PARTNER SERWISU
dhzleyny
sittingbull

sittingbull

Ostatnie 10 wpisów
tadekmazur napisał(a):
@Sittingbull

Ty leszczem? Raczej dzieckiem szczęścia lub mistrzem cierpliwości w czekaniu na odpowiedni moment do inwestycji.

Mówiąc, że jestem leszczem nie miałem na myśli obecnego wyniku który rzeczywiście przerósł moje oczekiwania, tylko założenia (1000% zwrotu) które obawiam się mogą być lekko bez sensu. Co z tego że teraz jestem na plusie jeżeli nie zrealizuję zysku? Z drugiej strony jestem świadomy że na krótki termin nie mam szans - brak doświadczenia, umiejętności analizy technicznej etc.

Faktycznie czekałem długo z wejściem w papier ale uśmiejesz się co było finalną motywacją do wejścia - otóż pewnego dnia wybrałem się do centrum handlowego, gdzie przed wjazdem czekałem ze 20 minut (!!!) w kolejce. Pomyślałem sobie wtedy, że kryzys owszem ale chyba nie w Polsce...

Witam wszystkich! wave

Ja zapewne jestem jeszcze bardziej leszczem niż wy wszyscy, zainwestowałem w akcje po raz pierwszy ok miesiąc temu kierując się częściowo poradami z tego portalu, mam IDMSA, MCI, TVN i VISTULE mniej więcej po 1/4. W tej chwili +62% na portfelu, ale powiem szczerze, że kupiłem z myślą właśnie o owym 1000% , przynajmniej takie mam założenie, nie gram aktywnie, kupiłem i będę czekał do skutku. Nie ustawiłem żadnego stop lossa. Czy jestem leszczem stulecia?

Moje założenie jest takie że 1) akcje były (są?) wyjątkowo tanie 2) zarówno my sami jak też zagranica nie docenia olbrzymiego potencjału jaki ma nasz kraj 3) pieniądze wkrótce mogą być nic nie warte (generowanie papierowych dolarów w USA spowoduje inflację)

Przy okazji mojego pierwszego postu chciałbym też pogratulować Watchdog'owi , ten portal deklasuje bankiery.pl i inne bzdety gdzie poziom chamstwa osiągnął jakieś nieprawdopodobne rozmiary. hello1

Aha i na koniec dodatkowo podziękowania dla forumowiczów za ciekawe dyskusje, które jak myślę nauczyły mnie dużo o inwestowaniu.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 czerwca 2010 21:23:08
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,193 sek.

yvmccsus
cknctjgq
numljgpp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dnhudgca
bbscjvxf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat