Temat:
ADMIRAL
Mysle, ze uwaga mogla byc przeniesiona na zawirowania w Szwajcarii. Ciekawie moze byc jutro, chociaz zakladam, ze informacja bedzie pozytywna. W tym kontekscie ciekawy byl niemaly wzrost wiec bylem zaskoczony obrotem sytuacji.
|
|
Temat:
ADMIRAL
Mam do was dwa pytania:
1. Czytam raporty, które spółka publikuje na swojej stronie. I dotarłem do punktu, gdzie czegoś nie rozumiem. Mam rachunek przepływów pieniężnych z raportu rocznego '13 i przepływy netto z działalności operacyjnej są 892 787,61 a w raporcie 2q14 czyli raporcie półrocznym w przepływach pieniężnych dla 12 miesięcy '13 przepływy netto z działalności operacyjnej wynoszą -6 261 765, 14
Dlaczego te wartości nie są takie same w obydwu raportach? Przecież odnoszą się do tego samego okresu.
2. Czy spółki z NC są zobowiązane do raportowania o zbyciu/nabyciu akcji przez osoby powiązane?
Pozdrawiam
|
|
Temat:
HAWE
mam pytanie do osoby obeznanej z AT - czy na wykresie dniowym EMA (21) wygenerowała dziś sygnał sprzedaży?
|
|
Temat:
HAWE
Mam do was pytanie, rzuciłem okiem na kilka uchwał, gdzie głosowane było wyłączanie prawa poboru ale uzasadnienia są pisane w stylu "korporacyjnej nowomowy" o wzmocnieniu wizerunku, korzyściach itd. Czy można to rozumieć jako preferowanie konkretnego inwestora? I jak bardzo niekorzystnie wpływa to na obecnych akcjonariuszy?
|
|