PARTNER SERWISU
rhmlkege
mazur

mazur

Ostatnie 10 wpisów
Odpowiadam sobie. Chyba nie należy naliczać. A odsetki ustawowe niewypłaconego kuponu tylko do ogłoszenia upadłości? Poprawcie mnie jak się mylę.

Mazur

Witam,

dziękuję za odnośniki do wzorów zgłoszenia. Jedyne co pozostało to go tylko przygotować:-( Proszę, napiszcie, bo nie znalazłem takiejinformacji jak obliczyć wysokość odsetek za okresy, które dopiero mają nastapić. Dla EKA1016 jest to oprocentowanie zmienne wynoszące WIBOR6+6,26%? Nie jest to dla mnie oczywiste jak np. dla stałego oprocentowania.

Dziękuję,
Mazur

Witam Forumowiczów,

Na wstępie przyznam się, że okazałem się ignorantem, ponieważ nie interesowałem się obligacjami, dopóki wypłacany był 6 miesięczny kupon. W zeszłym tygodniu, gdy nie zostały zaksięgowane odsetki z posiadanych przeze mnie obligacji EKA1016 trafiłem na forum i mnie zmroziło:-(

Po przeczytaniu wszystkich postów z wątku wiem, że ok. na koniec marca została powołana grupa "NP", która złożyła własny wniosek o upadłość. Z powodu opisanego w akapicie powyżej, nie przystąpiłem do grupy. Proszę o informacje:

1. Czy wniosek o upadłość jest w imieniu wszystkich obligatoriuszy, czy tylko dla grupy składającej wniosek?
2. Jeżeli tylko działają w imieniu grupy, to czy można jeszcze do takiej grupy dołaczyć?

Jestem laikiem w sprawach prawnych, więc proszę o pomoc.
To, że byłem ignorantem wiem i z tego powodu jestem w takiej, a nie innej sytuacji:-( Proszę o wyrozumiałość i nie udzielaniu złośliwych komentarzy...

Z poważaniem,
Mazur

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 25 czerwca 2015 17:40:16
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,367 sek.

oeerrjup
joyjnueg
ffunxpkj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hkfqhzjc
uuairogg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat