PARTNER SERWISU
dcosrzmn
saba44

saba44

Ostatnie 10 wpisów
jest dobrzeDancing

Podpisanie przez Internet Group S.A. listu intencyjnego.
Spis treści:
1. RAPORT BIEŻĄCY
2. MESSAGE (ENGLISH VERSION)
3. INFORMACJE O PODMIOCIE
4. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 75 / 2010
Data sporządzenia: 2010-11-08
Skrócona nazwa emitenta
IGROUP
Temat
Podpisanie przez Internet Group S.A. listu intencyjnego.
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Treść raportu:
Zarząd INTERNET GROUP S.A. informuje, że w dniu 8 listopada 2010 roku podpisany został list intencyjny pomiędzy Internet Group S.A. a inwestorem z terenu Rzeczypospolitej Polskiej. Publikacja nazwy i siedziby Inwestora została opóźniona przez Zarząd Emitenta do dnia 30 listopada 2010 r. w trybie art. 57 Ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Przedmiotem listu intencyjnego dotyczącego części projektów internetowych Internet Group S.A. jest regulacja wzajemnej współpracy spółek, która ma na celu uzgodnienie planu restrukturyzacji Internet Group S.A. Współpraca ta obejmowała będzie:

(a)przygotowanie planu połączenia aktywów Inwestora i Spółki.
(b)przygotowanie projekcji finansowych tak powstałego podmiotu PROJEKTY INTERNETOWE na okres najbliższych 5-ciu lat – do dnia 30 listopada 2010 roku,
(c)przygotowanie zarysu kluczowych warunków transakcji niezbędnych do zawarcia umowy z Inwestorem (term - sheet) - do dnia 30 listopada 2010 roku.

Spółki ustaliły ponadto, że do dnia 30 listopada 2010 roku Inwestor posiada wyłączność na prowadzenie negocjacji w przedmiocie restrukturyzacji części dotyczącej projektów internetowych w Internet Group S.A.

MESSAGE (ENGLISH VERSION)

INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
(pełna nazwa emitenta)
(skrócona nazwa emitenta) (sektor wg. klasyfikacji GPW w W-wie)
(kod pocztowy) (miejscowość)
(ulica) (numer)
(telefon) (fax)
(e-mail) (www)
(NIP) (REGON)
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2010-11-08 Jan Ryszard Wojciechowski Prezes Zarządu
2010-11-08 Rafał Radosław Rześny Wiceprezes Zarządu
Danych dostarcza firmaNotoria Serwis
INFORMACJE ESPI

cheers

up

spółka aktualnie w dołku, kupił ktoś teraz?
ja się zapakowałam po uszy - mam nadzieje, że to dobry wybór...

Wildthing napisał(a):
Dziś spadki jakby wyhamowały. Albo nikt nie chce kupować, albo nikt już po tej cenie nie chce sprzedawać. Ja właśnie kupiłem i ryzyk fizyk, liczę na program naprawczythumbright . Jak to powiedziała pewna pani, " kto nie ryzykuje nie pije szampana ". Więc czuwamThink

Nie chce być wredna ale ta Pani to raczej chyba o mało nie trafiła do wiezienia. A dzisiaj mega spadki. Dlaczego tu tak ucichło? Spółka już nie ma szans wyjść z tego?
Kupie sobie dzisiaj, ale za 1,08, tylko czy ktoś mi to jeszcze za tyle sprzeda...

Tak z historycznego punktu widzenia spółka jest dopiero 2 lata na giełdzie, dokładnie od 28 sierpnia 2007.

Średnia arytmetyczna cena (mocno zaokrąglona) z dwóch lat to ok.17,9(!)zł.
Najniższa cena:6,5zł; Maksymalna: 34,7zł
Czyli generalnie aktualna cena to tylko 2zł z hakiem od dna. Anxious

Giełda to jednak ciężka sprawaconfused5
No ale poczekam do stycznia może na święta będzie jakiś prezent. Reszta odbiła, więc jeśli nie ABM to co? (pytanie retoryczne)

guruzradosci napisał(a):
Chyba sobie wejdę jakoś teraz. Pora jest idealna. Teraz cena będzie już tylko wzrastać w moim przekonaniu ... :)

hahaha wzrastać... to dobre. Trzymałam tą spółkę 3 miesiące i potrafiła być miesiąc czy dwa na poziomie miedzy 21 zł.a 22zł w porywach entuzjazmu. Dopiero niedawno jak niektórzy dowiedzieli się że właściciel sobie dokupił akcję za cenę wyższą niż rynkowa to się zapakowali i doszło do rekordowego poziomu 25zł, wiec lokalna górka już była. A teraz pewnie znowu będzie pół roku na 20 a 21 (chyba ulubiony kurs tej spółki), albo testowanie nowego dołka, bo wyniki jakby gorsze niż wcześniej.
Ale doceniam Twój entuzjazm:) Ja już wyszłam i raczej nie żałuje

www.abmsolid.eu/raporty_biezac...
aktualny raport za I półrocze.Według mnie wygląda to na poprawę sytuacji w ABM Solid
Może jakieś wprawne oko eksperta oceni raport?

kijekjjk napisał(a):
kijekjjk napisał(a):
mi zabraklo w tamtym tygodniu..zbyt wiele innych ciekawych spolek;)
ale jakies przebicie 23..i moze i tu wroceThink

no slowo sie rzeklo..i w poniedzialek tez sie chyba mercorem zainteresuje;)salute

kupiłeś?
Ja już trzymam Mercora od dwóch miesięcy i spółka nie umie się wybić, cały czas stoi w miejscu, choć są i dobre strony tego jak były spadki to straty były minimalnie
Ale wyniki może będą dobre to wzrośniePray

pawul0n napisał(a):
raczej nie, i jeszcze długo długo nieSick

oj, chyba już tak:P
zobaczymy jak jutro, ale dzisiaj przepięknieDancing

Dzisiaj pokusiłam się o porównanie kursu spółek "zagrożonych" wg. stockwatch. Wyszło mi, że z 82 notowanych dzisiaj spółek zagrożonych (tj. rating CCC i D) 40 z nich spadło, 29 wzrosło, a 11 nie zmieniło kursu.
Jak to ma się ogólnie do rynku, wyszło mi tak:
RYNEK
wzrosty - 123/352, czyli ok.34,94%
spadki - 183/352, czyli ok. 51,98%
bez zmian - 48/352, czyli ok. 13,63%
SPÓŁKI ZAGROŻONE
wzrosty - 29/82, czyli ok. 35,36 %
spadki - 42/82, czyli ok. 51,21 %
bez zmian - 11/82, czyli ok. 13,41%
Wnioski:
Spółki ze strefy zagrożone podczas spadkowej sesji nie radzą sobie gorzej niż inne, o lepszych fundamentach.
Sama inwestuje tylko w spółki ze strefy bezpiecznej i powiem szczerze, że trochę mnie ten dzisiejszy eksperyment zastanawia...

A dotacje mają być w czerwcu - trochę trzeba czekać...
angry3 Znowu.
A co do fundamentów BBI Zeneris to wskaźnik Altmana ma nawet niezły jak na zagrożoną spółkę 3,7, czyli minimalne ryzyko upadłości...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 27 grudnia 2010 17:13:48
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,306 sek.

jckyfhcm
hpowlhtr
dhdlmobs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cqzofvuu
tynepzgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat