PARTNER SERWISU
cxcgadco
Stefan102

Stefan102

Ostatnie 10 wpisów
niestety, ale tak może być no bo spółka tania, perspektywiczna a mimo wszystko bez większego zainteresowania ze strony większych graczy

Joker napisał(a):
Co za głupoty wypisujesz?
Cena w ofercie wyniosła 25 zł.
Otwarcie 29,80 zł.
Aktualnie 33 zł.

Ludzie co z Wami?d'oh!

dokładnie, ładnie dzisaj:)

a dlaczego miałoby bycc 5.01?

ktos ładnie ucieka

co jest z tymi końcówkami na OAT? cała sesja ładnie-zbieranie , a na koniec sprowadzają do ,,poziomu,,
pilnują?

MBank - 15 minut temu wszystko u mnie rozliczyli, Pozdr

przepraszam, było jakieś oficjalne info o redukcji?

woyceh napisał(a):
Tak z ciekawosci. Dla Was tak duzym problemem jest fakt, ze dostaniecie kase z mbanku na zakonczenie dnia poniewaz jakby wrocila juz teraz to jeszce przed koncem dnia obrocilibyscie ja z konkretnym % do przodu czy chodzi tylko o psychiczny stan posiadania tych srodkow na wlasnym koncie?

powinni od razu oddawać, zarobiliby na prowizjach jeszcze dzisiaj a tak trzymają, większość obróciłaby kasę i mieli by prowizję a tak trzymają

Kris59 napisał(a):
U mnie mBanku przetrzymywac będa kasę jak najdłużej czyli do końca dnia i żadnego przydziału jeszcze nie mam. Liczyłem...optymistycznie na przedział redukcji 90-95% ale rozsądek mi podpowiadał,że może być powyżej 95%. No i jest. Szkoda. Akcji jak na lekarstwo.

dokładnie , trzymają do końca w mbanku:)

lukked1313 napisał(a):
Redukcja 96,63%...

Upssss, mieliście rację że będzie duża

Właśnie cena 25 zl to będzie CCC( cena czyni cuda)

@Joker naprawdę???? nie no szacunek

mój sceptycyzm wynikał raczej ,że chyba nie pokazuje się raczej tak publicznie , nie twierdzę, że nie złożyła, no ale jak złożyła to szanse na redukcję 90 i + % zdecydowanie rosną

krishic napisał(a):
Bralem ostatnio udzial w book buildingu, nie bylo zadnych wymogow poza minimalna liczba akcji jaka trzeba bylo zadeklarowac (oczywiscie bez blokowania srodkow jak w transzy dla inwestorow indywidualnych). Minus tej transzy jest taki, ze zaproszenia do objecia akcji moga byc "uznaniowe" - czyli jeden podmiot moze dostac zapis bez redukcji, a drugi nic, bo tak.
W tym przypadku przynajmniej znalem cene maksymalna, bo np we wczesniejszym BB mialem czysty formularz, w ktorym mialem okreslic ile akcji po jakich cenach jestem sklonny objac.

to jak sie tam dostaje? kto cie zaprasza?

Vox napisał(a):
Cytat:
Ktoś cię chyba podpuscil z tym zapisem na 130k bo to na kwotę ca 5 mln zł. Z tak duzym zapisem to facet powinien "startować" wśród instytucjonalnych. Przy małym zainteresowaniu funduszy miałby chyba tam szansę na wyzszy przydział.

a własnie, jakie są kryteria "bycia instytucjonalnym" ?

Wielkość zapisu?
Posiadanie firmy sp. z.o.o?
Czy też jakaś licencja TFI?

chyba musi byc firma, jeśli ktos ma zarejestrowaną firmę z wpisana działalnością obrót papierami wartościowymi, wtedy moze startować jako instytucja i zdroworozsądkowe wydawało by się zeby mieć licencję

co do 128,5k o sporo ale wydaje mi sie ze to jakiś fake, bo jeśli to miałaby być prawda to faktycznie redukcja będzie spora

Kolas napisał(a):
Joker a wspominali coś o wysokości redukcji?

a jaką chciałbyś?
ja myślę ze 78%

bez kozery powiem 20% na open 8.01.2021 i jest githello1

pytanko, dlaczego nie mam opcji cytowania ostatniego postu , tylko wyższe posty?

tylko teoretycznie się pytam, czy na tym poziomie mogą to zrobić , tak jak C+

czy mogą odwołać ipo?
trochę długo trwa rozliczenie tego, w pcf jakoś szybko poszło

@cichutki, dla Ciebie to może drobiazg 500 tyś, a 4,75mln.To już Ci zazdroszczę.
Jak jedna osoba składa zlecenie na 130 k, czyli na 1/5 oferowanych akcji to ulllaaaa
Pozdrawiam i jak pisałem zazdroszczę :)

Ijojoj, zdecydowanie za dużo, ale na zdrowie :)
Bo 130k akcji po 36.5 zł to 4750000zl

Dokładnie o co chodzi?
Jak niewiele zmienia ktoś pokazał że zapisał się na 130 k akcji, a nie za 130tys zł

cichutki napisał(a):
gdzie leży problem. Jeśli - jak piszecie redukcja będzie 90+,
- to ze 100.000 zł otrzymacie akcje raptem za 10.000,- zł.

I nad czym wtedy się zastanawiać? To mała kwota, i nie warta
rozważań
"co by było gdyby" ... mnie bardziej interesuje co oznacza
tajemniczo podany program lojalnościowy dla inwestorów indywidualnych.

Spółka ciekawa, trafiająca głównie w grupę (kobiet) 20-40 lat. Problemy epidemiologiczne
(a na to mimo szczepionki się dalej zanosi) tylko ją wzmocnią. Martwi mnie tylko ten magazyn (ale bez przesady) oraz kurs wymiany waluty twardej - bo wg mnie dolar jeszcze będzie drogi, zanim rozpocznie długoletni trend spadkowy.

niektórzy złożyli zapis na 130k akcji:)

Mam pytanie odnośnie transzy dla instytucji.
Czy ta transza została zmniejszona dlatego ze fundy nie chciały brać po 36,5 , czy chciały brać wszystkie ale po 25 i dlatego zmniejszyli do 2,4mln?
Dziękuję za wyjaśnienie

Zobaczymy jaka redukcja będzie ma inwestorów indywidualnych
Bez wątpieniach cena 25 zł powoduje że debiut może być zaskoczeniem, pozytywnym
Oferta answear ogólnie miała być atrakcyjniejsza od rowerów, akcji dla indywidulanychy było mniej niż na rowerach, już ktoś to przytoczył, więc redukcja może być

Ale teraz po obniżeniu ceny do 25 zł. To debiut może być zaskoczeniem, pozytywnym.

Vox napisał(a):
Cytat:
Typ powinien w końcu zrozumieć, że nie ma szans na wygranie wojny ze wszystkimi na rynku!

Czyli grono forumowe już ustaliło jak głęboki minus będzie na tym walorze?

zakładasz ,że będzie pokaźny?

Ta partia dla indywidulanychy zmniejszona chyba ze względu na cenę, a nie małe zainteresowanie wśród indywidualnych, no bo jak na rowery redukcja 90%,a jak się przyglądało fora i różne opinie to oferta answear miała być atrakcyjniejsza

Nie wiem ile dostanę tych akcji, ale za taką cenę jakbym sprzedał było by bombastycznie:)
Ale fajnie pofantazjować. Dziękuję wszystkim za wyjaśnienia i odpowiedzi

wyjdzie na to ,że jeszcze podziękujemy instytucja za istotne zbicie ceny w ipo, bo indywidulani zapiszą się w takim stopniu ze będzie redukcja moze cos około 80% a cena w ipo 25 zl, co bez wątpienia jest zdecydowanie bardziej atrakcyjna ceną niż 36,5 zł hello1 i na otwarcie nie musi byc czerwono

no to jak mniej przydzieli, to wynika ze zmniejszenia ilości akcji w ipo, czy ze bylo mało zapisów wśród indywidulanych?
no bo jak na rowery była redukcja 90% to mi się wydawało, że ta oferta będzie atrakcyjniejsza niz rowery, które tanie nie były, a tutaj proszę.
ciekawe dlaczego ?
reasumując fundy wezmą wszystkie akcje które są w ich transzy tylko po 25 zł, a u indywidulanych tez pójdzie wszystko, tylko czy będzie redukcja czy nie?

czyli jak dobrze rozumiem jeśli ktos zapisał sie na akcje za 100tys zl , czyli 2740sztuk po 36,5 to dostanie akcji za 70 tys. plus do tego redukcja np 50% czyli za 35 tys.?

no redukcji moze nie byc , ale przynajmniej zwrócą 30% , i obniżyli cenę, ale czy to wystarczy na debiut na zielono?
bardzo duzo obniżyli cenę bo o 30% czyżby instytucje w ogóle nie były zainteresowane, bo teraz moze sie jednak okazać ze zapisy przez instytucje dopiero będą, i moze sie okazać ze jednak niektóre instytucje dojdą do wniosku ze po 25 jednak warto i transza dla instytucji będzie zebrana przez nich co do sztuki.
dobrze rozumiem?

pivovarit napisał(a):
Gwoli ścisłości to transza indywidualnych została uplasowana poniżej ilości maksymalnej z prospektu

czyli dostaniemy tyle na ile się zapisalismy? czyli redukcji dla indywidualnych nie bedzie?

piotrsobien napisał(a):
Były tłumy chętnych na coś takiego jak Dadelo, a nie było na Answear? Nie rozśmieszajcie mnie;) Czekamy do 23-ego.

Proszę o wyjaśnienie.
czy obniżenie ceny wynika z małego zainteresowania wśród instytucji czy indywidualnych? , czy moze instytucje obejma wszystkie akcji po niższej cenie?
a redukcja dla indywidualnych moze byc np 80%?

Witam wszystkich. Jak obniżyli cenę to moim zdaniem nie ma chętnych na akcje i redukcji nie będzie, a szkoda bo zapisałem się na sporo:( więc raczej może byc kiepskoSilenced

czy kasa za preordery bedzie wliczana w zysk czesciow w drugi i klejne kwartały?

Witam
aircanada15, a jak Twoje wyliczenia mają się do wskazań steamspy?
Duża jest między nimi rozbieżność . Porównując ilość s kopii wg komentarzy a wskazania spy?
dziękuję za odpowiedź

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 18 lutego 2022 15:51:29
Liczba wpisów: 41
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,575 sek.

nvhjfxaf
luiukwdz
lfepexgy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 094,31 zł +385,47% 97 094,31 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
caytazxl
knjsvibc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat