Temat:
MERCATOR
Dziś pojawiła się wiadomość
NWZ Mercator Medical zdecyduje o emisji do 1,8 mln akcji bez pp 7 grudnia
Akcjonariusze Mercator Medical zdecydują o emisji do 1,8 mln akcji serii G o wartości nominalnej 1,8 mln zł bez prawa poboru, wynika z projektów uchwał na nadzwyczajne walne, zaplanowane na 7 grudnia. "Podwyższa się kapitał zakładowy spółki o kwotę nie niższą niż 1,00 zł i nie wyższą niż 1 800 000,00 zł, to jest do kwoty nie niższej niż 8 643 401,00 zł i nie wyższej niż 10 443 400,00 zł, poprzez emisję nie mniej niż 1 i nie więcej niż 1 800 000 akcji zwykłych na okaziciela serii G o wartości nominalnej 1,00 złoty każda. Emisja akcji serii G nastąpi w formie subskrypcji otwartej" - czytamy w projektach uchwał.
Jaki będzie to miało wpływ na wycenę tych akcji?
|
Witam
Od przeszło 7 lat gram na giełdzie walutowej,jakiś czas temu postanowiłem poszerzyć swoją wiedze na temat GPW przeczytałem kilka książek artykułów,postanowiłem założyć również rachunek maklerski aby zapoznać się z nową platformą przyglądnąć się arkuszowi zleceń itd posiadam wiedze z zakresu analizy technicznej fundamentów,ale zgoła odmienne okazało się samo składanie zleceń od tego co czytałem gdyż po wprowadzeniu systemu transakcyjnego UTP wygląda to zupełnie odmiennie już na samej platformie w DBmakler dlatego chciałem was bardziej doświadczonych w temacie zapytać czy jest możliwość założenia rachunku demo abym mógł poćwiczyć samo składanie zleceń żebym zrozumiał samą istotę funkcjonowania tych różnych funkcji a nie ćwiczył na swoim rzeczywistym rachunku maklerskim.Będę bardzo wdzięczny za każdą sugestię i radę jak i wskazanie gdzie takie konto można założyć gdyż sam założyłem już dwa takie rachunki i na jednym są same kontrakty terminowe a drugi działa na starych zasadach...pozdrawiam serdecznie i dziękuje
|