nnlatxio
Advertisement
PARTNER SERWISU
mfynjmhi
Nigel

Nigel

Ostatnie 10 wpisów
Hej, niestety musze szukac alternatywy dla oficjalnego forum AmiBrokera.
Gdyby to bylo mozliwe bardzo prosilbym o pomoc, bede super zobowiazany!

Poniżej moja próba "pseudo kodu" z tym co chcę osiągnąć. Czy ktoś z Was mógłby mnie wspomóc?

1. Wybierz datę rozpoczęcia i zaznacz aktualną świecę jako "numer 1".
(Byłoby super móc wybrać datę w parametrach, ale jeśli to skomplikowane to mogę edytować kod i za każdym razem wprowadzać datę ręcznie)

2. Cofnij się o 1 dzień
IF
(Najniższa cena bieżącego dnia) jest niższa niż (najniższa cena następnego dnia oznaczonego jako "numer 1")

THEN {
zaznacz daną świecę jako "numer +1"}

ELSE {
zignoruj tę świecę i sprawdź kolejny dzień wstecz
}

3. Powtarzaj, aż licznik świec wskaże 3 (numer 3 jako ostatnia)

3. Nakreśl linię poziomą od najniższego punktu świecy "numer 3" aż do dzisiejszej daty.

Będę wdzięczny za pomoc!
Nigel

Witam

chciałbym Was gorąco poprosić o pomoc w napisaniu niewielkiego jak sądzę kodu AFL.
Próbowałem coś zrobić sam, ale przyznam że na obecnym etapie wiedzy jest to jednak zbyt skomplikowane :(

Co chcę zrobić
Chciałbym wyświetlić horyzontalną linię, która będzie działać jako stop loss, jako część większej strategii.
Linia ta miałaby się wyświetlać jako najniższa wartość świecy sprzed 3 dni. Przy czym jeśli jedna świeca "zawiera się" z poprzedniej to licznik ten przechodzi na kolejną (czyli czasem jest to LowestLow z trzech świec, ale czasem może być z 4 lub 5). Cienie świecy wliczamy w cały system.

Spróbowałem taki schemat narysować:
s9.postimg.org/ic3idr2yn/image...

Jakby się do takiej linii udało dodać sygnał z czerwoną strzałką, gdy zamknięcie kolejnej świecy przekracza stop lossa to byłbym zachwycony :)

Byłbym OGROMNIE wdzięczny za pomoc, ale też jakiś komentarz do kodu, bo chciałbym się AFL-a jak najlepiej nauczyć i jakoś w przyszłości oddać dobro innym uczestnikom forum :)

Miłego dnia!
Nigel

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 12 października 2016 15:25:48
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,177 sek.

mndxotae
iqjuqbhk
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +78 934,96 zł +394,67% 98 934,96 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dqpdzlbe
vamkygry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat