Temat:
PZU
Czy jest możliwość wysłania zapytania do zarządu ile kasy wydali na sponsorowanie kolarzy-widać że nie mają co robić z kasą zamiast oszczędzać i wypłacić w przyszłym roku dobrą dywidendę zmniejszając krzywdę wyrządzoną akcjonariuszom.Może akcja-co dziennie jeden mail z zapytaniem rozjaśniło by im w główkach.
|
|
Temat:
PZU
Witam to chyba najpewniejsza spółka na gpw ALE zmiana prezesa i członków zarzadu,dożywianie trupa typu Alior(kolejna obniżka stóp procentowych przez Glapę i Łona obniży zysk o kokejne kilkanaście milonów+spadek udzielanych kredytów,niesłacanie obecnych itd.)spowoduje że trzeba będzie dotować więc DYWIDENDY NIE BĘDZIE W TYM ROKU a wtedy lecimy na DNO,nawet w dobrych latach PZU ciężko odrabiało dywidendę a co jak jej nie będzie ?
|
|
Witam czy mogą zaoferować wyższa cenę OFE LUB TFI niż innym akcjonariuszom ?
|
|
Impexmetal przeją Alchemie teraz mamy wezwanie po śmiesznej cenie ale pewnie zgodnej z zasadą że nie może być niższa niż średnia z kursu za 6 miesięcy-to potwierdza przekonanie że następne wezwanie zrobi Boryszew na swoje akcje a że kurs jest dołowany więc cena na wezwaniu będzie tragicznie niska i Roman znów się obłowi.Mam pytanie czy przy wezwaniu spółka może zaoferować inną cenę -wyższą TFI LUB OFE które posiadają akcje spółki.Jeśli tak to my drobni akcjonariusze jesteśmy już w wielkiej czarnej d.
|
|
Witam skoro nie ma żadnych ciekawych info ze spółki to może trochę po spekulować:scenariusz 1-umorzyć tyle akcji Boryszewa i Impexmetalu -RK na tym nie straci,zjechać kursem Boryszewa do 1:1 wymienić się akcjami i wycofać z giełdy.Dalej będą one zarabiały ale już nie ma obowiązku składania raportów itp.Czy macie inne scenariusze co dalej-nie zapominajmy o Hutmenie i losie jego drobnych akcjonariuszy.
|
|
Temat:
BORYSZEW
BORYSZEW Nationale-Nederlanden OFE 2017-01-26 2017-01-04 +14 773 261 http://www.attrader.pl/+100% 14 773 261 +14 773 261 +100% 14 773 261 69 859 036 29,11% To było chyba pierwsze wejście OFE w borka.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam postanowiłem przerwać tą cisze w eterze bo kurs śmiga że hej szkoda że nie w tym kierunku,dlatego pytanie do osób mających dokładny wgląd w akcjonariat,mianowicie OFE miało ok 15 mln akcji ale dokupili do równych 17,pytanie czy po to żeby uśrednić cenę ? a może teraz sypią powoli papier ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Mój post był po prostu emocjonalny jeśli ktoś odebrał go jako agresywny to przykro mi z tego powodu i zapewniam że nie był w tym celu napisany
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam,tam gdzie są duże pieniądze tam są emocje,i tu rozumiem Konrisa. Ja swego czasu przepłaciłem to stanem przed zawałowym.A WatchDog pisze (JEST TYLE INNYCH SPÓŁEK KTÓRYMI SIĘ MOŻNA W RÓŻNYCH CELACH ZAJMOWAĆ)Myślałem że wszyscy zajmujemy się w jednym celu by zarobić !!!.Niejaka Kasia Tusk prowadziła blog o modzie mimo że jest dziesiątki tysięcy ludzi którzy lepiej się znają ale to ona wyciągała z tego 60 000 miesięcznie.Nie jaka Elbanowska na temacie nie dla 6 latków do szkoły stworzyła biznes-dostała z miasta ponad 100 m mieszkanie z miasta a jej mąż zwolnił się z pracy bo na tym temacie zarabiali krocie.Więc pytam się czy ty WatchDog nie jesteś psem do wynajęcia i piszesz to co oczekują spółki.Przez 6 lat średnio 3 posty dziennie-to daje do myślenia
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, mam takie wrażenie że dla prezesa Szeligi nie mającego akcji spółki kurs akcji nie ma takiego znaczenia-przecież Romek co miesiąc daje mu wypłatę.Poprawcie mnie jeśli się mylę ale nie znalazłem żadnej informacji o stanie posiadania.
|
|
Witam,padło pytanie dlaczego w automotive jest tak źle,według mnie odpowiedz jest prosta Boryszew dla volkswagena jest jak dostawca np.lodów dla biedronki,jeśli nie zgadzasz się na tę cenę to weźmiemy lody od innej firmy-nie ma nic do gadania co potwierdzają wskaźniki-przychody rosną a zysk netto maleje.Druga sprawa to sprzedaż działki w Toruniu.Kim jest ten tajemniczy inwestor[gołodupiec] który od pół roku kupuje tę działkę,może to jakiś pan Henio który ma kilka firm wydmuszek.Dla mnie to jest żenada.Sprzedajesz samochód za 30 tysięcy i przychodzi jakiś żul i mówi że kupi go a ty czekasz aż nazbiera kasę,czekasz i czekasz.Volkswagena czekają wielomilionowe odszkodowania wszędzie szukają kasy.Ponad 5000 nierobów z biur chcą zwolnić-na produkcji nie ma już co ciąć-skoro biorą się za tak zwane święte krowy to jest u nich źle.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam mamy raport a tylko konris coś pisze.Nie wiem jak wy ale właśnie do mnie dotarło[średnia cena zakupu 8,80] że z tym śmieciem będę się kisił następne 4 lata. Co do dywizji chemicznej czy metalowej nie chce się wypowiadać ale część motoryzacyjna spółki wygląda zle.Rynek rosyjski ogólnie wschodni przez słabego rubla się załamał i długo nie odbuduje,rynek chiński przez deprecjacje juana a przede wszystkim przez straty kapitału na giełdzie spowoduje spadek sprzedaży aut co będzie wymuszało spadek marż.Więc teraz żartobliwe pytanie komu mam w spadku zapisać akcje Boryszewa żeby były coś warte dzieciom czy wnukom ?
|
|
Witam jak radzi sobie fabryka w Rosji nie wiem ale mogę wszystkich zapewnić że grupa volkswagen dla której produkuje borek radzi sobie świetnie.Pracuje w fabryce motoryzacyjnej gdzie produkujemy-jedna część to jeden samochód.Pracujemy na 3 zmiany także w sobotę.Ale pozostaję pytanie na jakich marżach jedzie Boryszew bo duży przychód nie musi oznaczać dużo zysku netto
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam czy mam rozumieć że kurs może być dołowany do 2019 żeby przy skupie nie przepłacali ?
|
|