadom związkowcom zaczęło za bardzo topnieć w kieszeni... he he he

Jak piątkowe wyniki będą OK zaczniemy błyskawicznie odrabiać straty Boo hoo!

I proszę... państwowe i związkowe łapy precz od spółki!!!!!

niestety widzę, że nad całe "szklane zagłębie" nadciągnęły czarne chmury. Kolejna huta szkła w Krośnie padła www.krosno24.pl/informacje.php... Sick

tylko Shhh

Alexey napisał(a):
szacunek dla tych co mowili 6,00 - mieli racje.
mam nadzieje ze to juz dno, w sumie dobrze ze do niego szybko doszlismy...

No właśnie... oczywiście szacunek. Ale, czy ktoś w jakiś przystępny sposób mógłby mi wyjaśnić jak można przewidzieć taki spadek?

hmm... poszukując jakiejkolwiek pozytywnej myśli w obliczu obecnych żałosnych notowań, zastanawiam się nad takim scenariuszem. Może, DWS sprzedaje a TEX skupuje a to tylko dlatego, że mają wiedzę o dobrym raporcie za IQ ? Think ... potem może nie być juz tak tanio...

mrzecholka napisał(a):
hihihih 10% w trzy dni ;)) opłacało się sprzedać samochód ...

ciekawe czy sprzedałeś :)... może warto było poczekać i miałbyś 50% Whistle

To chyba definitywny koniec promocji na TEX-sie Think

Nie no, Panowie i Panie ta dawka zmienności informacji jest dla mnie nie do wytrzymania, jeszcze kilka takich zawirowań i zupełnie zamknę się w sobie.Sick
Przynajmniej kurs TEX-a jest stabilny... cały czas spada Not talking ... ale znalazłem kiedyś taki adekwatny cytat "To co rośnie, spada, co spada, pewnego dnia musi wzrosnąć."

Alexey napisał(a):
Oczko - Mihara to jest ONa, o ile dobrze kojarze salute

a to w takim razie bardzo przepraszam. Już naprawiłem swój błąd Angel

mihara napisał(a):
Panowie, obserwuje kurs, czytam Wasze komenatrze i tak sobie mysle czy wy aby sami wszyscy nie dolujecie tego kursu:)

na powaznie to mowicie o 10 zl, 8 zl, o mega wroscie, a poki co widze ze ciagle ktos powoli pozbywa sie akcji, jesli to DWS to mozna to tlumaczyc, ale czy aby przypadkiem nie jest to cos innego? bo juz tak wywala i wywala. i wywalic nie moze, codziennie wywala, moze poprostu chce wyjsc cichaczem ze spoki

cena ponizej 7 zl miala byc promocyjna a wydaje sie ze bedzie mozna i pozniej 6 kupic jak tak kots dalej bedzie wywala

moze jednak ksiegowa odeszla z jakiegos powodu.

czekam na ten wzrost co wszyscy przepowiadacie ale poczekam z boku.

W Twoim poście dotknięty został tak naprawdę elementarny czynnik wpływający na sprzedaż lub zakup czyli PSYCHOLOGIA GIEŁDY. Niestety bardzo często się zdarza, że niczym szczególnym nie uzasadniony "owczy pęd" lub innymi słowy dupościsk, doprowadzają do tego, że "gracze" kupują tanio i sprzedają jeszcze taniej Not talking

jakaś menda się uwiesiła i ciągnie do dołu. Mam nadzieję, że niebawem odpadnie i siłą fizyki wystrzelimy do góry... Pray

Czy to wg Was jest pozytywna informacja?

gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...

Ja troszeczkę z innej beczki. Być może już było ale sie nie doszukałem... Jeżeli było to przepraszam. Ale wczoraj przeglądałem zumi.pl i jakże miło było popatrzeć na zdjęcia satelitarne, które wykonywane były przez naszego TEX-a. Ja po prostu lubię jak firmę "widać" thumbright

proponuję,nie chwalić dnia przed zachodem słońca Shhh

witam,

jestem tu nowy i od razu proszę wybaczyć być może moje mylne interpretacje.
Nie ukrywam, że wszedłem po raz kolejny w TEX-a trochę poniżej 8 ale jakoś dziwnie jestem spokojny hmmm... być może dlatego, że nigdy mnie nie zawiódł love4
Patrząc na dzisiejszy WIG - czerwony aż się niedobrze robi puke_l - to myślę, że to tylko chwilowa przecena i niedługo spokojnie i wygodnie będziemy podróżować nad morze... a może i dalej...

Witam,

od dłuższego czasu przeglądam to znakomite forum ale niestety jeszcze nie miałem odwagi się wypowiadać ze wglądu na bardzo znikomą wiedzę w tematyce giełdowej.
Ale akurat dziś byłem z synem w wypożyczali i przeglądając półki natknąłem się na film, którego na pewno wcześniej bym nie wypożyczył ale tytuł mnie zastrzelił..."Ostatnie zlecenie" thumbright a już opis na z tyłu na okładce mnie rozłożył:

"Joe (Nicolas Cage) bezwzględny płatny morderca stosuje w życiu cztery proste metody: nie zadaje pytań, nie uznaje dobra ani zła, nie spotyka sie z ludźmi spoza interesu i zawsze wie kiedy się wycofać..."

Wydaje mi się, że można te zasady śmiało wprowadzić do głównych zasad czy przykazań graczy giełdowych.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów wave

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 5 lipca 2010 09:30:28
Liczba wpisów: 22
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,445 sek.

oruiqknk
bxdhulut
anrmdhga
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pousidoj
xrqmucyp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat