PARTNER SERWISU
qmvkrwmv
Robert1974

Robert1974

Ostatnie 10 wpisów
postronka strony którą podawałem ale oddaje sedno.

uczciwymsciciel12345.wix.com/p...

szkoda że wcześniej jej nie było

PCZ - bardzo ciekawa strona z informacjami o spółce - warto posłuchać

uczciwymsciciel12345.wix.com/p...

Od poniedziałku na stronie syndyka ma być wzór zgłoszenia wierzytelności wraz z wymaganymi załącznikami

Ogłoszenie upadłości Emitenta obejmującej likwidację majątku
Syndyk masy upadłości PCZ S.A. z siedzibą we Wrocławiu (Emitent) informuje, iż w dniu 30 lipca 2015 roku zostało wydane przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej we Wrocławiu, VIII Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych, postanowienie o ogłoszeniu upadłości Emitenta obejmującej likwidację majątku.
Na mocy wyżej wskazanego postanowienia wyznaczono sędziego komisarza w osobie SSR Pawła Bilińskiego oraz syndyka w osobie Kancelarii Syndyków Piątkowski, Szczerbiński sp. j. z siedzibą we Wrocławiu. Sąd upadłościowy postanowił wezwać wierzycieli Emitenta do zgłaszania swoich wierzytelności w terminie 3 miesięcy od dnia zamieszczenia w Monitorze Sądowym i Gospodarczym obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości Emitenta oraz wezwać osoby, którym przysługują prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomościach należącej do Emitenta, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do zgłoszenia swoich praw i roszczeń w terminie 3 miesięcy od dnia zamieszczenia obwieszczenia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym.

Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 13 Załącznika Nr 3 ("Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect") do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu oraz § 4 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu organizowanego przez BondSpot S.A. „Informacje bieżące i okresowe przekazywane przez emitentów instrumentów dłużnych”.

Osoby reprezentujące spółkę:

ANDRZEJ SZCZERBIŃSKI - SYNDYK
MACIEJ PIĄTKOWSKI - SYNDYK

Co do obligacji serii E
Udało się wstrzymać licytacje.
Faktycznie nikt nie widział jeszcze konkretnej propozycji.
Ja powiem tyle - albo dostane konkretną sensowną propozycje albo nie. Jak tak to przyjmę. Jak nie to wznowie licytacje i z innymi obligatariuszami stanę do licytacji.
A propos układu. Ja zgodzę się na otrzymanie akcji jak dostanę wpierw cześć wynikającą z układu w gotówce. I myślę, że nikt zdroworozsądkowo myślący nie zgodzi się na zdjęcie zabezpieczenia w postaci hipotek dopóki nie zobaczy gotówki - ja na pewno na to nie pójdę. Tak wiec nie ma szans by pan Religa dawał akcje i w zamian za to chciał zwolnienia hipoteki bez spłaty części w gotówce.

Ja posiadam obligacje serii E. Dostałem od Secusa info o licytacji w dniu 22 maja oraz od Sądowego Zarządcy Religii pismo o wystąpienie o wstrzymanie egzekucji.
I namawiam wszystkich którzy posiadają obligacje serii E o wysłanie do Secusa pisma w sprawie wstrzymania egzekucji. bo to najlepsze rozwiązanie.
Dlaczego?
Aktualnie mam obligacje zabezpieczone hipoteką.
Jak pójdzie licytacja za 215 tys., to po potraceniu kosztów (komornik i Secus) zostanie 170 tys. czyli dostanę 7% wartości (70 zł za 1000 zł) i trafie do grupy wierzycieli niezabezpieczonych czyli pewnie 20 reszty w akcjach.
Jeśli licytacja będzie wstrzymana to poczekam na propozycje Religii która ma być znacznie korzystniejsza - oczywiście na razie to pobożne życzenie lub marzenie ale poczekam. Jeśli okaże się że tak nie będzie to wznowimy licytację. Z tą różnicą, że jest kilku obligatariuszy którzy maja ich sporo - chcą założyć spółkę z minimalnym kapitałem (każdy obligatariusz serii E jak będzie chciał będzie mógł przystąpić na zasadzie proporcji do obligacji) i wystartują w przetargu by podbić cenę. Jak licytacja przekroczy górny pułap opłacalności to ktoś kto to przebije kupi a jak nie to spółka. A jak nie to spółka to kupi i sprzeda w całości i odzyska więcej kasy dla obligatariuszy którzy przystąpią albo podzieli się na działki i wtedy sprzeda.W tym przypadku wszyscy obligatariusze dostaną znacznie więcej. Wycena jest sprzed trzech lat i w licytacji idzie za 2/3 ceny czyli 8 zł za metr a jak wejdzie się w ogłoszenia to ceny zaczynają się tam od około 30 zł czyli 4 razy drożej. Nie ma zamiaru dać zarobić jakiemuś podstawionemu łosiowi
Tak czy siak na wstrzymaniu wszyscy obligatariusze serii E w mojej ocenie zarobią a jak pójdzie licytacja to jesteśmy w czarnej .........
Przy serii D obligacji cena sprzedaży wyniosła 30%. Dla serii E wynosi niestety tylko 7%

Proponuje wszystkim którzy mają obligacje serii E i otrzymali pismo od Nadzorcy Sądowego o wstrzymaniu egzekucji i podpisanie go i wysłanie do Secusa a dodatkowo skan na maila p.mudyna@secus.pl
A jak ktoś nie otrzymał wzoru to niech napisze na mojego maila 19robert1974@gmail.com i odeśle mu dokumenty od nadzorcy sądowego z wnioskiem o wstrzymanie licytacji.
Mam nadzieje że nie będzie komentarzy do tego wpisu typu że namawiam do......
Jak ktoś uważa że sprzedaż nieruchomości i odzyskanie 7% go satysfakcjonuje - rozumiem jest bogaty i stać go na wrzucenie tych obligacji do kosza. Mnie nie i ja mam zamiar odzyskać przynajmniej te 30-50% bo uważam to za realne jeśli wstrzymamy egzekucje. I nie przez układ tylko podbicie ceny w licytacji bo ta na piątek 22 maja jest śmieszna tyle, że nie mam tych 215 tyś aby samemu stratować. Ale łącznie z tymi którzy chcą przystąpić do spółki mamy znacznie więcej tylko potrzebny czas na rejestrację i dogadanie szczegółów.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 1 sierpnia 2015 00:02:52
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,228 sek.

airndvaw
kytlbtxa
nvjcayvd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jgstkzjn
qzrhohlg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat