Temat:
FASING
A proszę. Public Relations - NIE MA! Wszystkie raporty okresowe z błędami i gdyby nie BartoszW to by tak zostało. Free float - za mały dla szerszej grupy inwestorów. Można zarabiać gdzie indziej. Sprzedałem Fasing w zeszłym roku i kupiłem ABM Solid po 9 zł średnio. Widzisz różnicę w zyskach? Sprzedaż mojego pakietu trwała kilka sesji i spowodowała spadek kursu oraz spekulacje, że to sprzedaje sternik, trzymacz, animator itd itp. JA do tej spółki już nie wrócę. Szkoda czasu i pieniędzy. Ale każdy robi jak uważa...
|
|
Temat:
FASING
zbieracz napisał(a):Policzyłem sobie ile akcji obróciło się od ceny 19.75 zł (ostatniego szczytu) do dzisiaj i wyszło mi tego ok. 230.000 akcji. Myślę, że wywalała to w większości jedna osoba, a jej udział w obrocie z uwagi na skupienie akcji oceniam na 60% (to tylko subiektywne przypuszczenie). To wskazywałoby na to, że podaż pochodzić może od Kopexu (miał 140 tyś akcji) lub Tislera, który miał podobną ilość, po tym jak zszedł poniżej 5%. Jeżeli tak było, to akcje powinny mu się już skończyć, ponieważ 60% ze 230.000 tyś to włśnie ok 140.000 akcji. Czyżby otwierała się droga do wzrostów  ?. Daj sobie spokój z tymi prostymi analizami. Mylisz się w każdym wypadku. Ja sam sprzedałem pakiet ponad 10K. Tu jest normalna gra giełdowa, a nie mafia, szajki i ciemne grupy interesu niepublicznego.
|
|
Ja kupuję. Co jeszcze chciałbyś wiedzieć?
|
|
Temat:
ONE2ONE
Ja tam jestem z kursu zadowolony. Czekam na trochę wyższe poziomy. Analizujcie Malec dalej.
|
|
Temat:
ONE2ONE
Nawet w perspektywie zapowiedzi działań w kierunku sprzedaży ATS, skupu akcji (chyba mało realnego) oraz kontraktów z TVP i Zet?
|
|
Temat:
ONE2ONE
Piszesz i piszesz już z kilka dni sam do siebie. Wszystko firma robi źle. Nic ci się nie podoba. Ale jakoś kupujący mają w nosie twoje teksty bo popyt cały czas jest, nawet po tak dynamicznych wzrostach w ostatnich miesiącach. Jeżeli ci się wydaje, że znajdziesz związek pomiędzy wiedzą o firmie a jej kursem na GPW to jesteś w błędzie. Na szmacianych spółkach zarabia się krocie, a stabilne i mocne fundamentalnie ale koszmarnie "nudne" gnioty z GPW pozostaną gniotami, na któtych zarabia się baaaardzo rzadko i niewiele.
Ja jestem zadowolony z kursu i mam nadzieję na więcej.
|
|
Temat:
ABMSOLID
|
|
Temat:
TECHMEX
W II kw Tex podał info tylko o 2 milionach z ARMIRu. "Zero" nie kontrakt - zwłaszcza w stosunku do 2008 roku. Żadnych innych nowych kontraktów. Rekomendację WBK znałem od 4 tygodni, ale nie kupiłem. Nie ma żadnych podstaw do utrzymania tego wzrostu kursu. Długi, obietnice mitomana Studenckiego, zła opinia o firmie, duża konkurencja, wychodzenie Mobiusa i innych. Poczytajcie raporty z 2008 r. gdzie Studencki pieprzył te same farmazony co teraz: tylko GIS bo to biznes, IT nie bo małe marże itd. Uważam, że wyniki za II kw. będą gówniane i dalej też nie będzie lepiej. Dziadek Mobius sprzedaje tak szybko, że mało mu się "enter" nie spali, a wy kupujecie. No, może wam sie uda zarobić. Powodzenia.
|
|
Temat:
FASING
Gdybanie. Ustaw na K przyzwoitą ilość np. 500-800 szt i zobaczysz sam.
|
|
Temat:
FASING
W zasadzie nie ma żadnych zagrożeń rynkowych. Zyski są i będą. Ujemnym minusem jest gówniany PR i obecność na fixach.
|
|
Temat:
ONE2ONE
Od kilku tygodni akcje są kupowane w dość jednostajny sposób. Obrót w granicach min. 30 tys. sztuk dziennie. POstępowanie kupującego jest następujące: zakupy do godz. 11, potem cisza i zakupy po 15. Dlaczego? Rano robi się wzrost kilka% potem spadek lub nie i na koniec dnia osiągnięcie najwyższej lub prawie najwyższej ceny dziennej. Przyczyna? KNF analizuje spółki o dużym dziennym skoku pod koniec dnia, ale jeżeli zaczynamy dzień wzrostem i takim kończymy to w zasadzie nie ma podstaw do podglądania się przez KNF. Teraz pytanie: dlaczego akcje są skupowane po tak słabym raporcie za 1 kw - 1 milion straty operacyjnej!! Odpowiedzi: 1. będzie lepiej poprzez umowy: z ZET i TVP, 2. sprzedadzą wreszcie udziały jak pisze andy i co sama spółka zapowiada, 3. ruszy potem skup akcji, 4. MCI sprzeda komuś swój pakiet (IG), a to sie jakoś przełoży na o2o, 5. wchodzi jakiś fundusz lub inny akcjonariusz z pieniędzmi. 6. inne: akcje skupuje ktoś w porozumieniu z o2o, następnie nastąpi punkt 2 i 3, a o2o odkupi w pakiecie te akcje taniej niż na giełdzie bo jak będa informacje o p. 2 i 3 to kurs z pewnością sporo wzrośnie Jak ktoś ma jakieś zdanie to niech pisze...
|
|
Temat:
FASING
Data sporządzenia: 2009-06-10 Skrócona nazwa emitenta FASING Temat Nabycie znacznego pakietu akcji Podstawa prawna Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji Treść raportu: Zarząd Spółki Fabryk Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING SA informuje, iż w dniu 10 czerwca 2009 roku otrzymał od Spółki KARBON 2 Sp. z o.o. zawiadomienie o następującej treści:
W wykonaniu obowiązku wynikającego z art. 69 ust. 2 pkt 2 ustawy z 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz.U. Nr 184 poz. 1539 z późn. zm.) informujemy o zmianie dotychczas posiadanego przez KARBON 2 spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością w Katowicach udziału ponad 33% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej Fabryki Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING Spółka Akcyjna w Katowicach, a to nabyciu 140.000 (stu czterdziestu tysięcy) akcji w/w spółki, co stanowi 4,5% udziału w jej kapitale zakładowym.
1. Data i rodzaj zdarzenia powodującego zmianę udziału, którego dotyczy zawiadomienie.
Nabycie 140.000 (stu czterdziestu tysięcy) akcji Spółki, co stanowi 4,5% udziału w jej kapitale zakładowym, nastąpiło na mocy umowy cywilnoprawnej – umowy sprzedaży zawartej poza rynkiem regulowanym w dniu 09.06.2009r. pomiędzy spółką KARBON 2 sp. z o.o. w Katowicach i spółką KOPEX Spółka Akcyjna z siedzibą w Katowicach.
2. Liczba akcji posiadanych przed zmianą udziału i ich procentowy udział w kapitale zakładowym spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów.
Przed zmianą spółka KARBON 2 sp. z o.o. w Katowicach posiadała 1588056 akcji spółki Fabryk Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING SA, co stanowiło 51,11 % udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz dawało prawo do wykonywania 1588056 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy i stanowiło 51,11 % w ogólnej liczbie głosów na Zgromadzeniu.
3. Liczba aktualnie posiadanych akcji i ich procentowy udział w kapitale zakładowym spółki oraz liczba głosów z tych akcji i ich procentowy udział w ogólnej liczbie głosów.
Po dokonanej zmianie spółka KARBON 2 sp. z o.o. w Katowicach posiada 1728056 akcji spółki Fabryk Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING SA, co stanowi 55,61 % udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz daje prawo do wykonywania 1728056 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy i stanowi 55,61 % w ogólnej liczbie głosów na Zgromadzeniu.
4. Zawiadomienie nie jest składane w związku z osiągnięciem lub przekroczeniem przez KARBON 2 sp. z o.o. w Katowicach 10% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Spółki.
5. KARBON 2 sp. z o.o. w Katowicach nie posiada podmiotów zależnych posiadających akcje Spółki.
6. KARBON 2 sp. z o.o. w Katowicach nie zawarła z podmiotem trzecim umowy, której przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu.
Spółka w okresie 12 miesięcy przewiduje zwiększenie zaangażowania w Spółce Fabryk Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING SA.
Czy ta ostatnia deklaracja może dawać podstawy do niepokoju to znaczy możliwości/sensowności ogłoszenia wezwania przez Karbon2 i wycofania Fasingu z obrotu?
|
|
Temat:
FASING
Chciałbym poinformować, że w dniu dzisiejszym spółka wygrała przetarg na sumę ponad 10 milionów złotych. Następne dobre info. Spodziewam się również decyzji o wypłacie dywidendy za 2008 rok.
|
|
Temat:
TECHMEX
Pytanie: skąd firmy, które wygrały przetargi dla ARMiR metodą foto wezmą zdjęcia? Jakie są inne źródła poza... Techmexem? Zagraniczne? Czy jest możliwe, że kupią je w SCOR? Strona MGGP jest cienka jak barszcz i będzie poprawiana. Ostatni raz webmaster kliknął tam w marcu...
|
|
Temat:
ONE2ONE
Od pewnego czasu ktoś kupuje na początku sesji aby ustawić wyższy kurs otwarcia, potem cała sesja to marazm i znowu na koniec znaczne jak na o2o zakupy. Raport był bardzo słaby ale widać, że kupowana jest przyszłość...
|
|
Temat:
FASING
No i mamy marzec 2009r. Spółka podpisuje wciąż nowe kontrakty, nie ma opcji, jest zyskowna.... i tania jak barszcz. Czy aby na pewno?
|
|