Temat:
PGNIG
Może mi ktoś wyjaśnić jak to teraz będzie wyglądać z Orlenem i PGNiG? Bo skoro Lotos wystrzelił po decyzji o fuzji a wczoraj chyba było potwierdzenie kolejnej fuzji Orlenu z PGNiG t teraz Orlen idzie na 120 a PGNiG na 50? dzisiaj już 8% na PGNiG
|
|
Temat:
URSUS
Do tego trzeba się zastanowić czy obecna epidemia nie wywoła efektu antyglobalizacji
|
|
Temat:
URSUS
Poniekąd krewa odpowiedział aczkolwiek produkcja sama w sobie to nie wszystko, i tu oni mają know-how do tego maja nowoczesne zaplecze maszyn i inżynierów. Na moje to brakuje im sprawnego managera który to pospina w całość albo porostu komuś zależy aby ursus się nie podniósł z kolan tym bardziej że sytuacja nie trwa od roku czy dwóch a od wielu lat jak patrzyłem na notowania historyczne ale też oglądałem ich park maszyn i produkty wraz z ich możliwościami. pyzatym już jakiś czas temu mieli nawet na targach zaprezentowany mały dostawczy samochód elektryczny ale słuch po nim zaginął a wystarczyło rozwinąć temat i zaproponować go listonoszom kurierom na własnej dg.
|
|
Temat:
URSUS
Bo widzisz większość tu przebywających na forum zapewne spogląda na cyferki a ja jako że jestem nowy i nie doświadczony to zaglądam w zakamarki i widzę potencjał rozwojowy w szerszym spektrum aczkolwiek to wymaga szybkich decyzji w odpowiednim kierunku i zaangażowania odpowiednich ludzi do skoordynowania działań nie tylko w samym ursusie ale też przede wszystkim poza firma.
|
|
Temat:
URSUS
kolego jak to mówią w moim ze tak się wyrażę półświatku ursus rzucił się na produkcje autobusów gdzie nawet najwięksi mają problemy aczkolwiek pomimo źle podjętej decyzji to właśnie ta decyzja może myć impulsem do odbicia się ale niema zbyt wiele czasu tyle ze ursus już ma potrzebny sprzęt i technologie wystarczy się dostosować
|
|
Temat:
URSUS
Witam. przepraszam ze tak ostentacyjnie i bez żadnej ogłady ale ciekawi mnie jedna sprawa na temat ursusa. Mianowicie czy prominenci zarządzający firmą nie widzą ze siedzą na żyle złota? Nawet nie trzeba by było restrukturyzować tylko otworzyć nowy projekt na rodzimym rynku.
|
|