Noble Securities wyemitował swojego czasu spółkę Service pharma, spółkę Wittchen, Dominantę...
Co je łączy? Temat tego topiku, a dokładnie podmiot, który je oferował - Noble Securities... Mozna znaleźć łatwo artykuł o Service pharmie, jej wywrotce na grube miliony i o tym że NS (a raczej właściciel LCz.) temat wyciszało.
Generalnie opinia o wszystkich klonach ze stajni L.Cz. jest tragicznie słaba - to niestety dom maklerski również ma swoje za uszami. Tajemnicą poliszynela jest, że cały zespół emisji odszedł gremialnie w zeszłym roku - uciekając ze statku jak ...
A kolejną ciekawostką jest fakt, ze na którymś spotkaniu w jednym z oddziałów w W-wie jakis pan informował mnie, ze oferty innych DM są ryzykowne - tylko ich są bezpieczne, bo za ich domem maklerskim stoi grupa bankowa... No śmiech na sali, zwłaszcza że gdy za czymkolwiek stoi Getin - to trzeba sie bać już z marszu i być wyjątkowo ostrożnym ;) Tam licho nie spi! ;)
Generalnie radosna ściemka wciąż trzyma sie ludzików z tej wylęgarni...
Nie wiem, z czym spotykali sie inni - ale o Getinie na forach az huczy - od przekretów, nieetycznej sprzedazy, pozwów zbiorowych przeciwko firmom (od Opena do Getina) wciskania unit-linków "na chama" starszym ludziom, upychania im jakichś 4-letnich certyfikatów inwestycyjnych jako 1 roczną lokatę... Jakas masakra! Az fascynuje mnie ten ludzik, który opowiada ludziom, ze ich instytucja zapewnia bezpieczenstwo! Ciekawe czy tak ich szkolą, czy to przypływ radosnej kreatywnosci?
|