Witam. Obecnie koniec 2018 a PCH ustami Zielińskiej tylko przekłada kolejne terminy. Czy ktoś ma jakieś użyteczne informacje na temat PCH Capital ? Mam propozycję przyłączenia się do grupy chcącej zgłosić upadłość PCH. Czy ktoś zastanawia się nad podobnymi krokami? Pozdrawiam
|
Witam forumowiczów. Jak informowałem powyżej jestem jednym z tych którym PCH coś "kapnęło" . Przy wartości niespłaconych obligacji rzędu 100 tys spłacili ni 15 tys w dwóch przypadkowych przelewach zupełnie nie mających nic wspólnego z dwoma kolejnymi porozumieniami które zawarłem ze spółką ... W styczniu nic nie zapłacili i zastanawiam się nad sensem takiego biernego czekania. Czy to nie czas na kolenie kroki. proszę o komentarze co można zrobić. Prokuratura ? Sąd ? Jestem prostym lekarzem i nie znam się na zawiłościach które mnie z pewnością w tej sprawie czekają. Proszę o redę i opis. Pozdrawiam. W
|
Ostatnie doniesienie z frontu dobijania się do PCH Capital. Dostałem pierwsze pieniądze za niewykupione B12. Może się coś ruszy? Będę dalej dociskał!
|
Witam wszystkich forumowiczów a szczególnie posiadaczy obligacji PCH Capital. Mam nie wykupione obligacje z lutego 2016 kiedy to dostałem porozumienie przesunięcia wykupu na czerwiec 2016. Oczywiście wykupu nie było i odsetek też nie mam ( tych na koniec okresy wykupu także nie otrzymałem...) . Zadziwiające jest to , że jak już pisaliście , nie ma kompletnie możliwości kontaktu z firmą ( łącznie z tym że osobiście dowiedziałem się jak " NIE-działa " wirtualne biuro firmy ). Jestem już po wysłaniu za potwierdzeniem odbioru ( ktoś jednak odebrał) wezwania do zapłaty . Teraz pozostał mi sąd... Nie mam doświadczenia w tej materii. Proszę o radę kogoś kto orientuje się w tym temacie - czy są szanse na uzyskanie jakiegoś " tytułu wykonawczego " w e - sądzie , czy też muszę iść inną drogą ( kancelaria , sąd stacjonarny itp...). Jeśli macie jakieś doświadczenie albo przeszliście już podobną ścieżkę i coś uzyskaliście od PCH to proszę o mail lub umieszczenie postu na forum. PS. Kolega ma wykup obligacji pod koniec tego roku oraz kolejne za 1,5 roku i regularnie otrzymuje odsetki ( ostatnie w czerwcu 2016. Zupełnie nie wiem co o tym sądzić...
|