Temat:
GPRE
Przyznam że mam obawę, czy wycena w ofercie publicznej nie jest zbyt wysoka. Przecież C/WK to juz 3,7. Dodatkowo kilkunasto % C/Z też nie jest jakaś zachęcająca. Czyżby jedyną zaletą była dywidenda?
|
Temat:
TESGAS
"Na giełdzie nie ma innych małych spółek działających stricte na tym polu, przynajmniej ja nie znalazłem." No na giełdzie nie ma, ale poza giełdą jest PGNiG Technologie, które budują wszystko co związane z gazem i ropą, oraz np firma JT Gazociągi. A i pewnie paru innych się znajdzie. To pokazuje, że chętnych do podziału tortu paru jest i jaki % wytnie z tego Tesgas nie jest łatwo powiedzieć.
|
Temat:
MENNICA
Odświeżam Mennice. Mimo że jest ona dla koneserów i tych którzy kupią akcję i na 5 lata zapomną o nich, ale jest to godna uwagi firma IMO. Wartość na tę chwile to 885 mln. A przecież w Wawie mamy dwie inwestycje - mieszkaniówka i biurowiec, które w sumie będą więcej warte. Napewno Mennica Legacy Tower to nie sami, ale tak czy siak chyba jest szansa na wzrost wartości. Co sądzicie?
|
Temat:
GREENX
Nie zależnie od tej wyceny, w momencie przyznania koncesji kurs popędzi na północ. Ktoś coś o akcjonariuszach? Bo na "Biznes radar" pisze że największy to J.P. Morgan. Jeżeli to prawda to dobrze powinno wróżyć.
|