normalnie foch ;-) Opóźnienie opóźnienia, ale przynajmniej komunikacja nie szwankuje. Szkoda, że niektóre spółki z głównego parkietu GPW nie praktykują takiego przepływu informacji. * Information is your most valuable asset - protect it!
|
|
Ja mam wiadomości - i jest już raport półroczny, sytuacja nie najgorsza, choć mają problemy z wykupem obligacji, do 15 października nie zobaczymy środków na koncie. Bardzo dobry kontakt, wszystko wyjaśnione mailowo, oprócz oficjalnej drogi (raporty). Podpisane umowy o dofinansowanie daje szacunkowe przychody 11 mln PLN w ciągu najbliższego roku, to co najmniej, bo tylko o ten projekt pytałam (związane z przejściem na nowocześniejsze technologie). Wyniki finansowe może nie porażają optymizmem, ale są wiarygodne - nie ma przynajmniej takich cudów jak 50 mln przychodów wygenerowane jedną transakcją (sprzedaż udziałów w Teleplusie), z której wziął się oszałamiający zysk. Ogólnie odetchnęłam z ulgą, chociaż informację o opóźnieniu wykupu mogli podać w piątek. * Information is your most valuable asset - protect it!
|
|
W BRE również :-) Teraz czekam cierpliwie na wykup i informację o nowych projektach. Może komunikacja z rynkiem trochę szwankuje, ale w rozmowie telefonicznej udzielają wszystkich informacji i o wiele rzeczy można dopytać, żadna pani sekretarka nie stoi na straży niczym Cerber :-) * Information is your most valuable asset - protect it!
|
|
Z mojej wiedzy wynika, że firmie trzeba dać trochę czasu - dysponuje świetnym zasobem kadrowym i miejmy nadzieję, że możliwości ich zmonetyzowania zostaną wykorzystane zarówno na poziomie operacyjnym, jak i strategicznym. W kontekście wyżej wspomnianych danych finansowych oraz sprawozdania rocznego spółki za 2012r., jak również wynikłej w piątek nieprzyjemnej sytuacji rynkowej w postaci opóźnień w wykupie papierów dłużnych, należy wziąć poprawkę na to, iż płynność finansowa w dużej mierze powiązana jest z wypłatami kolejnych transzy dotacji unijnych. Oczywiście, należy negatywnie rozpatrywać to, że spółka do obsługi zadłużenia wykorzystuje w głównej mierze przychody z tego źródła, niemniej jednak podpisanie kolejnej umowy o dofinansowanie na znaczącą kwotę powinno pozwolić na poprawę sytuacji finansowej spółki. Co do technologii, zgadzam się z przedmówcą po części, ale również wykorzystanie technologii LTE w naszym kraju w chwili obecnej pozostawia wiele do życzenia, toteż nie można jeszcze mówić o przegranej wojnie ;-) Zwłaszcza, że spółka rozwija także technologię LTE i być może na dniach pojawią się informacje o pozytywnych wynikach pilotażu. * Information is your most valuable asset - protect it!
|
|