NIE OCZEKUJE OD NIKOGO POKLASKU A SZUCUNKU !!!!!!!!! tak jak każdy obywatel ma stosować się do prawa ustanowionego w Polsce tak samo to prawo obowiazuje pracodawców. A poklask u nieuczciwych bez względu kim sa nie jestani mi ani nikomu innemu do niczego potrzebny . Czy to pacownicy czy udziałowcy nie ma znaczenia zostaliśmy wszyscy jednako oszukani i nie oczekujemy gwiazdek z nieba tylko tego co się nam należy !!!! cos co jest nasze.
|
|
do POCO .Kochana nad czym tak ciężko codziennie pracujesz skoro w firmie nie działa internet a wszyscy klienci wypowiedzieli umowy. Pracujesz tylko i wyłącznie nad wprowadzaniem innych w błąd po przez dziwne odpowiedzi na pisma procesowe z pustymi kartkami albo poświadczaniem nieprawdy pisząc ze wypłaty zostały zrealizowane. Albo piąc o spisku na Milmex przez inne firmy ..przez udziałowców ..przez pracowników..itp. Winna jest cała Polska tylko nie zarząd Milmex. Polecam się dokształcić. Kodeks pracy mowi jednoznacznie ze skoro umowa o prace jest zawarta to trzeba za nią wypałacać wynagrodzenia. To ze pracownicy w terenie nie maja klientów jest wina zarządu a nie pracownikow..to nie pracownicy doprowadzili do długów braku internetu ,pozamykanych lokali przez najemców za niepłacenie najmu , wyłączonych telefonów służbowych za nie zapłacony abonament .Odcięcie mediów , wypowiedzenia dzierżawy na umieszczanie nadajników..Jeśli Milmex nie chciał pałacić to powinien był wypowiedzieć umowę takim pracownikom !!!! a tego nie zrobił ...a dlaczego ? bo wtedy na danym POK nie ma fizycznie pracowników wiec nie można realizować projektu unijnego a co za tym idzie trzeba zwrócić dotacje unijne. Po drugie skoro pracownicy nie pracują tak ciężko ja ty to dlaczego pobierany jest za nich dodatek z PEFRON jako na osoby niepełnosprawne.. . Biuro w Sosnowcu jest zamknięte na cztery spusty dla klientów ,udziałowców wierzycieli i innych parcownikow obecnych i byłych z terenu , organów kontrolujących itp. Więc nie pisz mi ze pracujesz bo siedzisz za zamkniętymi drzwiami aby ludzie Cie nie zlinczowali.Pamietaj tez za na stanowisku które zajmujesz ponosisz pełną odpowiedzialność karną za wysyłane pisma wprowadzające w błąd zainteresowanych w sprawie...choć nie skaładasz swojego podpisu :-) bo się boisz to i tak kara cie nie uniknie. Kazde stanowisko zostawia ślad. Na zapłatę wynagrodzen w ratach których i tak nie ma tylko ty się godzisz, bo nit z pracownikami o tym nie rozmawiał i nie było zadnej ugody w tym temacie !!! U mnie na POK nie ma już zadnego pracownika!!!( chyba ze takiego spreparujesz na papierze ) wiec projekt nie jest wykonywany o czym już został zawiadomiony odpowiedni urząd !!!! .
|
|
szkoda ze nie można wrzucić tutaj skanów moich pism z PIP z ZUS wyroków sądowych zajecia komorniczego ..bo mam kilka takich perełek do przeczytania .. kto kogo oczernia...ale jeśli administrator strony mi to umożliwi jestm w stanie je udostępnić dla wszystkich.
|
|
DO POCO oczywiście ze mam... mam wyroki sadowe, mam klauzule wykonalności , decyzje o zajeciu komorniczym i pisma z PIP . Najaktualniejsze z dziś ........ wszystko do wglądu !!!!!!!!!!!!! W dalszym ciągu jestem parcownikiem..umowa o prace tez do wglądu !!!!!!!! a kasy jak nie ma tak nie ma. !!! MOGE POADC NR ROZPRAW SADOWYCH I SKANY PISM Z PIP !!!!!!!!! Pisma z ZUZ o zaleganiu ze składkami przez Milmex ..NIKOGO NIE OCZERNIAM ... TAK SAMO JAK PONAD 3 TYŚ OSZUKANYCH KLIENTOW I POZOSTALI PRACOWNICY KTORYM UMOWY JUZ SIE POKOŃCZYŁY... NASTEPNY NASZ KROK TO PROGRAM TELEWIZYJNY W TELEWIZJI JUŻ PRAWDOPODOBNIE ZA MIESIĄC Z UDZIALEM KLIENTOW I BYLYCH PRACOWNIKOW...dopinamy akcje na ostatni guzik ...hahhah !!!!!!!! I TO W TELEWIZJI EUROPEJSKIEJ NIE POLSKIEJ...ZOBACZYMY CO WTEDY NAPISZESZ kochana ( bo tez wimemy kim jesteś ) ... A skoro w centarli wiedza o nas jak TO określiłaś ..mam pytanie ..CZY TY NAS STRASZYSZ ??? hahahha... to czekamy na proces ze strony firmy ..o zniesławinie...hahahah...zobzcymy kto ile ma dokumentów na potwierdzenia tej sytuacji.. bo my się mamy czym okazac a Milmex ????
|
|
Milmex do tej pory nie rozliczył się z zaległych wynagrodzen ( od listopada 2013 ) wobec pracowników. Nie wpuszcza inspektorów PIP w asyście policji , na teren centrali w celu dokonania kontroli. Ma w Sądzie pracy kilkanaście procesów a mimo to poświadcza nieprawdę ze wynagrodzenia zostały wypłacone . wezwany( Milmex) przez sad nie przedstawia zadnych dokumentów potwierdzających przelewy.) Nie odbiera korespondencji z. Ma kilkanaście dochodzeń w prokuraturze . I NA TO WSZYSTKO JEST PRZYZWOLENIE TYCH CO TE PRAWO USTANOWILI !!!!! JESZCZE IM NAGRODY PRZYZNAJĄ !!!!! Kerowniczka napisał(a):syn prezesa daje sobie redę :) bo ojcu nie za dobrze wychodzą przemówienia zawsze może powiedzieć że nie wie jakie tata ma plany na uratowanie firmy on tylko diament odbiera. achhh ta nasza Gazela Biznesu :) a tak było na początku ( pocieranie nosa kto wie co to znaczy :) ) gpwmedia.pl/debiuty_na_catalys...ubolewam bo wypowiedź prezesa została prawie w całości wycięta on to miał mówione :) Milmex nadal dzielnie walczy ostatnio nawet nowych pracowników szuka zapomnieli tylko dodać że to praca za darmo a wymagania mają panowie na wysokiej klasy specjalistę pl.indeed.com/praca?q=milmex&a...
|
|
czytam te wpisy o tym czy pisać ..oszust czy tez nie... kochani znajomość prawa nie musi sięgać dogłębnego wykształcenia prawniczego...nazwanie kogoś oszustem i owszem może być ścigane ale tylko i wyłącznie na wniosek tego oszusta czy tez nie oszusta... żadne orany ścigania nie zajmują się tym ot tak sobie same bo coś tam przeczytały ....organy ścigania nie zajmują się takimi pierdołami bez wyraźnego wniosku /zgłoszenia przez tego oszusta czy tez nie oszusta i to jeśli narusza to jego dobre imię ... i tylko w drodze procesu cywilnego jeśli nie jest ważna persona państwową.. a tu w tym przypadku oszust czy tez nie persona państwową nie jest ,,, zadajmy sobie pytanie ..czy będzie miał odwagę podać kogoś do sadu jeśli jest nieuczciwym kłamliwym w pełni świadomym swojego kłamliwego i oszukańczego procederu człowiekiem podpisującym się pod tymi wszystkimi bzdurami własnoręcznym podpisem... to jestproceder ścigany z urzędu i nazywa się to przestępstwo gospodarcze zamierzone w celu wyłudzenia.. Poza tym każdego można nazywać oszustem dupa wołową czy tez kuternoga jeśli tego epitetu nie połączy się wyraźnie z nazwiskiem danego oszusta czy tez nie oszusta... czyli dopiero jak się powie Kowalski ty oszuście to ten Kowalski może mi założyć sprawę cywilna o zniesławienie ..jeśli powiem sobie stojąc obok Kowalskiego ty oszuście to mogę te słowa kierować do wróbla w locie .. Ludzie przestańcie zajmować się pierdołami tylko zacznijcie działać...bo na tym ze nic nie robicie korzysta wlasnie ten przysłowiowy kowalski oszust-nie oszust ... Ten właśnie przysłowiowy Kowalski czyli przodmiot gospodarczy bedacy tematem tego forum poświadczył świadomie listownie ( osobiście nie miał odwagi) nieprawdę do Sądu Pracy ze rozliczył się ze mną z zaległych i bieżących wynagrodzeń nie majac dowodów przelewów czy dowodów wpłaty( bo zaległych i bieżących płatności nie dokonał od listopada 2013) .. to jest postepowanie ścigane jako zamierzona świadome poświadczenie nieprawdy... czyli jest oszustwo ścigane z urzędu i zagrożone karą przewidzianą przez kk ....... Kod:mod: http://www.google.com - znasz? znajdziesz adres najbliższego komisariatu, policji, prokuratury. możesz też wysłać pocztą zawiadomienie zamiast chodzić.
|
|
do Pidzej tak egzekucja z tytułu zaległych wynagrodzeń od listopada 2013 ... ale tylko z baaaaaaaaardzo okrojonego majtku ruchomego na moim Punkcie Obsługi Klienta... ledwie starczy na pokrycie połowy mojej jednej miesięcznej pensji która nie odbiega wiecj niż 200zł od najniższej krajowej... Pozostałe znaczne zadłużenie z tego tytułu trzeba będzie egzekwować z majątku ruchomego...czyli rachunki bankowe... czym to zalatuje każdy wie...konta puste..
|
|
13 marca 2014 procownicy otrzymali mail od zarządu o takiej treści : cyt. Drodzy pracownicy i współpracownicy, Chciałbym w imieniu zarządu spółki poinformować, że rozliczenia pracownicze za miesiąć luty 2014r. będą realizowane w terminie do 21 marca. Zaległe rozliczenia spółka spółka będzie realizować od 31 marca przez okres kolejnych 3-4 miesięcy (w kilku ratach). Komunikaty w tej sprawie będą przekazywane przez zarząd na bieżąco. I jeszcze kilka bardzo istotnych informacji dotyczących planów spółki w najbliższym okresie, prowadzących do radykalnej zmiany sytuacji spółki (oczywiście na lepsze), a tym samym sytuacji nas wszystkich - osób pracujących bądź współpracujących z firmą : 1/ W bieżącym tygodniu powinno nastąpić zawarcie przez spółkę umowy inwestorskiej 2/ W okresie do 30 marca powinno mieć miejsce częściowe dokapitalizowanie firmy i rozpoczęcie drugiego etapu finansowej i organizacyjnej restrukturyzacji z zamierzonym finałem na 30 czerwca. 3/ W okresie do 30 marca powinno nastąpić uruchomienie sieci Netmaks w całym jej obszarze, jak również wznowienie działalności strategicznych Punktów Obsługi Klienta. 4/ W okresie do 30 czerwca powinna mieć miejsce realizacja kolejnego etapu rozbudowy sieci WiMAX/LTE w połączeniu z jej modernizacją ( zmiana lokalizacji stacji bazowych BTS w wybranych obszarach, instalacja kolejnych BTS WiMAX/LTE oraz uzupełniająca instalacja BTS w technologii WiFI/mesh) W imieniu zarządu,( nazwiska prezesa nie mogę ujawnić :-) bo wszystko tajne )
DO DNIA DZISIEJSZEGO NICZEGO NIE ZAPŁACILI I NIC NIE UREGULOWALI ( od listopada 2013) ...nastepna sciema !!!!!!!!!!!!!! wobec wszystkich zainteresowanych w sprawie..
|
|
DO El Clasico
nie będzie tak łatwo coś odzyskać.. ja jestem już z pierwszym wyrokiem i klauzula. Mój komornik zajął biuro i to co w biurze, ale bardzo nie wiele tego co ma jakas wartosc . Co do reszty moich wyrkow trzeba będzie robic zajecie z konta a jak nam wszystkim wiadomo konta puste jak studnia na pustyni... zostaje jeszcze fundusz pracowniczy ale to długa droga... pozdrawiam kolegę :-)
|
|
Proszę nie zapominać o długiej liście pracowników którym nie wypalacane sa wyhagrodzeńia od listopada 2013 ...też już się uzbierało trochę długu... pierwsze pozwy zakończone pierwsze klazule uzyskane..pierwsi komornicy wchodzą i robią zajęcia...
|
|
patryk_rozgwiazda napisał(a):Caps Lock można wyłączyć klikając guzik z napisem caps lock. CAPS LOCK JEST SPECJALNIE DLA CIEBIE ....ABY DOTARŁO DO TWOJEJ GŁOWKI ,ZE JAK NIE JESTES PRACOWNIKIEM, TO NIE OPOWIADAJ BAJEK O REALIZACJI ZALEGŁYCH I BIEŻĄCYCH WYNAGRODZEŃ ZA PRACĘ !!!! PODSZYWASZ SIE CO I RUSZ POD INNY NICK I BRONISZ MILMEX Z KAZDEJ STRONY ...PŁACĄ CI ZA TO ...
|
|
patryk_rozgwiazda]Dzisiaj były realizowane przelewy zaległych wynagrodzeń.
PATRYK NIE PISZ BZDUR ŻADNE PRZELEWY WYNAGRODZEŃ NIE BYŁY REALIZOWANE 14 LUTEGO PRZYNAJMNIEJ DLA PRACOWNIKOW W TERENIE CZYLI NA PUNKTACH OBSŁUGI KLIENTÓW ....NIE JESTES PRACOWNIKIEM WIEC NIE PISZ BAJEK...MILMEX W DALSZYM CIAGU NIE WYPALACA WYNAGRODZEN... SPRAWDZAM SWOJE KONTO CODZIENNIE I JAK JEST PUSTO TAK JEST NADAL.
|
|
Dawid123 cholera mnie ponosi jak czytam takie brednie jakie wypisujesz...piszesz ze pracownicy zle pracowali w terenie...a skad masz takie wiadomości !!!!!! Jak można dobrze pracować w terenie skoro Stacja BTS ( przynajmniej u mnie ) która ma obejmować ( wysyłać sygnał) do ponad 40 miejscowości w odległości do 16 km obejmuje tylko jedno miasto do 3 km i to jak klient mieszka od 3 piętra do góry ... Na ponad 100 podpisanych umow nie zostało podłączonych 60 bo nie było zasięgu !!!! Na każdy roaport ktory został wyslany do Sosnowca nikt nie reagował a pracownikom którzy upominali się o narzędzia do wykonywania pracy nie przedłużano umów ...
Do spokozbig..Zbysiu w centrali nikt nie odbiera od pracowników maili nikt z pracowników centrali nie odbiera telefonów nie tylko od klientów ale tez od pracowników z terenu. Na telefonach słuznowych sa powłączane poczty głosowe a jeśli piszesz ze w centrali ktoś zapierdziela na to aby pracownicy w terenie dosteli zaległe pensje to beszczelnie kłamiesz.. bo nikt z centrali nigdy nie ruszł swoich czterech liter aby isc za terenowych z ulotkami wiec nie pisz bzdur ze ktos parcuje w centrali na pensje terenowych... Siedzisz sobie Zbysiu za biureczkiem i z nudow głupoty wypisujesz ..
|
|
CO ZA BZDURY PISZE "DAWID123" JACY PARACOWNICY DALI IM KREDYT ZAUFANIA CHYBA CI CO PRZY KORYCIE SIEDZA I MAJA JAKIES TAM PENSJE...SPRZEDAWCY USŁUGI NETMAKS , PRACOWNICY BIUROWI I KIEROWNICY CI CO PARCUJA NA PUNKTACH OBSŁUGI KLIENTA JUZ DAWNO POWYWSYŁALI WYPOWIEDZENIA O PORACE I POWNOSILI POZWY DO SADU PACY. SA NAWET PIERWSZE WYROKI . PENSJI NIE MAJA OD LISTOPADA !!! I NIKT Z NIMI NIE ROZMAWIA. ZOSTALI BEZ SRODKOW DO ZYCIA... ZWLASZCZA ZE SA TO TEZ PARACOWNICY Z ORZEZCENIAMI O NIEPELNOSPRAWNOSCI .. WIEM BO SAMA JESTEM TAKIM PRACOWNIKIEM....
|
|
|
|