Przypadkowo tu trafilem i zainteresowal mnie omawiany temat. Jestem inwestorem i moge przeznaczyc pewne srodki na rozpoczecie takiej dzialalnosci. Interesuje mnie spotkanie w waskim gronie kilku zainteresowanych i kompetentnych w tej dziedzinie osob (np. z tego forum), aby omowic realnosc tego typu start-upa. Widze to nie na zasadzie tworzenia podmiotu pod zakup konketnych obligacji, ale uruchomienia podmiotu dzialajacego na wieksza skale, zbierajacego od indywidualnych inwestorow srodki pod zakup kolejnych emisji obligacji i po ich zakupie od razu "przepisujacego" na nich wlasnosc papierow. Wynagrodzeniem podmiotu bylaby drobna prowizja za posrednictwo od inwestorow. Chcialbym podkreslic, ze dysponuje srodkami, ale nie mam duzego doswiadczenia w finansach (dzialam w innej branzy) i nie mam czasu na ogranizacje takiego podmiotu. Moj udzial moze sprowadzac sie jedynie do inicjacji i sprawowania funkcji zarzadu / udzialowca. Poszukuje wiec zdolnych osob, ktore dysponuja czasem, wiedza i samodzielnie uruchomia oraz potem beda zarzadzac ogranizacyjnie i marketingowo tym przedsiewzieciem. Do spotkania moze dojsc w najblizszym czasie w Gdansku, Lodzi lub Warszawie. Oczekuje na sugestie na forum najdalej do 15 sierpnia, a w przypadku zainteresowania wymienimy sie danymi kontaktowymi.
|