PARTNER SERWISU
vmdniaog
emem92

emem92

Ostatnie 10 wpisów
Jak znajdę chwilę to wszystkim postaram się odpowiedzieć na pytania.

Na chwilę obecną "przeleciałem" wzrokiem wszystkie posty.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, zainteresowanie i poświęcony czas.

Troszeczkę to wszystko w pierwszym poście źle sprecyzowałem i nie do końca wszystko dokładnie opisałem, za co przepraszam.
Otóż, te 100-200 zł chciałbym odkładać na jakiejś lokacie, funduszu długoterminowo.
Odkładać jako dodatek do emerytury, bądź na start dla dziecka kiedy będzie pełnoletnie , ewentualnie jakieś studia.

Na razie o giełdzie nie myślałem. Chciałbym poświęcić parę lat na przygotowanie się merytoryczne do grania na giełdzie oraz odłożyć grubszą kasę.

Bardzo dziękuję za wszystkie rady.

A co polecacie na odkładanie miesięcznie od 100-200 zł ? Może nawet 300-400?
Jakiś konkretny fundusz może? Kiedyś gdzieś wyczytałem o koncie eMax w mBanku?

Z góry dziękuję !

Pozdrawiam Was bardzo gorąco ! ;-)

Witam,

Nie wiem , czy wątek otworzyłem w dobrym dziale, jeśli tak nie jest, to proszę o przeniesienie do właściwego.

Jak większość ludzi szukam oszczędności na przyszłość. Na nowy samochód, na spłatę kredytów, na lepsze życie... :)

Mam 23 lata. Moje zarobki są w granicach, w zależności od miesiąca i premii 3300-4600 złotych.
Moja żona zarobi około 1200 złotych.
Miesięcznie mamy opłat około 2000 złotych ( czynsz, kredyt mieszkaniowy, media, internet, prąd, gaz, raty za rtv/agd, itp. ) + wyżywienie i spłata kredytówek (bieżące zadłużenie to około 2000 złotych.

Żona jest w ciąży więc dochodzą takie wydatki jak wizyty u lekarzy, kupno wyprawki, łóżeczka , wózka, itd.

W miesiącu jestem w stanie na oszczędzanie/inwestycje przeznaczyć około 100-200 złotych.

Chciałbym jak najszybciej wyjść z kredytówek, pospłacać szybciej raty, odłożyć trochę na przyszłość lub na grubsze inwestycje.

Prosiłbym o pomoc doświadczone osoby. O rady.

Jestem w stanie poświęcić trochę czasu na naukę, na literaturę, ale proszę mnie pokierować od czego najlepiej zacząć.

Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 12 maja 2019 21:46:20
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,231 sek.

myweufte
okfhzqmq
skjgeltk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 094,31 zł +385,47% 97 094,31 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
owjermfm
guanmbay
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat