"Podobno administrator zastawu dokonał przejęcia zastawu.Tak przynajmniej powiedział mi Pan Dyrda w trakcie rozmowy telefonicznej. Przejęcie zastawu to dobra wiadomość dla obligatariuszy.Niestety administrator zastawu nie może narazie znaleźć nabywcy."
Skąd takie przypuszczenia? Jest kontakt z administratorem zastawu?
|
|
nie podano też żadnego terminu przesyłania tych maili, więc rozumiem, że dalej grają na czas.
|
|
komunikat pojawił się oficjalnie na GPW i PAP, więc rozumiem, że bawimy się dalej w ciuciu-babkę z Milmexem i wysyłamy informacje na podane maile? www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...
|
|
|
|
wszyscy czekamy, na kolejny dead line.. 20 listopada
|
|
n,no tak, ale nie ma tam inform,acji, że to oferta pierwotna. równie dobrze to może być wtórny.
|
|
jako iż spółka nie podała żadnego komunikatu... musimy zadowolić sić "konunikatem" stworzonym przez @peterpz
|
|
wiem, co napisze.... przekopiuje wiadomośc @peterpz
:-)
|
|
@peterpz minąłes się z powołaniem, stanowisko PR w Milmex podobno się zwolniło..
|
|
Nie wiem, jak grube ryby, moje zaangażowanie jest na tym samym poziomie. Czekam... na raport i "zbawienny" 20.11.
Tak naprawdę, wszystko zostało omówione. Brak nowej pożywki do rozmów - spółka milczy.
Odsetki innych serii spłacone, więc nowych "jeleni" brak. Teraz albo dołączmy się do wniosku o upadłość albo zostaje czekać.
|
|
"- Proszę o przedstawienie źródła spłaty obligacji zapadających w kwietniu (12,9 mln zł) oraz lipcu (4,7 mln zł) przyszłego roku. - Alternatywne źródła spłaty wskazywanych obligacji jak i finansowanie prowadzonego przedsięwzięcia: ... e. dodatkowe emisje obligacji ..."
Pan Mikołajczyk raczy żartować.... Jeżeli inne źródła pozyskania kapitału są tak wiarygodne jak kolejne emisje obligacji, cięzko widzę wykup obligacji.
|
|
@wyrywacz_chwastow
"wszystko można wyczytać z książki" dla mnie to tabula rasa. Wyrywacz- sprecyzuj
|
|
@wyrywacz_chwastow
Jeżeli interesują Cię obligacje Milmexu - Catalyst - tam są jeszcze 2 serie obligacji, które też niosą ze sobą ryzyko. Odnośnie niewykupionych obligacji w terminie. Osoby, które będą chcialy sprzedać Ci swoje papiery -na pewno się do Ciebie zgloszą.
|
|
link coś nie działa - w każdym razie wypłacą odsetki
|
|
|
|
|
|
dane wysłane ze świadectwem depozytowym.
24.10 mają wypłatę odsetek z kolejnej serii. Jeżeli nie wywiążą się z tego obowiązku - wchodze na drogę przedsądową/sądową.
|
|
wysyłam..
|
|
nzarod - to gdzie te odpowiedzi?
|
|
dobre pytanie, nie wspomnę już o innych seriach obligacji, które są w toku..
|
|
pytanie do nzarod. Co z najbliższą wypłatą odsetek, która przypada na 24 października?
|
|