Temat:
GPW od 0
Akcje (tylko 210) Rafako kupione po 6,47 -rano byly po 6,15-durny alior spoznia sie z realizacja przelewu no ale nic..po prostu mniej zarobie:) premier naobiecywal w opolu- jestem dobrej mysli
odnosnie zysku to jest tak, ze nie chce wychodzic z zyskiem ponizej 5 % jesli bedzie wiekszy to odrazu tez nie wyjde... bede przesuwał SL i wyjde aż bedzie "ten" moment - a kiedy on bedzie mam nadzieje ze piszac ta kronike sie tego wlasnie naucze.
dlaczego krotki i sredni termin? bo po pierwsze czytajac ksiazke gielda poradnik inwestora zaklada ona ze krotki i sredni termin to od dnia do kilku tygodni, po drugie mam za mało srodkow by grac tylko krotko terminowo-prowizje mnie zjedza a po trzecie to moja natura i czuje sie z tym dobrze a
Wow pierwsze akcje kupione:) to troche jak gra w blackjacka przy stole... ja wiem co mam i czekam co pokaze rynek.
|
Temat:
GPW od 0
Witam. Dzis zaczynam swoja przygode z GPW. Od jakiegos czasu (2 mies.) zaczalem zbierac informacje na temat giełdy i postanowiłem ze spróbuje, najwyzej sie poparze:). Jako ze to poczatek nie chce zaczynac duzymi kwotami bo i ewentualne straty beda zbyt bolesne-a na to napewno przyjdzie czas. Pieniądze na rachunek maklerski (ALIOR) przelane teraz czekam tylko na pojawienie się ich na koncie. Moje transakcje beda raczej krotko/srednio terminowe. SL narazie zostanie ustawiony na -10% ceny zakupu- wiem ze to duzo ale przy kwocie jaka inwestuje mysle ze nie bedzie to az takie straszne. wychodzic z transakcji zamierzam po zysku min 5%.
Portfel 1500 zl Na poczatek zakup 230 akcji Rafako- skad pomysl-pracuje w branzy i widze ze jest niedocenione
Ze wzgledu na niski wklad i prowizje bankowe unikam poki co dywersyfikacji portfela, kazda transakacja zakupu kolejnych akcji za min. 1000zl. max ilosc spółek w portfelu 5-6. to chyba na tyle
|