PARTNER SERWISU
cqotaeyl
Plutto

Plutto

Ostatnie 10 wpisów
W piątek pojawiło się info o zawieszeniu przez spółkę notowań, czy wiadomo coś dlaczego?

Dzięks za rade, PGS zdecydowanie zostawiam, bo czuje, że jeszcze trochę dadzą zarobić w krótkim czasie,MAB upłynniłem w piątek - good deal.
Co do InfoScope śni mi się po nocach, byłem kiedyś związany ze spółką którą przejeli - Biside, więc będąc wówczas w branży i znając plany na ekspansję tych spółek oraz zapowiedz na debiucie przejscia na rynek główny dawało powera do inwestowania. Nie myliłem sie bo w sumie chyba najlepszy debiut roku. w każdej spółce przychodzi kiedyś kryzys.... więc z decyzją czekam na wyniki za 4 kwartał.

bankrucik napisał(a):
dzisiaj wpadło trochę niemowlaka i zakupiłem spekulacyjnie akcje jednego miśka międzynarodowegoThink

A ja jestem nowy w tym wątku, więc witam wszystkich serdecznie:)

To może i ja się wyspowiadam. Mam w portfelu 3 spółki, staram się nie grać spekulacyjnie, bo inwestuje na NC dopiero od listopada 2012 i nie chciałbym się tak szybko zrazić.

Moje spółki to

Mabion - od tygodnia
PGS Software - od 3Q2012
InfoScope od debiutu

z jednej muszę zrezygnować, bo potrzebna mi kasa na nadchodzący debiut i mam dylemat:). Najwięcej zarobiłem na PGS, InfoScope trzyma Lesz z resztą RN więc spółka pewnie mocno się rozwinie, licze że tak jak PBS. Mabion mam przeczucie że trzeba trzymać.

Zgadzam się, branża obiecująca, Spółka wydaje się być stabilna. Ciekawa analiza Julietto. Czy nie uważasz jednak, że spowolnienie gospodarcze może powstrzymać rozwijający się trend na rynku rejsów wycieczkowych w Polsce?
Abstrachując od wyników firmy należy mieć na uwadze, że to wciż podmiot z NC - Kurs akcji VENITI w interwale dziennym nie ma określonego trendu. Akcje spółki należą do walorów, które charakteryzują się nikłym zainteresowaniem inwestorów - JAK WIĘKSZOŚĆ AKCJI społek notowanych na NC uważane są za niepłynne.
W ostatnich kilku dniach zainteresowanie tymi akcjami wzrosło. Kurs wzrósł w ciągu 5 sesji o 52,08 proc. przy prawie 2 krotnie większych obrotach. Kapitalizacja spółki wynosi 4,07 mln zł a wartość akcji w wolnym obrocie 624,15 tyś. zł. Niska wartość free float kwalifikuje walory spółki do spekulacyjnych. Na akcjach spółki - w ostatnim miesiącu - średnio zawierano 4 trans. przy obrocie na sesji 1,07 tyś. zł. Kurs charakteryzuje się podwyższoną zmiennością która wymaga uważnego obserwowania notowań.
Spółka wysyła sporo dobrych komunikatów co powoli zaczyna przekładać się na kurs jej akcji.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 19 stycznia 2014 19:05:26
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,335 sek.

cnfptayz
chwicich
forptwfw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 094,31 zł +385,47% 97 094,31 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lroxtppp
dxltgslt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat