pdwyicqk
Advertisement
PARTNER SERWISU
ytuuiwjy
826 kpc

826 kpc

Ostatnie 10 wpisów
Czy jest możliwość wysłania zapytania do zarządu ile kasy wydali na sponsorowanie kolarzy-widać że nie mają co robić z kasą zamiast oszczędzać i wypłacić w przyszłym roku dobrą dywidendę zmniejszając krzywdę wyrządzoną akcjonariuszom.Może akcja-co dziennie jeden mail z zapytaniem rozjaśniło by im w główkach.

Witam to chyba najpewniejsza spółka na gpw ALE zmiana prezesa i członków zarzadu,dożywianie trupa typu Alior(kolejna obniżka stóp procentowych przez Glapę i Łona obniży zysk o kokejne kilkanaście milonów+spadek udzielanych kredytów,niesłacanie obecnych itd.)spowoduje że trzeba będzie dotować więc DYWIDENDY NIE BĘDZIE W TYM ROKU a wtedy lecimy na DNO,nawet w dobrych latach PZU ciężko odrabiało dywidendę a co jak jej nie będzie ?

Witam czy mogą zaoferować wyższa cenę OFE LUB TFI niż innym akcjonariuszom ?

Impexmetal przeją Alchemie teraz mamy wezwanie po śmiesznej cenie ale pewnie zgodnej z zasadą że nie może być niższa niż średnia z kursu za 6 miesięcy-to potwierdza przekonanie że następne wezwanie zrobi Boryszew na swoje akcje a że kurs jest dołowany więc cena na wezwaniu będzie tragicznie niska i Roman znów się obłowi.Mam pytanie czy przy wezwaniu spółka może zaoferować inną cenę -wyższą TFI LUB OFE które posiadają akcje spółki.Jeśli tak to my drobni akcjonariusze jesteśmy już w wielkiej czarnej d.

Witam skoro nie ma żadnych ciekawych info ze spółki to może trochę po spekulować:scenariusz 1-umorzyć tyle akcji Boryszewa i Impexmetalu -RK na tym nie straci,zjechać kursem Boryszewa do 1:1 wymienić się akcjami i wycofać z giełdy.Dalej będą one zarabiały ale już nie ma obowiązku składania raportów itp.Czy macie inne scenariusze co dalej-nie zapominajmy o Hutmenie i losie jego drobnych akcjonariuszy.

BORYSZEW Nationale-Nederlanden OFE
2017-01-26
2017-01-04
+14 773 261 http://www.attrader.pl/+100% 14 773 261 +14 773 261 +100% 14 773 261 69 859 036 29,11% To było chyba pierwsze wejście OFE w borka.

Witam postanowiłem przerwać tą cisze w eterze bo kurs śmiga że hej szkoda że nie w tym kierunku,dlatego pytanie do osób mających dokładny wgląd w akcjonariat,mianowicie OFE miało ok 15 mln akcji ale dokupili do równych 17,pytanie czy po to żeby uśrednić cenę ? a może teraz sypią powoli papier ? Think

Mój post był po prostu emocjonalny jeśli ktoś odebrał go jako agresywny to przykro mi z tego powodu i zapewniam że nie był w tym celu napisany

Witam,tam gdzie są duże pieniądze tam są emocje,i tu rozumiem Konrisa. Ja swego czasu przepłaciłem to stanem przed zawałowym.A WatchDog pisze (JEST TYLE INNYCH SPÓŁEK KTÓRYMI SIĘ MOŻNA W RÓŻNYCH CELACH ZAJMOWAĆ)Myślałem że wszyscy zajmujemy się w jednym celu by zarobić !!!.Niejaka Kasia Tusk prowadziła blog o modzie mimo że jest dziesiątki tysięcy ludzi którzy lepiej się znają ale to ona wyciągała z tego 60 000 miesięcznie.Nie jaka Elbanowska na temacie nie dla 6 latków do szkoły stworzyła biznes-dostała z miasta ponad 100 m mieszkanie z miasta a jej mąż zwolnił się z pracy bo na tym temacie zarabiali krocie.Więc pytam się czy ty WatchDog nie jesteś psem do wynajęcia i piszesz to co oczekują spółki.Przez 6 lat średnio 3 posty dziennie-to daje do myślenia Think

Witam, mam takie wrażenie że dla prezesa Szeligi nie mającego akcji spółki kurs akcji nie ma takiego znaczenia-przecież Romek co miesiąc daje mu wypłatę.Poprawcie mnie jeśli się mylę ale nie znalazłem żadnej informacji o stanie posiadania.

Witam,padło pytanie dlaczego w automotive jest tak źle,według mnie odpowiedz jest prosta Boryszew dla volkswagena jest jak dostawca np.lodów dla biedronki,jeśli nie zgadzasz się na tę cenę to weźmiemy lody od innej firmy-nie ma nic do gadania co potwierdzają wskaźniki-przychody rosną a zysk netto maleje.Druga sprawa to sprzedaż działki w Toruniu.Kim jest ten tajemniczy inwestor[gołodupiec] który od pół roku kupuje tę działkę,może to jakiś pan Henio który ma kilka firm wydmuszek.Dla mnie to jest żenada.Sprzedajesz samochód za 30 tysięcy i przychodzi jakiś żul i mówi że kupi go a ty czekasz aż nazbiera kasę,czekasz i czekasz.Volkswagena czekają wielomilionowe odszkodowania wszędzie szukają kasy.Ponad 5000 nierobów z biur chcą zwolnić-na produkcji nie ma już co ciąć-skoro biorą się za tak zwane święte krowy to jest u nich źle.

Witam mamy raport a tylko konris coś pisze.Nie wiem jak wy ale właśnie do mnie dotarło[średnia cena zakupu 8,80] że z tym śmieciem będę się kisił następne 4 lata. Co do dywizji chemicznej czy metalowej nie chce się wypowiadać ale część motoryzacyjna spółki wygląda zle.Rynek rosyjski ogólnie wschodni przez słabego rubla się załamał i długo nie odbuduje,rynek chiński przez deprecjacje juana a przede wszystkim przez straty kapitału na giełdzie spowoduje spadek sprzedaży aut co będzie wymuszało spadek marż.Więc teraz żartobliwe pytanie komu mam w spadku zapisać akcje Boryszewa żeby były coś warte dzieciom czy wnukom ?

Witam jak radzi sobie fabryka w Rosji nie wiem ale mogę wszystkich zapewnić że grupa volkswagen dla której produkuje borek radzi sobie świetnie.Pracuje w fabryce motoryzacyjnej gdzie produkujemy-jedna część to jeden samochód.Pracujemy na 3 zmiany także w sobotę.Ale pozostaję pytanie na jakich marżach jedzie Boryszew bo duży przychód nie musi oznaczać dużo zysku netto

Witam czy mam rozumieć że kurs może być dołowany do 2019 żeby przy skupie nie przepłacali ?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 sierpnia 2020 12:41:31
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,215 sek.

bsyvhrma
pvkttrne
ikeruiou
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xmvntkxm
bbfluxhh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat