Odpowiadam sobie. Chyba nie należy naliczać. A odsetki ustawowe niewypłaconego kuponu tylko do ogłoszenia upadłości? Poprawcie mnie jak się mylę.
Mazur
|
Witam,
dziękuję za odnośniki do wzorów zgłoszenia. Jedyne co pozostało to go tylko przygotować:-( Proszę, napiszcie, bo nie znalazłem takiejinformacji jak obliczyć wysokość odsetek za okresy, które dopiero mają nastapić. Dla EKA1016 jest to oprocentowanie zmienne wynoszące WIBOR6+6,26%? Nie jest to dla mnie oczywiste jak np. dla stałego oprocentowania.
Dziękuję, Mazur
|
Witam Forumowiczów,
Na wstępie przyznam się, że okazałem się ignorantem, ponieważ nie interesowałem się obligacjami, dopóki wypłacany był 6 miesięczny kupon. W zeszłym tygodniu, gdy nie zostały zaksięgowane odsetki z posiadanych przeze mnie obligacji EKA1016 trafiłem na forum i mnie zmroziło:-(
Po przeczytaniu wszystkich postów z wątku wiem, że ok. na koniec marca została powołana grupa "NP", która złożyła własny wniosek o upadłość. Z powodu opisanego w akapicie powyżej, nie przystąpiłem do grupy. Proszę o informacje:
1. Czy wniosek o upadłość jest w imieniu wszystkich obligatoriuszy, czy tylko dla grupy składającej wniosek? 2. Jeżeli tylko działają w imieniu grupy, to czy można jeszcze do takiej grupy dołaczyć?
Jestem laikiem w sprawach prawnych, więc proszę o pomoc. To, że byłem ignorantem wiem i z tego powodu jestem w takiej, a nie innej sytuacji:-( Proszę o wyrozumiałość i nie udzielaniu złośliwych komentarzy...
Z poważaniem, Mazur
|